Нара Рид, сопственик на Modified Nutrition Health Coach, LLC. - диететичар и сертифициран здравствен тренер

Нара Рид, сопственик на Modified Nutrition Health Coach, LLC. – диететичар и сертифициран здравствен тренер

Моето име е Нара Рид и јас сум сопственик на Modified Nutrition Health Coach, LLC. Како диететичар и сертифициран здравствен тренер, обезбедувам далечинска поддршка за зафатени и преоптоварени поединци кои се борат со управувањето со тежината, депресијата, анксиозноста, несоницата и работните/животните предизвици. Работејќи заедно со недиететски пристап кон исхраната, ние го менуваме вашиот живот со менување на нездравите навики со цел да ви помогнеме да постигнете врвно ниво на здравје, благосостојба и нутриционистички цели долгорочно. За време на мојот тренинг за здравје и здравје за хормони во Интегративна исхрана (IIN), проучував многу теории за исхрана, техники за управување со животниот стил, превентивни практики и практики за самолекување што ги користам за поддршка на моите клиенти.

Она што ја издвојува мојата тренерска програма од другите програми е тоа што не сум совршен и не учам совршенство. Велнес патувањата може да бидат многу емотивни за некои, и може да биде потребно за повеќето луѓе да бидат целосно ранливи за вистински да дојдат до коренот на повеќето предизвици со кои се соочуваат. Не постои единствен пристап за исхрана и благосостојба, и дефинитивно нема автоматизирани програми што се однесуваат само на третина од проблемите на една личност.

Во рамките на мојата холистичка здравствена пракса, нудам индивидуално, семејно и групно тренирање еден-на-еден. Ги идентификуваме областите со кои некој може да се бори и заедно ги откриваме и рушиме сите невидливи бариери кои се нездрави. Потоа, создаваме акциони и реални цели кои ќе го поддржат патувањето на мојот клиент на краток и долг рок.

Она што најмногу го сакам кај коучингот е да имам можност да работам со луѓе кои имаат познавања од областа на велнесот, но се борат со имплементација на информациите во пракса кои го поддржуваат нивниот сопствен животен стил или менување на животниот стил. Замислете мајка која е директорка во здравствен сектор која работи долги часови поддржувајќи ги другите. Кога е дома, таа е целосно инвестирана во активностите и спортовите на нејзините деца повеќето вечери и викенди. Во слободното време, таа поминува време со семејството и одржување на домаќинството. Еден ден сфаќа дека се здебелила и не може да ја најде вистинската диета која ќе и помогне брзо да се ослободи од килограмите. 

Еве уште еден случај. Самохран маж претприемач кој има неколку бизниси, одвојува време да готви одлични оброци, вежба секојдневно, но има висок крвен притисок и се бори со несоница и надуеност. Тој ме контактира за да ја процени неговата исхрана со надеж дека ќе се откаже од лековите. Во двата од овие случаи, поединците имаа валидна загриженост за нивното здравје, но проблемите со кои се соочија се многу поголеми од она што тие можат да го видат. 

Како диететичар и тренер за здравје, ги водам моите клиенти низ нивниот животен и нутриционистички циклус за да помогнам да се оптимизира нивното здравје, да се елиминираат дилемите за работа/живот, како и да се развијат индивидуализирани стратегии за справување со стресните фактори. Дополнително, го разгледуваме емоционалното јадење, интуитивното јадење, урамнотежената исхрана без ограничувања, готвењето за индивидуални потреби, подготовката на оброците, движењето, фитнесот, менталното здравје, медитацијата, работата на здивот и градењето здрав начин на размислување долгорочно. 

Секое човечко суштество е различно и има свои посебни потреби на кои треба да се испита и пристапи индивидуално. Моите планови се приспособени за да им овозможам на клиентите најдобра терапевтска грижа за нив еден ден во исто време, а не план за исхрана со колачиња. Започнуваме со неучење и повторно учење на исхраната и благосостојбата, исто како и јас самиот. Целта е да се оптимизира нивниот начин на живот и да се научат како да живеат слободно со враќање на она што им е најважно, и по тоа сум познат.

Она на што најмногу се гордеам е тоа што сум сведок на моментите на сијалицата, слушањето како имав влијание врз нив и животите на нивните семејства, ослободувањето од лекови, како и сите големи или мали добивки што ги имаат неделно. Мојот пристап ги покрива од тотална перспектива на умот, телото и душата. Го допираме умот, не само чинијата. Она што најмногу ме одржува е да ги поддржувам жените кои некогаш мислеле дека се скршени и невидливи, за конечно да сфатат дека се што им треба е некој да ги види, да се грижи за нив и да им го понуди потребното водство за да им помогне да напредуваат и да се сакаат себеси како што прават. други. 

Мојата лична приказна влијаеше на мојата одлука да се породам Изменета исхрана за здравствен тренер. Додека го завршував моето образование како млада мајка и сопруга, ми беше многу важно моето семејство да биде добро згрижено и воспитано од двајца образовани родители. Исто така важно беше да бидам одличен пример за моите деца и заедницата. Се чувствував како да немам кој да ме води да растам, па работев напорно за да се воспоставам во кариера на исхрана во која никој не личеше на мене. Надвор од моето семејство и целите во кариерата, да се биде лице во заедницата за други девојчиња, особено за тинејџерки, беше движечката сила за формирање на непрофитна организација сестринска група за жени и мајки тинејџерки. 

Остварувајќи ги сите тие улоги на слепо, мојата самодоверба и општата здравствена состојба настрадаа неверојатно. Сакав да ги победам сите шанси и фактори на ризик со кои студиите покажаа дека ќе се соочи една млада тинејџерка мајка. Моето его и притисокот што го вршев врз себе да не пропаднам, се манифестираа во исклучително зафатена, горда, преоптоварена мајка, сопруга, студентка и претприемач. Како резултат на тоа, мојата недостаток на самосвест со текот на годините резултираше со зголемување на телесната тежина, симптоми на депресија и анксиозност, како и неколку здравствени проблеми. Поминувањето низ сите тие прашања имаше значајно влијание врз мојот живот и еден ден сфатив дека мојот фокус треба да биде на моето здравје, исхрана и благосостојба.

Кога почнав на колеџ, дипломирав за семејно планирање и акушерство со малолетник за исхрана. Како што процветав во мојата малолетна исхрана, научив повеќе за здравјето, благосостојбата и фитнесот во кои станав постраствен и фасциниран. Како што растеше мојот интерес, го сменив мојот факултет и дипломирав со диплома за исхрана и диететика и станав диететичар.

Врз основа на она што го научив на факултет и промените што ги сакав за себе, почнав рутински да вежбам, да вежбам јога и да медитирам. Емоционалното јадење и недостатокот на здрави начини за справување со стресот беа исто така работи што успеав да ги идентификувам во себе. Откако си дадов време да работам на мојата благосостојба и здравје, моето вистинско јас и цел почнаа да цветаат. Во мојот професионален и социјален живот, почнав повеќе да разговарам со други жени за губење на тежината, депресија и други велнес предизвици со кои се соочиле жените. Колку повеќе разговаравме, сфатив дека многу луѓе се борат со истите проблеми во тишина, и тие проблеми не може да се поправат со моден план за диета или апчиња. 

Нашите физички и ментални дилеми не беа резултат само на изборите што ги направивме, туку недостатокот на знаење, разбирање, поддршка и сад што нудеше учење, ресурси и образование. Она што го научив на едукативен, лично и професионален план е дека имањето стабилно ментално здравје и рамнотежа помеѓу работата/живот е најдобриот рецепт за здрав начин на живот. Така, по долгогодишно помагање на жените во секторот за јавно здравје и поддршка на многу луѓе на нивните патувања за здравје и благосостојба, решив да ги спојам моите две страсти и животни искуства заедно и станав сертифициран здравствен тренер и започнав со модифициран тренер за здравје на исхрана, ДОО.

Предизвиците од кои израснавме се базираа на маркетингот и достигнувањето на нашиот идеален целен пазар. Барав поединци за поддршка на возраст од 20 до 55 години кои се бореа со рамнотежа помеѓу работата/живот, во која влијаеше нивниот начин на живот и благосостојба. Понатаму, немав знаење, ресурси или искуство да знам како да го пласирам мојот бизнис, како и можности што им нудат на масовно мнозинство луѓе. Визијата на мојот бизнис е поддршка на поединци, семејства и групи. Работна визија би била да се понудат велнес програми и во корпоративните сектори. Пред пандемијата на Ковид-19, беше тешко да се допре до помладата популација, но преку објавување, прегледи, препораки и одреден маркетинг успеав да допрам до помлади поединци.

Во текот на изминатите неколку години, имав можност да понудам виртуелни и групни програми за тренирање на групи со спортски сали и пријатели и групи за поддршка на семејството, работилници за црковни групи, настани за зборување, радио, подкасти, демонстрации за готвење виртуелно и лично, како како и интерес за природни намирници. 


Совет што би им го понудил на другите бизниси е да знаете дека да се биде претприемач има свои предизвици, но не плашете се. Обидете се да ги ограничите негативните верувања што може да ви влезат во умот. Не треба да знаете сè, да изгледате на одреден начин и не треба да чувствувате дека ви треба поддршка од семејството и пријателите. Популацијата што ја таргетирате ќе ве најде, ќе се заљуби во вашиот бренд и ќе сака да ве поддржи вас и вашата мисија. Бидете автентични и покажувајте се како себе секој пат. Да се ​​биде воспитувач и да се сака да се биде добар во она што го правиш/понудуваш дефинитивно може да биде предизвик, но поставувањето граници и приоритетите ме задржаа центриран и намерен. Имам здрав и блажен живот е она што го учам, работам и се стремам секојдневно. Секој ден, имајте секојдневно пријавување со себе. Не заборавајте да се храните правилно, да го движите вашето тело, да развиете здрави стратегии за справување со стресот, да се одморите добро и да живеете во моментот.

Најголемиот предизвик со кој се соочив на почетокот беше тоа што се споредував со други инфлуенсери и се плашев дека никој нема да ме сфати сериозно бидејќи немав огромно следбеници или платформа на социјалните мрежи. Како што се втурнав во бизнисот, една стара навика се врати со тоа што бидам перфекционист и почнав повторно да се борам со рамнотежа помеѓу работата и животот. Морав да ја преиспитам мојата дневна рутина за да ја одржам мојата благосостојба, здравото домаќинство и бракот. 

Велнес патувањата може да бидат многу долги и тешки. Значи, за да не' одржувам сите мотивирани и фокусирани, имам онлајн продавница наречена Empowering Journey која се наоѓа на Etsy. Јас сум исто така објавен автор на два Велнес списанија наречени Empower + Inspire Wellness Planner, и For the Love of Self: Mindset & Wellness 90-дневен весник, кои може да се најдат на мојата веб-страница. Би сакал да ме поддржите и да ме следите на социјалните мрежи за одлични совети и ресурси.

Веб-страница: Изменет тренер за здравје на исхрана на 

Фејсбук: Изменет тренер за здравје на исхрана на https://www.facebook.com/modifiedcoach/ 

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од Business News

Ервин Вилс е начин на размислување и бизнис стратег кој ги трансформира своите клиенти во личност која ќе ги постигне нивните соништа, цели и пошироко.

Millionaire Life Strategy, меѓународна компанија за зајакнување со седиште во Холандија, ги овластува жените и технолошките претприемачи