AFRICANAFEEL.COM - веб-страница која нуди вистински производи и услуги инспирирани од Африка

AFRICANAFEEL.COM - веб-страница која нуди вистински африкански

инспирирани производи и услуги

Име на бизнисот и што прави.

Африка е како музика што чука на ветрот. Откако ќе бидете таму, можете да го почувствувате нејзиниот ритам внатре

вашата крв. Тоа е континент како ниеден друг, со природни сцени што го одземаат здивот, прогонувачки звуци,

и блескави бои. Историјата е навистина жива овде, а античката мудрост живее во артефакти, накит,

и приказни. Затворете ги очите и можете да ги видите гордите воини и да ги слушнете жените како пеат

покрај реката.

AFRICANAFEEL.COM е веб-страница во која произведуваме и нудиме вистински африкански

инспирирани производи и услуги, ние не сме само онлајн продавница со ексклузивна облека и

додатоци инспирирани од домородните култури на Африка. За нас е важно да промовираме

видливоста на афро светот, ткаење мрежи и олеснување на соработката. Ние организираме

саеми и музички настани инспирирани од афро културата. Сакаме сите да уживаат во чудата на

афро светот и дајте позитивен пристап кон африканската култура.

Бизнисот започна во 2020 година и работи од канцеларија во Шпанија, но произведува поголемиот дел од нашите

производи во Гана и работа со други афро заедници во Шпанија, Гвинеја Екваторијална и

Нигерија.

Ние генерираме работа и правична трговија, без детска експлоатација и почитување на природата. 

Марката служи како средство за комуникација на Африка со светот. Се гордееме со нашиот Африканец

идентитет, прикажан преку нашите уникатни дизајни.

Нашите препознатливи дизајни и колекции со африкански допир ја истакнуваат креативноста на модните таленти

кои изобилуваат на континентот.

AFRICANAFEEL.COM им носи траен приход на луѓето и заедниците во Африка на два начина:

Ние правиме африкански креации полесно да се добијат. Ова создава вистинска промена со одржлив приход

за малите бизнисмени во Африка.

Ова е она што ја движи нашата компанија. Нашите набавки помагаат да се постигнат некои огромни и

трајно добро за многу луѓе во Африка. Не се само пари, имаме личен долгорочен

односи со многу возрасни кои им помагаат на децата и на другите.

Приказната на основачот/сопственикот и што ги мотивирало да започнат бизнис

Виктор Арагуас е основач и извршен директор на AFRICANAFEEL.COM. Роден во Екваторијална Гвинеја и

израснат во Шпанија, овој мал бизнисмен сакал да направи нешто поинакво, не само што сака

за да заработи пари, сакаше да направи нешто добро за светот, социјално

посветеност, дајте им видливост на црнците и да ги ослободите од расните стереотипи.

Виктор е страстен за зачувување на културното наследство на Африка. AFRICANAFEEL.COM е a

профитно социјално претпријатие кое има за цел да донесе автентични африкански дизајни во светот.

Така, низ историјата, светот бил трениран да мрази и да се плаши од црна кожа од сите нијанси

создавајќи срам низ нашите црни заедници за многу генерации.

Виктор се фокусира на враќање на гордоста во црнечката заедница. Тој сака да ги охрабри сите

луѓето да ги слават нашите културни разлики притоа истакнувајќи ја убавината на црнилото и

моќта на меланин.

Виктор е црн и горд!

Предизвиците со кои се соочува бизнисот/пазарот

Ние сме различни затоа што произведуваме во Африка, повеќето компании произведуваат во Азија.

Произведувајте во Африка, погрижете се нашите луѓе да добијат добра плата, погрижете се целиот наш персонал

не е секогаш лесно да се работи во безбедни средини и да се негуваат нивните таленти.

Процесот на набавка на ткаенина е исто така многу важен, бидејќи треба да бидеме сигурни дека тие навистина одговараат на нашите

визија за создавање уникатна современа облека која зборува за нашите клиенти без

компромитирање на квалитетот. Секое парче е дизајнирано и изработено со љубов и мислиме дека се покажува

нашите производи. Не станува збор за брза мода, туку за правење парчиња што навистина можете да ги направите

богатство.

Сè уште учиме за пазарот на африкански стоки и се поврзуваме со луѓето во неа

Африка кои ги произведуваат производите. Сега ние не продаваме само на последниот клиент, повеќето од нашите

продажбата дојде од сопственици на продавници и други клиенти на големо.

Сè уште треба да реагираме на многу продавници инспирирани од Африка во светот за да се запознаеме со клиентите. Ние, исто така

сакаат да прикажуваат производи на саеми. Ова ќе помогне да се изгради база на клиенти; и мал

заедница на африкански производни бизниси.

Бизнисите инспирирани од Африка се посебни и имаат многу уникатни предизвици и можности.

Наскоро ќе дознаеме некои од најдобрите начини за продажба на производи инспирирани од Африка на светот. Луѓе

во Африка најмногу им се помага секогаш кога вие или некој друг купувате повеќе од она што го правиме.

Една од нашите долгорочни визии е да донесеме позитивни промени во индустријата во Африка.

AFRICANAFEEL.COM гради партнерства со ткаенина и облека во сопственост на Африка

производителите да развијат ексклузивни принтови и облека. Нашата цел е да имаме вистинска и трајна

влијание дома со производство првенствено во Африка.

Нашите основни вредности

• Концентрирано на клиентите.

• Посветеност на постојан раст и развој.

• Негувајте позитивен начин на размислување.

• Создадете вредност во заедницата.

Можностите со кои се соочува бизнисот/пазарот

Во денешно време повеќето луѓе сакаат квалитетни и рачно изработени производи, од кои сакаат да купуваат

компании кои се етички, ослободени од експлоатација и ја почитуваат природата. 

На луѓето не им пречи да платат повеќе пари ако видат нешто автентично. Изворите и

производството во Африка е само автентично и нашите клиенти го сакаат тоа.

Секојдневно создаваме работни места во Африка. За нас е важно да ги вратиме парите на континентот

тоа не направи она што сме денес.

Не беше лесно за афро шпанскиот да најде финансии за да започне бизнис, во секој случај бизниси

во сопственост на Афро шпанскиот расте секој ден и интересот за поддршка на бизнисите во сопственост на црнците

исто така расте. Колку и да е охрабрувачки сегашниот бран на поддршка, тој мора да се бори со

сурова реалност дека бизнисите во сопственост на црнците во Шпанија долго време немаат пристап до големи количини

капитал

Следствено, на црните бизниси им е тешко да вработуваат вработени во важни сектори, како на пр

маркетинг, односи со потрошувачите и развој на бизнисот, а многу сопственици мора да ги користат

лично богатство или приход за финансирање на нивните бизниси. Иако Црните бизниси станаа

сè поуспешни, тие сè уште се соочуваат со долготрајна финансиска нееднаквост во Шпанија.

Совети за другите за бизнис

Не постои патоказ кога станува збор за претприемништвото. Немавме одговори кога

тие го започнаа AFRICANAFEEL.COM. Бевме принудени да го сфатиме тоа.

Мојот совет за да се стремите или да започнете бизнис е да се фокусирате на долгорочно создавање вредност и никогаш

изгуби од вид „зошто“. Претприемништвото може да биде долго, осамено и напорно патување, затоа направете

сигурно она на што работите ќе го издржи тестот на времето. Избегнувајте да скокате на трендовите само затоа

тие се популарни и се фокусираат на вложувања со опипливи долгорочни придобивки.

Не постои совршено време за започнување бизнис. Дали кризата е предизвикана од тешки економски

пати или предизвикани од пандемија (почнавме во 2020 година), се појавуваат нови потреби кои би можеле да бидат краткорочни

или траен. Да бидам попрецизен, многу од истите потреби остануваат, но тие треба да се задоволат

поинаку. На крајот на краиштата, тоа зависи од бизнисот. Пандемијата имаше значително влијание

на сите аспекти од животот, но пандемиите на крајот исчезнуваат. Се додека создавате производи

кои се однесуваат на непосредните потреби на потрошувачите во тоа време, можете да поставите успешна

Бизнис.

Верувајте им на вашите инстинкти, секогаш ќе имате противници, но најчесто тие се ваши учители.

Кога вашата намера е јасна за тоа „зошто го правите тоа што го правите“, вашето „како“ ќе се манифестира.

Осигурајте се дека сте дел од добри мрежи и постојано споделувајте ја вашата приказна и идеи. Остани

автентично, и ако можеш да ја видиш својата визија и да си доследен на дело, нешто мора

смена

Црните бизнисмени треба да работат двојно повеќе за да успеат. Треба да очекуваат одредени

тешкотии да се појават само поради фактот што се црни. Во такви ситуации најдобро

она што треба да направите е да останете решителни, фокусирани, етички и да го зачувате вашиот интегритет. Исто така е многу

важно да се поврзете и да ги запознаете луѓето - вистинските луѓе со потенцијал да помогнат

вашиот бизнис или како клиенти, добавувачи или соработници. Чувајте трезна глава и останете

Фокусирани.

Правете нешто што го сакате, не правете го за пари. Ако работите секој ден и уживате во тоа, парите

ќе дојде. Тоа не е лесно и може да потрае подолго за да мислите. Само уживајте во патувањето.

Би било одлично ако можете да вклучите слики од основачот и бизнисот. Ве молиме компресирајте

нив колку што е можно повеќе. Видеата се исто така добредојдени.

Најново од Business News