RE BOTANICALS REVIEW 2022 година

RE BOTANICALS REVIEW 2022 година

/

Re Botanicals е високо реномирана марка CBD, благодарение на тоа што е првата компанија со седиште во САД со CBD која е сертифицирана од USDA за практикување органско земјоделство. Префиксот 'Re-' во името е дел од мисијата на брендот; да се промовира регенеративното земјоделство по секоја цена. Всушност, таа е популарна затоа што дава 1% од својот приход на земјоделците кои вршат регенеративно земјоделство. Освен што произведува висококвалитетни премиум производи CBD, таа сериозно се занимава со истражување на коноп, првенствено затоа што неговиот основач, Џон В. Тој ја основа НУТИВА, еден од најбрзорастечките производители на суперхрана во САД, во 20 година и се повлече од функцијата извршен директор до главен визионерски директор во 1999 година. Последователно на раѓањето на Re Botanicals во 2017 година. Еве целосен преглед на брендот, вклучувајќи ја неговата историја, производствениот процес, што ни се допаѓа и што не ни се допаѓа во него и неговите спецификации.

За компанијата

Re Botanicals е познат правен одгледувач на коноп и производител на CBD во САД, не само затоа што произведува некои од најквалитетните производи, туку и активно учествува во регенеративното земјоделство. Ова има взаемна корист за компанијата и за планетата, каде што се обврзува да ја одржува планетата, која потоа реагира со одржување на активностите на компанијата. Re Botanicals е роден во 2019 година, иако има историја што датира од 1990-тите. Основана е од Џон В. Рулак, високо реномиран научник во САД, за лансирање на НУТИВА. Вториот работи од 1999 година, а во последните седум години е рангиран како еден од најбрзорастечките производители на суперхрана во САД.

Џон В. Рулак е активист, особено во областа на животната средина, и има напишано повеќе од десет статии за регенеративното земјоделство. Во НУТИВА беше воведен оддел за коноп, а тој беше дел од тимот што го сочинуваше одделот. Во 2017 година, тој се повлече од функцијата извршен директор на компанијата и стана главен визионерски директор, сè уште продолжувајќи со регенеративниот земјоделски активизам и истражувањето за коноп. Во 2018 година, беше усвоен Законот за фарма, со кој се легализираше одгледувањето коноп и се формираа индустрии кои ќе произведуваат екстракти со помалку од 0.3% THC за медицинска употреба. Џон потоа ја основал Re Botanicals за да ја продолжи својата потрага по регенеративно земјоделство додека експериментирал со најновиот развој. Наскоро, брендот стана првиот производител на CBD со седиште во САД кој доби сертификат од USDA за практикување органско земјоделство и оттогаш го поддржува органското земјоделство што не е ГМО. Следствено, сите нејзини производи се без пестициди, ѓубрива и хербициди и имаат само целосно природни состојки за формулација и биорасположивост.

Re Botanicals има малку тесен опсег на производи и моментално произведува предмети за домашни миленици, тинктури, топични производи и ролки. Сепак, преку е-пошта, нејзиниот претставник за грижа за корисници потврди дека со нетрпение очекуваат да истражуваат нови производи. Иако е сертифициран од USDA, има фер цени, всушност под она што го нудат брендовите кои не се сертифицирани од USDA. Веб-страницата е јасна, а нашето искуство за купување и испорака беше прилично интуитивно. Канцеларијата за грижа за корисници е брза, иако не одговори директно кога прашавме за нивната линија на производи.

Спецификации

Следниве спецификации се точни за Re Botanicals;

 • Формулации со целосен спектар
 • Екстракција на етанол за отстранување на CBD од влакната од коноп
 • Методите на конзумирање на екстракт се ограничени на тинктури, капсули, релјефно масло за тело и предмети за домашни миленици
 • Практики за органско земјоделство сертифицирани од USDA
 • Цената на производите се движи од 9.99 до 899.99 долари
 • Просечната цена од 0.04 до 0.20 долари за мг CBD
 • Коноп од САД, особено од Конвеј, Јужна Каролина
 • 30-дневна гаранција за враќање на парите
 • Бесплатна испорака за нарачки во вредност од 50 долари и повеќе
 • Вкусот е загарантиран
 • Моќта варира од 15 mg до 630 mg

Процесот на производство

Re Botanicals започнува со производство со одгледување и одгледување на коноп сертифициран од USDA според одржливи практики во своите фарми лоцирани во Конвеј, Јужна Каролина. Секој производ во инвентарот на компанијата носи заштитен знак за сертификација USDA, што докажува дека навистина работи во рамките на таа сертификација. Ова е за разлика од повеќето брендови кои само тврдат дека практикуваат органско земјоделство, но немаат доказ за тоа. Компанијата особено го собира својот коноп во септември, период кога квалитетот на фитоканабиноидите е на својот врв.

Понатаму, Re Botanicals ја покажува својата грижа за животната средина со користење на методот на дестилација на алкохол (етанол) добиен од шеќер од трска за екстракција КБР нафта од влакната од коноп. Таа верува дека техниката е безбедна за животната средина и произведува висококвалитетни премиум производи. Следната фаза во неговиот производствен процес е тестирање од трета страна што гарантира дека вистинската содржина на CBD и THC одговара на она што го покажуваат етикетите. Среќни сме што можеме да кажеме дека резултатите од тестот за јачина беа прилично точни, како што се гледа во тинктурите на CBD од 750 mg, кои открија отстапување од 2% добро во рамките на прифатливите граници на варијанса од 10%. Сите производи во инвентарот имаат помалку од 0.3% вкупен THC, сè уште ги почитуваат федералните стандарди за концентрација на THC. Тестовите од трета страна, исто така, ги испитуваат екстрактите за стандардни загадувачи, вклучително и остатоци, тешки метали, микроби и растворувачи, а сите производи беа без такви загадувачи.

Искуства со клиенти и купување

Ни се допадна нашето искуство со веб-страницата на Re Botanicals, првенствено затоа што беше лесно пловна и јасна. Кога допревме до бирото за грижа за корисници за да прашаме дали брендот планира да ја прошири својата производна линија, одговорот беше брз, но нејасен бидејќи претставникот рече дека брендот секогаш со нетрпение очекува да истражува нови производи. Сепак, искуството со купување и испорака беше интуитивно. Производите се групирани по категории и ги имаат сите важни информации, вклучувајќи ја вкупната CBD, CBD по порција, упатствата за употреба и складирање и најдобриот метод на потрошувачка. Затоа, сè беше само да се избере производ и да се додаде во количката. Кога ќе завршите со купувањето, се одјавувате и се најавувате како гостин или ја користите вашата сметка за да го завршите плаќањето и да давате информации за кредит, наплата и е-пошта. Производите се добро завиткани и потребни се околу три дена за да се испорачаат преку USPS.

Опсег на производи

Производната линија на Re Botanicals во моментов е малку тесна и ги вклучува следните производи;

i.Re Botanicals Pet Products

Re Botanicals Pet Products

Сега можете да купувате тинктури за вашето домашно милениче од Re Botanicals. Овие тинктури за домашни миленици се сертифицирани без гликосулфати од страна на Detox Project и се нудат на домашно милениче во зависност од неговата тежина. Нивните основи се направени од MCT масло за да се зголеми биорасположивоста, додека самите тинктури се составени од органски сертифициран CBD кој се екстрахира со користење на етанол од органскиот коноп кој не е ГМО, сертифициран од USDA. Тинктурите од 30 ml имаат 300 mg CBD (потенција од 10 mg/ml) и чинат 29 долари, што открива цена од 0.1 долари за mg CBD.

ii.Re Botanicals CBD тинктури

Re Botanicals CBD тинктури

Тоа се човечки тинктури кои доаѓаат во два вкуса; без вкус и нане. Понатаму, тие се пакувани во шишиња од 30 ml или 100 ml, со три различни моќи; 15 m/ml, 25 mg/ml и 50 mg/ml. Тие се контролирани од Проектот за детоксикација и, следствено, се без остатоци од гликосулфат. Покрај тоа, тинктурите со целосен спектар ги имаат нивните основи направени со MCT кокосово масло за зголемена биорасположивост

iii.Re Botanicals CBD капсули

Re Botanicals CBD капсули

Капсулите се направени со целулоза, па затоа се пријателски за веганите и вегетаријанците. Тие се во формулации со целосен спектар и имаат бази формулирани со MCT кокосово масло за лесна апсорпција. Секоја капсула содржи 15 mg CBD и доаѓа во пакувања од 15, 30, 45 или 60. Освен тоа, тие се направени од органски коноп сертифициран од USDA, од кој не-ГМО CBD се екстрахира со помош на екстракција на етанол за храна.

iv.Re Botanicals CBD Relief Body Oil

Re Botanicals CBD Relief Body Oil

Може да ја преживеете болката со Re Botanicals CBD Relief Oils кои доаѓаат во шишиња од 10 ml. Тие се достапни во редовна и дополнителна јачина со 200 mg и 500 mg CBD, соодветно. Вториот има два вкуса; Лаванда и мандарински куркума, додека редовното масло за тело за ублажување на силата доаѓа во вкусовите на варниот ѓумбир, лаванда и пеперминт. Како и другите производи во инвентарот, тие се формулирани со кокосово масло MCT, без остатоци од гликосулфат, органски сертифицирани од USDA и направени со CBD добиени од етанол. Достапните потенции се три; 15 mg/ml, 25 mg/ml, 50 mg/ml и чинат од 9.99 до 129.99 долари, што открива просечна цена од 0.04 до 0.08 долари за mg CBD.

Што ни се допаѓа за компанијата

Нашиот преглед најде многу работи за Re Botanicals кои особено ни се допаднаа, вклучувајќи;

 • Брендот нуди фер ценовни поени за одгледувач на коноп сертифициран од USDA и производител на CBD
 • Може да се пофали дека е првиот производител на коноп со седиште во САД кој е сертифициран од USDA
 • Одржливите органски практики ги уверуваат потрошувачите во безбедноста на производот
 • Бирото за грижа за корисници беше брз во својот одговор до нас
 • Има добра репутација за поддршка на регенеративното земјоделство со давање 1% на компаниите кои практикуваат вакви одржливи активности
 • Нејзиниот лидер, Џон Рулак, има огромно искуство во одгледувањето коноп и регенеративното земјоделство
 • Веб-страницата на брендот е елаборирана и содржи детални информации за основачот на компанијата
 • Лесно навигирана официјална веб-страница
 • Нашето искуство со купување и испорака беше прилично интуитивно
 • Аранжманот за бесплатна испорака за нарачки во вредност од 50 долари е фер
 • Тој нуди 30-дневна безусловна гаранција за враќање на парите што им овозможува на незадоволните клиенти да поднесат побарувања и да добијат рефундирање или размена
 • Органските практики за одгледување коноп гарантираат дека брендот ја зачувува планетата
 • Се обврза да ги едуцира луѓето за одржливи практики, како што се гледа на неговата официјална веб-страница која објавува пет блогови секој месец
 • Резултатите од трета страна беа прилично точни
 • Сите производи во инвентарот на компанијата се без загадувачи

Што не ни се допаѓа кај компанијата

И покрај главните избори, најдовме други работи за Re Botanicals непожелни, вклучувајќи;

 • Одговорот што ни беше даден за проширувањето на производната линија беше прилично нејасен
 • Средствата за допирање до одделот за грижа за корисници на компанијата се ограничени на телефонски повици и е-пошта; нема опција за разговор во живо
 • Линијата на производи е донекаде тесна
 • Веб-страницата не кажува ништо за тоа кој го сочинува нејзиниот тим на теренот

Нашата севкупна пресуда

Re Botanicals е познат одгледувач на коноп и производител на CBD кој користи органски коноп кој не е ГМО, сертифициран од USDA за производство на висококвалитетни премиум CBD производи. Брендот е популарен поради широко распространетата едукација за CBD и регенеративните земјоделски активности предводени од Џон Рулак, неговиот основач. Општо земено, нашиот преглед за компанијата беше добар затоа што практикува одржливо земјоделство, спроведува ригорозни тестови за моќ и загадувачи од трети страни, има прилично точни лабораториски резултати, нуди бесплатна испорака за нарачки вредни 50 долари и повеќе, гарантира 30-дневен поврат на пари или размена, и има брза служба за услуги на клиентите. Сепак, може да се подобри, особено во однос на одговорите што ги нуди бирото за грижа за корисници. Сеедно, тоа е врвен бренд кој лесно би го препорачале.  

Најново од CBD