Амазон патува во Перу низ Националниот парк Ману

Амазон патува во Перу низ Националниот парк Ману

Гренландперу.com 

Амазон патува во Националниот парк Ману

Приказната на основачот/сопственикот и што ги мотивирало да започнат бизнис.

Greenlandperu.com е компанија за еко-тури во Амазон на Перу, создадена во 2007 година, моето име е Фреди Домингез: основач и сопственик, јас сум жител на резерватот Ману биосфера, татко ми е човек од џунгла, кој ме измачува сè за живеење во џунгла, собирање, лов, риболов, градење, навигација и над сета почит и благодарност кон природата и луѓето од џунглата, но само поради мајка ми можев да одам на универзитет за да започнам сопствен бизнис, без неа Би останал како „Могли“. Учев во Амазон и учев на универзитет, но моето знаење е ограничено, сепак се чувствувам како дел од природата во Амазон.

Како човек од џунгла, првото нешто што го научив беше да користам мачета, но подоцна работев со татко ми како помошник или возач на чамец кој носи туристи во Ману, ми се допадна уште од првиот пат туристите и нивните јазици (англиски), тоа е како ја добив идејата да станам водич во џунгла и да одам на универзитет. За време на 5-те години на универзитетот, сфаќам дека туризмот може да им помогне на локалното население, покрај моите соработници и клиенти, знам дека мораме да бидеме одговорни со локалното население и околината, да се однесуваме кон ѓубрето и да плаќаме правично кон работниците, некои од нив се мои пријатели од детството.

Добив диплома по туризам со теза за етничките заедници на Амазон Матшигуенка и Вачипери.

Сега имам 21 година работа во туризмот и живеам во Куско за да добијам клиенти, но целиот мој живот е поврзан со џунглата, што ми дава искуство и самодоверба да продолжам со мојот бизнис.

Што ќе

Организирам и водам патувања во џунгла во Амазон од 3 до 8 дена или повеќе.

Она што ги прави уникатни моите патувања, мислам дека е целата позадина како жител на Амазон, комбинирана со моето знаење како образована личност на универзитетот, (можам да претпоставам, можам да возам автомобил и да возам брод, мојата единствена слабост е готвењето, се надевам дека никогаш нема да ми требаат овие вештини, но ако е така, ќе можеме да ги продолжиме нашите патувања во џунгла) Можам да кажам дека е исто така позната работа, бидејќи најчесто мајка ми е готвачка, таа готвела за различни компании повеќе од 30 години; како што се стремам да растам како компанија, имам и неколку добри водичи во џунглата, кои секогаш ги чуваат основите при организирањето на патувањата, за да им дадам на моите клиенти незаборавни искуства.

Мислам дека тоа што сум одговорен ќе ми даде шанса да продолжам да живеам од оваа професија.

Предизвиците со кои се соочува бизнисот/пазарот

  • Лошата конкуренција, луѓето мислат дека туризмот не е професија, па многу луѓе едноставно започнуваат нелегален бизнис без никаква одговорност, правејќи го најевтиниот начин и избегнувајќи правила, искористувајќи ги работниците и не се грижат за природата, клиентите не знаат за тоа, продавачите можат убаво да кажат лаже, тогаш е проблем за сите. Веројатно како и другите бизниси, убавите веб-страници ја прават разликата кај клиентите, но никој не знае што стои зад.
  • Глобалната економска ситуација
  • Луѓето кои се преселиле во џунглата имаат зголемено уништување на шумите бидејќи нема многу опции за работа и живеење.

Можностите со кои се соочува бизнисот/пазарот

  • Оваа област е сè уште уникатно место, еколошките нивоа, биодиверзитетот и автентичните амазонски култури, во ова време, да се најдат автентични искуства се некои тешки, мислам дека мојата историја, искуство и образование ми ги дадоа алатките да ги создадам овие искуства.
  • Моите патувања започнуваат во Куско, од тука можете да организирате какво било патување до најпознатите места на Перу.
  • Ако сакате да стапите во контакт со природата, подобро е да сте исклучени од големите градови, можеби помалку преполни, можеби никој друг. Нашите групи не се поголеми од 10 лица, а многупати мали групи од само 2 лица.

Совети за другите за бизнис

Во мојот случај, почнувајќи од ништо, далеку од секаде длабоко во џунглата, те тера да сфатиш дека работите треба подолго да се конкретираат.

Сепак, некои луѓе не можат да веруваат како можам да одам на универзитет, да го завршам и да живеам од него, бидејќи се сеќавам дека беше лесно и смешно, уживав цел живот, сè беше предизвик и пребродувањето ме направи посигурна. , но; Добар сум само во џунглата, дури и кога лиценцата ми дава шанса да се организирам и да бидам водич во основа низ цело Перу, надвор од џунглата не сум толку добар... само уште еден водич.

Времињата брзо се менуваат, можеби како промената на климата, луѓето можат да започнат се, но мислам дека за пари можеме да го правиме само она што навистина го знаеме, а тоа е да се биде професионален.

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од Business News

Ервин Вилс е начин на размислување и бизнис стратег кој ги трансформира своите клиенти во личност која ќе ги постигне нивните соништа, цели и пошироко.

Millionaire Life Strategy, меѓународна компанија за зајакнување со седиште во Холандија, ги овластува жените и технолошките претприемачи