Интуитивните терапии можат да поттикнат здравје и благосостојба - тело, ум и душа

Интуитивните терапии можат да поттикнат здравје и благосостојба - тело, ум и душа

Многу луѓе земаат билки и додатоци, вежбаат и јадат правилно за да го одржат своето физичко здравје. Тие исто така можат да медитираат, молат или да користат афирмации за да се грижат за нивното ментално и емоционално здравје. Но, што правите кога после сите ваши напори и сè уште не се чувствувате сосема правилно? 

Справувањето со комплициран физички проблем или емоционално прашање е како да се обидувате да решите загатка. Луѓето честопати се случуваат да одат од лекар до лекар во потрага по одговор. Сепак, без разлика што се обидуваат, тие сè уште не се чувствуваат добро, а помалку во оптимална форма. Предизвик е кога се чувствувате како да се сопнувате во темнината и барате решение. 

Ова е местото каде што интуитивната терапија сесија може да помогне. Тоа може да ви заштеди време, пари и фрустрација со тоа што ќе дојдете до основната причина и основниот проблем на здравствената грижа. 

Луѓето закажуваат сесии за интуитивна терапија на SoulHealer.com затоа што страдаат од хронична болест, доживуваат ментална или емоционална болка или имаат физичка непријатност. Традиционалните лекари често нудат лекови кои ги маскираат симптомите. Повеќето луѓе сакаат да разберат што се случува и што можат да направат во врска со тоа.  

На крајот на краиштата, тие сакаат да ја излечат својата здравствена грижа. Кој би сакал да го прикрие она што се случува наместо да го реши проблемот? 

Интуитивните тераписки сесии се брзи, лесни, безболни и ефикасен начин за постигнување на оваа цел.

Интуитивната тераписка сесија може да обезбеди јасност за тешките одлуки, да среди конфликтни информации, да прикаже подлабок увид во ситуацијата или да понуди поинаква перспектива. Тие можат да ве зајакнат со тоа што ќе ви дадат нов, свеж и алтернативен начин на гледање на тешката состојба на работите. Тие ги земаат предвид сите аспекти на проблемот и ви даваат до знаење што функционира, а што не функционира имајќи го на ум вашиот најдобар интерес. Овие интуитивни сесии можат да ви помогнат да го вратите животот на вистинскиот пат и да продолжите повторно напред.

Интуитивната терапија е одличен додаток на традиционалната здравствена заштита честопати го забрзува процесот на заздравување. Менталните и емоционалните проблеми како што се анксиозноста, ПТСН и траумата најдоа неверојатно олеснување преку овие алтернативни здравствени процеси.  

Основачот на SoulHealer.com, д-р Рита Луиз има длабинско познавање на исхраната и исхраната, додатоците, хербалните лекови, медитација со внимание, енергетското исцелување, водените слики, есенциите на цвеќињата, есенцијалните масла и другите природни терапии. Таа, исто така, има големо разбирање за тоа како аурата, чакрите и другите суптилни енергетски системи и нивното влијание врз вашето здравје и благосостојба. Таа е дипломиран на психичкиот институт Беркли и е обучена за повеќе животно тренирање и исцелување дисциплини, вклучувајќи хипнотерапија, Реики, водени слики, внимателност и многу повеќе.  

Во комбинација, таа нуди сеопфатна проценка на основната причина за каква било здравствена грижа. Има смисла само таа личност, која не се чувствува добро, би сакала да работи со некој што има и алтернативни здравствени акредитиви, како и силно чувство за интуиција. 

Д-р Рита: Тоа е нејзината приказна и таа се држи до неа

Д-р Рита Луиз ги признава влијанијата од раното детство за насоката што ќе ја преземе нејзиниот живот. Кога имала 12 години била инспирирана од две телевизиски емисии кои го истражувале концептот на ESP – екстрасензорна перцепција. Ова ја одведе на патот во потрага по духовно само-откривање со силна желба да може да ги искористи невидените сили што го исполнуваат нашиот свет.  

Таа започна да се занимава со теми вклучувајќи здравје и благосостојба, филозофија, личен раст, психички развој, метафизика и езотерични уметности и науки. Таа присуствуваше на психичкиот институт Беркли каде студираше медитација, енергетска медицина, и научи како да настапува интуитивни видовити читања

По отворањето на приватна ординација, нејзината потрага по знаење за понатамошна поддршка на нејзините цели во кариерата продолжи. Д-р Рита се врати на училиште со полно работно време, добивајќи диплома како натуропат, а потоа и докторат. во природно здравствено советување. Таа, исто така, го доби признанието за мајстор на Реики, сертифициран хипнотерапевт, сертифициран тренер за среќа и сертифициран лекар за свесност.

Таа, исто така, сфати дека водење бизнис не завршува кога обесувате шиндра. Се работи за маркетинг, маркетинг, маркетинг! Ако луѓето не знаат кој сте или што нудите, вашиот телефон никогаш нема да заѕвони. За да ги поддржи нејзините маркетинг напори, таа создаде повеќе веб-страници, е автор на шест книги, стотици написи објавени во печатени и онлајн ширум светот, водела радио емисија (Just Energy Radio), го основала Саемот за психички работи во Норт Енд, станал пастор во Црквата на божествениот човек и служеше во Одборот на директори на Холистичката стопанска комора.  

Во моментов, таа е претседател на Одборот на Меѓународната асоцијација на медицински интуитивци и архитект зад Институт за применета енергетика кој ги обучува студентите во практиките на медицинска интуиција, интуитивно советување и енергетска медицина.

Предизвици и благослови

Скокот на верата може да биде предизвик за секого и кога го ставате вашето време, енергија и репутација на линија, тоа може да ги исплаши дури и најсилните меѓу нас. Меѓутоа, кога го правите она што треба да го правите, она кон што ве водат да го правите, тогаш она што на повеќето им изгледа вознемирувачки може да биде возбудливо за другите.  

Откако д-р Рита ги заврши студиите на психичкиот институт Беркли, одлучи дека е време да ја започне својата нова кариера и да ги отвори вратите за работа со клиенти. Во тоа време, немаше (и сè уште нема) можности за работа како интуитивен терапевт објавен на Indeed или Monster.com. Интересот за овој вид на алтернативен здравствен модалитет беше многу на маргините, но таа знаеше дека има пазар за тоа. Веднаш сфатила дека ако сака да работи на ова поле, ќе кова свои патишта за да генерира потенцијални клиенти и клиенти.  

За да го поддржи нејзиниот раст, таа креираше веб-страница за промовирање на нејзините услуги. Интернетот беше нов во тоа време и користењето како промотивен медиум беше ризично, но интернетот ѝ понуди проширен потенцијал што не можеше да се најде во печатените реклами по мал дел од цената. Таа, исто така, пронашла страници со истомисленици и понудила статии за здравје и исцелување за поставување на нивните веб-страници за да привлече внимание на нејзината работа.

Д-р Рита се чувствуваше благословена со леснотијата на дигиталната промоција. Со текот на времето почнаа да се појавуваат предизвици. Концептот за работа со алтернативни здравствени модалитети, за среќа, почна да расте. Од друга страна, бројот на луѓе кои го користат интернетот како маркетинг алатка експоненцијално порасна заедно со бројот на практичари кои нудат интуитивни терапии. Врзани со ова, правилата за рангирање на веб-страници драматично се сменија. Она што некогаш се сметаше за добра практика сега беше намуртен.  

Овие промени во арената на дигиталниот пазар ја натераа да ги преиспита своите маркетинг стратегии и соодветно да се приспособи. Таа постојано бара алтернативни пристапи за да го објави нејзиното име и нејзината порака. Д-р Рита има цел список на работи што ги истражува во иднина. Тие вклучуваат повторно започнување на нејзината радио емисија, пишување друга книга или домаќин на онлајн или потенцијално конференција во живо. Таа, исто така, активно бара дополнителни настапи на радио, ТВ и конференции низ целата земја.

Совети на д-р Рита до новите претприемачи

Водењето бизнис е тековен процес. Во моето долгогодишно нудење интуитивно советување, работев со неколку клиенти кои сонуваат да отворат сопствен бизнис. Тие мислат дека кога работите за себе, можете да го поставите вашиот распоред, да работите кога сакате и да уживате во неограничен број слободни денови. Отворате продавница, поставувате веб-локација или организирате настан и луѓето природно ќе дојдат кај вас.  

Реалноста е дека е потребно време и напор за секој бизнис да успее. Никој никогаш нема да ве најде ако не сте таму каде што се промовирате себеси, вашите производи или вашите услуги. Кога водите мал бизнис или сте трговец поединец, ако не работите, тогаш не заработувате пари.  

Иако да се стане претприемач звучи прекрасно, тоа е различно од работа на 9-5 работни места. Многу сопственици на бизниси, штом нивниот бизнис ќе почне и работи, ќе го остават да работи на авто-пилот, претпоставувајќи дека тој ќе се грижи за себе. Ова сценарио е сон на секој сопственик на бизнис, но не и нивна реалност.  

Друга работа што треба да се земе предвид при отворање на бизнис е тоа што кога сте одговорни, никогаш нема кој да ви каже што да правите, како да продолжите напред или кој е вашиот најдобар правец на дејствување. Вие немате шеф - вие сте шефот, тој што е одговорен за донесување на сите одлуки. Додуша, можете да ангажирате некој кој може да ве поддржи во овие напори, но ваша одговорност е да ги видите овие активности. Ако имате среќа да имате персонал, тогаш овие задачи може да се делегираат, но повеќето бизниси започнуваат со само еден или двајца луѓе кои го преземаат скокот на верата. 

Најголемиот совет на д-р Рита е да одвоите малку време и да се погледнете себеси и на кое ниво на посветеност сте спремни да направите за да видите како вашите идеи се реализираат. Кога отворате бизнис, мора да бидете во него на долги патеки, за добрите и лошите денови. Ова го вклучува дополнителен стрес што често не се доживува ако имате дневна работа: денови, недели или месеци кога продажбата е бавна, кога вашата технологија оди во ритам, па дури и кога се случуваат работи во вашиот личен живот што се мешаат во вашата способност за работа.

И на крај, за да успее бизнисот, тој секогаш може да се подобрува, ажурира и модифицира за да го задржи на водечките рабови на производи, услуги и технологија. Велат дека Рим не бил изграден за еден ден, а нема да биде ваша работа. Само со преземање на првиот чекор ќе откриете дали го имате она што е потребно за да успеете во деловниот свет.

За д-р Рита Луиз

Основач на SoulHealer.com, д-р Рита Луиз е лекар натуропат и 20-годишен ветеран во полето на човечкиот потенцијал, но што е најважно, нејзиниот уникатен подарок како медицински интуитив и видовитост е што ја осветлува и оживува нејзината работа. Нејзините уникатни сознанија ги премостуваат световите на науката, духот и културата и го менуваат начинот на кој светот гледа на физичката, менталната и емоционалната благосостојба. Што е најважно, таа им помага на поединците да го вратат своето највредно богатство - нивното здравје.  

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од Business News