Медитација водена од самољубието

Медитации водени од StarLight Breeze

За медитацијата

Опуштете го вашето тело, смирете го вашиот ум и смирете го вашиот дух со ова водено предавање за медитација. Практикувањето медитација може да помогне со поголема ментална јасност, ресетирање и ребалансирање на секој систем во вашето тело. Има длабок, богат и смирувачки ефект, промовирајќи чувство на мир и чувство на свесност.

Ова водено предавање за медитација за „Самољубието“ е практика што ќе ве одведе на патот повторно да се поврзете со вашето срце. Самољубието е извонредна работа. Им овозможува на секој поединец да постигне внатрешен мир што може да се повика во секое време. Одвојувањето на одредено време од денот за да се фокусирате на градење позитивни чувства кон себе ќе ве доведе до похармоничен и порадосен живот.

Оваа практика ве поттикнува да се оддалечите од какви било потенцијални одвлекувања, воведувајќи ве во сегашниот момент следејќи го здивот и прифаќајќи ја секоја мисла или чувство без да им ставате етикети. Постои вежба за длабоко дишење која ќе им овозможи на вашето тело и ум целосно да се потопат во релаксација, доведувајќи ве во состојба на целосна смиреност.

Ова дополнително ќе го намали нивото на стрес во телото, намалувајќи ги отчукувањата на срцето и крвниот притисок, имајќи длабок ефект врз вашата состојба на умот. Преку нежна и внимателна свесност, ќе бидете водени да се цените себеси затоа што сте само вие и да ја промените вашата свест за третирање на вашето тело како свој дом.

Ние сме дизајнирани да живееме во и од нашите тела, да можеме да чувствуваме што се случува во нив од момент во момент. Нашите тела се нашата внатрешна домашна база - портата кон сегашниот момент. Оваа медитација дополнително ви овозможува да ја истражите физичката и менталната состојба во која се наоѓате, охрабрувајќи ве да се вклучите во овде и сега без да се задржувате на минатото или да размислувате за иднината.

Градењето на поголемо чувство за поврзаност со себе и со оние околу вас ќе ви овозможи да доживеете севкупно зголемување на здравјето, изобилството, љубовта и радоста. Вистинската интимност започнува во секој од нас и преку чувството на самодоверба доаѓа до сигурна и сигурна врска.

Ако одржувате љубезна и љубовна средина, врската ќе може послободно да цвета и подобро да се интегрира во нашите животи. Редовното вежбање може да помогне да се намали секојдневната анксиозност и стрес, да се подобри вашиот сон, да се енергизира вашето тело и расположение и на крајот да се подобри вашето целокупно здравје и благосостојба. Затоа, вдишете и нека најдете тишина внатре.

Водена медитација

Добредојдовте во медитациите на StarLight Breeze… Денес, ќе се фокусираме на љубовта кон себе… Додека се сместувате во удобна, седечка положба, дозволете му на вашиот здив да ве води денес… Нежно вдишете низ нос… Постојано полнејќи ги белите дробови со воздух… И издишете… Како што продолжувате со постојаното дишење… Повлечете го вашето внимание на тоа како вашето торзо се шири… Додека вдишувате постојано… Како се собира… Додека го пуштате воздухот да се испразни од вас… Дозволете си малку време да станете во склад со вашите меки движења… Со стабилен ритам на вашето дишење… Постојан и сигурен…

Кога ќе бидете подготвени… Нежно затворете ги очите… Сè уште сте свесни за тоа како вашето тело се движи со секој нов здив… Со секое вдишување, дишете во релаксација… Со секое издишување, вашите раменици паѓаат и вашето тело се релаксира… Одвојте миг вистински да слушате на вашето тело како што е сега… Забележувајќи кои делови се удобни, а кои не се… Барате какви било сензации што се присутни… Добредојде на овие сензации исто како што се… Без никакво осудување… Набљудување на нивниот изглед… Чувство како сте поврзани со вашите околината ... Дишење ... И издишување ... Чувствувајќи дека вашето тело се поврзува се повеќе и повеќе со површината под вас ... Вашите мускули се опуштаат ...

Како што вашите бели дробови повторно се празнат ... Отворете го вашиот ум за сите мисли што ќе ви се појават природно ... Не зграпчувајќи ги ... Но дајте им момент едноставно да бидат таму ... Пред да ги оставите да одлетаат за да направат простор за следната ... Набљудувајќи ги овие мисли исто како да беа облаци што минуваат на небото… Доаѓаат и си одат… Ги менуваат своите форми и големини… И потоа повторно се раствораат во атмосферата…

И сега ... Ќе повториме краток циклус на дишење ... Дишење низ нос за броење од пет ... Држење за броење од пет ... И издишување преку уста за броење од седум ... Препуштање на сè ... Кога ќе бидете подготвени ... Вдишете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... Држете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... И издишете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... Шест ... Седум ... Испразнете ја целата грижа ... Сета непријатност ... И повторно ... Вдишете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... Држете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... И издишете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... Шест ... Седум ... И последен пат ... Вдишете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... Држете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... И издишете ... Два ... Три ... Четири ... Пет ... Шест ... Седум ...

Испразнете ги белите дробови од целиот воздух… Ослободување на секое задржување во овој момент… Дозволете здивот да се врати во неговиот природен, постојан ритам… Нема притисок… Нема туркање… Само дозволувајте здивот да ве води сега… Станување и паѓање… Нежно менување вашето внимание на телото сега… Забележувајќи дали се чувствувате поинаку… И ако нешто се издвојува, сакајќи го вашето внимание… Да останете присутни во овој момент… Скенирање на вашето тело… Дозволете вашето внимание да остане тука уште неколку моменти… Станете мирно ... Смирување на вашиот ум…

И сега... сакам да ги ставиш двете раце над срцето… Продолжувајќи да вдишуваш преку нос… И издишувајќи преку устата… Запрашај се… Какво е чувството да ги ставиш двете раце над центарот на срцето… Над ова нежна област… Каде што доживувате љубов кон себе и другите… За целиот свет околу вас… Фокусирање на здивот… Фокусирање на негување на вашето тело и ум… Важно е да се грижите за себе… Но, среде многуте одговорности, да- правете списоци, зафатени распореди… Понекогаш забораваме едноставно да се опуштиме… Да бидеме со сопствените мисли… Уживајте во сопственото друштво… Кога се грижиме за себе, тоа ја потврдува нашата вредност…

Тоа е нежен потсетник дека ние го заслужуваме овој одмор… На овој мир… За смирување на умот и живеење во сегашниот момент… И слушајќи ја оваа медитација, веќе го посветувате вашето заслужено време на грижата за вашето тело. и умот…

Љубовта кон себе може да се изрази на многу начини... Можеби се бањаме, пиеме повеќе вода, одиме на прошетка, читаме добра книга или готвиме здрав оброк... Но, колку што се грижиме за нашата надворешна средина, мора да внимаваме и за нашата внатрешна средина… Тоа е исто толку важно, ако не и повеќе…

Вашето тело е вашиот дом… Место на безбедност, сигурност и заштита… Домот е местото каде што живеете… Тоа е место каде што можете да се опуштите, да научите, да растете и едноставно да бидете… Изразете љубов кон вашиот дом и животот ќе ви даде со бескрајни можности да се развива… Да напредува… Да напредува… Да се ​​сака себеси бескрајно и безусловно… Љубовта кон себе е доживотно патување…

Дозволете си да бидете целосно присутни со вашиот здив и со своето срце… Ценете ја полнотата на живеењето, додека доживувате чувства на вечна грижа и љубов кон вашето тело и ум… Дајте си дозвола да гледате раст и потенцијал во секој момент… Почувствувајте повеќе благодат и олеснете со секој здив... Во секоја дадена околност, знајте дека сте на вистинското место во вистинско време, и сè се случува во точно вистинскиот момент…

И сега… Повторете си ги тивко следните афирмации по мене…

Се сакам и прифаќам себеси

Сè што барам, можам да најдам во мене, инспирирам

Верувам во себе и во моите способности

Ќе ги славам моите мали победи

Ќе бидам спокоен и ќе уживам во едноставни моменти

Јас сум благодарен за мојот живот

Можам се, но не одеднаш

Се чувствувам енергично и живо

Во секоја ситуација има светла страна

Секој дел од мене што ме прави она што сум е опфатен со љубов, јас се сакам себеси безусловно

Пред да го продолжите денот… Честитајте си што одвоивте време да го опуштите вашиот зафатен ум… За да го нахраните вашето тело на толку убав начин… Секогаш кога сте подготвени, полека почнете да мавтате со прстите… Движете ја главата од страна на страна… Испружете се на кој било начин што ви одговара… И отворете ги очите… Добредојде на светот околу вас… Верувајќи дека денес, ќе бидете отворени за секоја можност за мир и радост во и надвор од вас… Се надеваме дека уживавте во оваа практика на медитација на Starlight Бриз, и нека имаш прекрасен ден.

Најново од бесплатни водени предавања за медитација