АША АПОТЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД 2022 г

АША АПОТЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД 2022 г

/

Со многубројните индустрии во светот денес, ни требаат одржливи практики кои ја почитуваат планетата и растенијата, поддржуваат непрофитни организации и остануваат отворени за постојани подобрувања. Asha Apothecary е бренд на CBD кој ги штиклира полињата за точката како што е споменато погоре. Неговата мантра е „да ја создаде иднината во која сака да живее, не со борба против сегашниот свет, туку со изградба на нов за да ја направи старата верзија застарена“. Брендот се состои од тим дизајнери и научници посветени да бидат доброто што му треба на светот. Веб-страницата споменува дека тимот е подготвен да оди на сите височини со солзи, љубов и пот за да ги набави најдобрите состојки и да ги искористи за да им обезбеди на оние на кои им треба производи CBD. Дали производите на Asha Apothecary вредат вашите пени? Дознајте со прегледување на нашиот целосен преглед на брендот за 2022 година.

За компанијата

Asha Apothecary беше лансиран во 2019 година и е со седиште во Венис Бич, Калифорнија. Според веб-страницата Asha Apothecary, компанијата се состои од тим од дизајнери и научници кои се подготвени да одат на сите височини со пот, љубов и солзи за да ги набават најдобрите состојки и да произведуваат производи со најдобар квалитет CBD за да имаат корист на оние на кои им се потребни. Киртан Пател е развивач на Asha Apothecary, кој исто така го создаде брендот откако успешно работеше за неколку органски и природни брендови. Управувањето со неколку брендови со органско потекло му даде искуство што го спои со неговата желба поврзана со Индија да го започне брендот. Тој има позитивен изглед и цели да ја подобри компанијата како што одминува времето.

Брендот го водат четири лица, а Киртан е една од нив. Двајца од другите тројца колеги се морски екологисти и климатски експерти, додека преостанатото лице има искуство во пазарот и графичкиот дизајн. Заедно, тимот ги користи алатките на модерната наука за да извлече разновидни соединенија за промовирање на здравјето од чесните древни ботанички производи, што резултира со производи со врвен квалитет CBD кои ја носат тежината на светот.

Спецификации

Следниве спецификации се верни на Asha Apothecary;

 • Екстрактите имаат формулации со широк спектар
 • Методите на потрошувачка на екстракт вклучуваат ЦБД гуми, капсули, тинктури, топични производи, меки гелови и производи кои не се CBD
 • Вкупните количини на CBD во производите се движат од 25 mg до 1000 mg
 • Просечната цена е 0.11 УСД за мг CBD
 • CO2 методот на екстракција го отстранува CBD од површината на конопот
 • Доволно информации за членовите на тимот
 • Бесплатна достава за сите нарачки до сите дестинации
 • 30-дневна гаранција за враќање на парите
 • Органски коноп и состојки сертифициран од USDA
 • Коноп од САД кој се користи за производство на производи со CBD
 • QR-кодови што може да се скенираат за прегледување на резултатите од онлајн лабораторија
 • Резултатите од лабораторијата може да се видат со внесување на сериски броеви
 • Сите производи поминаа тестови за чистота и ТХЦ потенција

Квалитет на коноп

Asha Apothecary користи висококвалитетен коноп за да ги произведе своите премиум производи CBD. Својот коноп го набавува од фармите во Колорадо. Овие фарми засадуваат соеви од коноп што не се ГМО и ги набљудуваат практиките на органско земјоделство, минимизирајќи ја употребата на хемикалии во целиот циклус. Конопот е богат со фитоканабиноиди и е подложен на CO2 метод на екстракција за отстранување на густите CBD масла од неговите површини за да се направат производи со широк спектар на CBD.

Искуство за купување

Го сакавме нашето искуство со купување на веб-страницата на Asha Apothecary. Процесот беше интуитивен бидејќи веб-локацијата беше јасна и лесно пловидлива. На главното мени, има копче Купи ги сите на кое се кликнува за да се видат сите производи во залихата и зделките во пакет. Избирате онолку артикли колку што сакате, ги додавате во количката и проверувате откако ќе завршите. Следната фаза вклучува внесување на вашите податоци за наплата и адресата на физичката локација, по што нарачката се обработува. Купувачите што се враќаат, купувачите за прв пат и купоните за луѓе имаат различни попусти што можат да ги искористат за да заштедат неколку долари. Asha Apothecary испраќа нарачки од сите вредности до сите дестинации и нуди 30-дневна гаранција за враќање на парите што ги прифаќа барањата од незадоволни клиенти и им нуди целосна наплата кога побарувањата се оправдани.

Транспарентност и углед

Според веб-страницата, мисијата на Asha Apothecary е да промовира регенеративни практики во одгледувањето коноп. Во согласност со ова, компанијата соработува со Kiss the Ground, непрофитна организација која се залага за регенеративни практики поради нејзините способности за заштеда на почва и минимизирање на отпадот. Покрај тоа, марката користи етикети кои се негативни на јаглеродот, што дополнително ја покажува својата посветеност за зачувување на животната средина. Покрај тоа, брендот е вреден за спроведување на тестови од трети лица за да ги испита сите нејзини CBD производи за моќ и чистота во хармонија со прописите за квалитет и контрола. Делот „Мојот тест за CBD“ на веб-локацијата овозможува прегледување на лабораториските извештаи со внесување на бројот на серијата на етикетата.

точност

Аптекарот Аша води во затворен простор и 3rd партијата ги тестира сите производи во својот инвентар и ги објавува резултатите од b на интернет, со што ги штиклира сите полиња за транспарентност. Сепак, брендот треба да ги подобри своите параметри за точност. Меките гелови од 750 mg имаа 891 mg CBD, што открива висока варијанса од 18.8%, што е прилично повисоко од прифатливата граница од 10%. Сепак, некои ставки, вклучително и локален лек со широк спектар, поставија ниски варијанси (0.34%), многу под прифатливата граница од 10%. Бидејќи брендот се занимава со формулации со широк спектар, неговите производи не треба да имаат THC што може да се открие, а лабораториските извештаи го потврдија тоа. И на крај, сите предмети во инвентарот на Аша поминаа тестови за чистота, не покажувајќи тешки метали, квасци, остатоци, растворувачи, калапи и други странски загадувачи.

Процесот на производство

Asha Apothecary е легален одгледувач на коноп во САД кој набавува коноп од фармите во Колорадо за производство на своите производи CBD. Фармите се сертифицирани од USDA за одржување на безбедни органски практики и минимизирање или елиминирање на употребата на хемикалии, пестициди и хербициди низ циклусот. Откако ќе созреат растенијата од коноп, конопот се бере и се носи во производствените капацитети. Следната фаза вклучува подложување на конопот на CO2 екстракција до соголување КБР нафта од површините на конопот. Оваа техника се смета за безбедна во просторот за канабис бидејќи извлекува CBD и други разновидни соединенија потребни за да ги зголеми нејзините функции, не оставајќи зад себе растворувач. Ова е важно бидејќи некои растворувачи се штетни за човечката помош. Добиените екстракти се во формулации на CBD со широк спектар и го даваат целосниот ефект на придружба на CBD, CBD, CBN, терпени и флавоноиди без THC.

Следната фаза е формулирање на екстрактите со MCT масло како основен носач за да се зголеми нивната апсорпција и биорасположивост и да се зголемат шансите на телото брзо да ги внесе во крвотокот. Аптекарот Аша потоа спроведува тестови за чистота и моќ во затворен простор пред да ги испрати екстрактите во независна лабораторија за 3.rd партиски тестови. Последново е дел од регулативите за квалитет и контрола кои обезбедуваат дека производите на CBD ја имаат вистинската содржина на CBD и THC како што е наведено на етикетите и дека тие се чисти и немаат тешки метали, микотоксини, микроби и други странски загадувачи. Резултатите се објавени на интернет во делот „Мој тест за CBD“ и можете да ги видите со скенирање на QR-кодовите на етикетите или внесување на сериски броеви.

Опсег на производи

Asha Apothecary има пристоен инвентар, со следните CBD производи;

1. Asha Apothecary CBD тинктури

Asha аптекар CBD тинктури

Овие тинктури имаат формулации со широк спектар и 450 или 900 mg вкупен CBD. Нивните препорачани дози се ½ до 1 капкалка (1 ml), кои треба да се земаат орално или сублингвално. Тие се направени од CO2 извлечена CBD и се формулирани со MCT масло за зголемена биорасположивост.

2. Asha Apothecary CBD Gummies

Asha аптекар CBD Gummies

Овие јадења доаѓаат во формулации CBD со широк спектар од 300 mg и имаат различни овошни вкусови. Секоја гума за џвакање испорачува 10 mg CBD и има просечна цена од 0.13 $ за mg CBD. Тие строго се земаат орално.

3. Asha Apothecary CBD Softgels

Asha Apothecary CBD Softgels

Меките гели доаѓаат во формулации со широк спектар и се MCT масло формулирано за зголемување на биорасположивоста. Порција е 1 мек гел што испорачува 25 mg CBD со просечна цена од 0.11 $ за mg CBD. Како и другите производи во инвентарот, тие се направени од CO2 извлечена CBD.

4. Аптека Asha CBD теми

Темати за CBD на Asha аптекар

Тематската линија нуди мелеми со формулации CBD со широк спектар од 500 mg. Овие се направени од CO2 извлечена CBD и има дополнителни состојки како шеа путер, еукалиптус и есенцијални масла. Тие строго се применуваат локално, а не поинаку. Лекот од 500 mg има моќност од 16.67 mg/ml и чини 54.99 долари, што открива просечна цена од 0.11 долари за mg CBD.

Што ни се допаѓа за компанијата

Додека го разгледувавме Asha Apothecary, ценивме многу работи за овој бренд. На пример;

 • 30-дневната гаранција за враќање на парите им овозможува на незадоволните клиенти да подигнат побарувања и да добијат целосни рефундации кога побарувањата се оправдани
 • Asha Apothecary нуди бесплатна испорака за сите нарачки и понуда од 20% за првпат купувачи
 • Сите производи на инвентарот на брендот поминаа тестови за загадувачи и беа без пестициди, растворувачи, остатоци, квасци, калапи и тешки метали
 • Веб-страницата Asha Apothecary е детална и открива доволно информации за членовите на тимот
 • Брендот има пакети од кои клиентите можат да ги искористат предностите за да заштедат неколку долари со купување на повеќе производи во исти или различни категории еднаш
 • Asha Apothecary се занимава со производи со CBD со широк спектар, дозволувајќи им на корисниците да имаат корист од целосните ефекти на придружбата на различни канабиноиди, терпени и флавоноиди без психоактивни ефекти на THC
 • Квизот за производи на веб-страницата им помага на клиентите кои не се сигурни што да купат да ги идентификуваат производите што би одговарале на нивните потреби
 • Брендот користи етикети за рециклирање и пакети за испорака, покажувајќи вистинска почит и грижа за зачувување на животната средина
 • Прилагодените QR кодови на етикетите на производите му помагаат на клиентот да пристапи до резултатите од онлајн лабораторија

Што не ни се допаѓа кај компанијата

И покрај многуте поволности дискутирани погоре, Asha Apothecary има простор за подобрување. На пример;

 • Не нуди CBD производи со целосен спектар
 • Веб посетител не може да ги прегледа извештаите во лабораторијата, освен ако има сериски број за производите во инвентарот на CBD на брендот
 • Некои производи, вклучително и меките гелови од 750 mg, имаа повисоки варијанси од 10% прифатливите граници на CBD
 • Просечната цена од 0.11 долари за мг CBD е прилично повисока од онаа што ја нудат другите брендови со сертификат од USDA
 • Опсегот на концентрации на CBD од 25 mg до 1000 mg не остава силни производи што ветераните би ги ценат

Нашата пресуда

Нашиот преглед за Asha Apothecary беше позитивен, а брендот треба само да ги зголеми своите производни линии, да воведе CBD производи со посилна моќ, да ја намали просечната цена, да воведе производи со целосен спектар на CBD и да се фокусира повеќе на моќта за да има уште подобри резултати. Сепак, за пофалба е колку лесно може да се плови страницата, брендот се обврза да спроведе ригорозни 3rd партиски тестови и испорака на сите нарачки бесплатно. Покрај тоа, сертификатот USDA за органски практики, чистиот CO2 методите на екстракција и 30-дневната гаранција за враќање на парите се упориштето на брендот.

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од CBD