Јавното порно е не-не, вели Камерон

Јавното порно е не-не, вели Камерон

Порнографијата е предмет на жестока дебата, од нејзиниот најславен период во шеесетите и жестоките 60-ти и не помалку од денес во современото интелигентно општество. Всушност, дури и големите мислители зад разузнавачките квадрати вчера дебатираа за чорапите надвор од темата со нивната тема: Порнографијата е добра за нас: Без неа ќе бевме многу порепресирано општество.

Без разлика дали сте за или против порнографија - и да се соочиме со тоа, таа навистина е мнозинство во про-таборот, нели? – Сите се согласуваме дека треба да има одредени ограничувања за јавната потрошувачка на порнографија. Нема ништо повознемирувачки од тоа да седите во вашиот локален Старбакс додека момчето до вас ја следи најновата инсталација што ја прави Деби.

Така вели Дејвид Камерон, кој оваа недела објави дека сака „добра, чиста WiFi“ на јавни места. Тој мотивираше за мир на умот, тврдејќи дека родителите треба да имаат доверба во јавните WiFi системи и дека не треба да бидат загрижени за тоа на што се изложени нивните деца (или всушност проактивно бараат) кога користат спонзорирана бесплатна WiFi конекција.

Со оглед на тоа што јавните WiFi конекции стануваат сè подостапни со експоненцијален раст како што се подобруваат технологијата и пристапот, овој вид родителска контрола е нешто што е во зголемена побарувачка. Родителите можат да блокираат страници и да го ограничат пристапот дома, а потенцијално дури и на плановите за мобилни телефони, тие имаат ограничена контрола откако нивното дете ќе влезе во јавниот домен. Кампањите за „добрата, чиста WiFi“ тврдат дека тоа ја прави многу поголема веројатноста детето да бара несоодветна содржина ориентирана кон возрасни додека е надвор и наоколу.

Значи, што го дефинира јавниот простор? Тоа е големата дебата. Камерон се расправа за блокирање на содржината на пристапот до интернет (вклучувајќи ги и мобилните телефони) во областите каде што најверојатно се децата. Тие може да вклучуваат библиотеки, училишта, игралишта, јавни површини како што се трговски центри и терени за храна. Веројатно ќе зависи од поединечни продавници или центри да ги контролираат нивните WiFi мрежи и блокирањето на содржината.

Нема индикации кога ќе се појави овој план за WiFi безбеден за деца, но Камерон е убеден дека „децата нема да гледаат работи што не треба да ги гледаат“.

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Најново од Lifestyle

СОФА ЛАЖЕЊЕ СЕКС ПОЗА

Позицијата за секс на троседот е одлична ако се опуштите и дозволите вашиот маж да ја преземе контролата. Тоа

СЕКС ПОЗИ

Пегирањето е релативно поретко во секс сцената за возрасни, но сепак се здоби со влечење. И