Преглед на производот Cbdistillery

Преглед на производот Cbdistillery

Најголемата причина зошто брендот CBDistillery го сметаме за еден од најдобрите е затоа што тие обезбедуваат одлично искуство од почеток до крај. Друга критична причина зошто го нарекувам производот како еден од најдобрите е одлуката на компаниите да одржуваат квалитетни продукции кои се движат од CBDistillery масло до CBDistillery актуелни. Исто така, нивниот производствен систем е транспарентен низ нивната производна линија. Следствено, компанијата направи чекор понатаму за да го означи секој производ на содржината на CBD што се користи за време на производството. Тој, исто така, одлучи да објави QR-код за да им помогне на потрошувачите да ја следат нивната серија CBD, FDA, медицинските одрекувања и ISO за цели на гаранција. Според нивните веб-страници, компанијата ги уверува своите клиенти дека има приоритет на квалитетот, почнувајќи од одгледувањето коноп до нивните независни лабораториски резултати од трети страни.

За компанијата

CBDistillery се наоѓа во Колорадо, основана од Денвер. Кога се појавија производите на CBD, основачот виде можност бидејќи повеќето производи што се произведуваа беа со низок квалитет. Тој одлучи да ја изгради својата компанија врз основа на квалитетот во однос на производството. Нивната главна цел заврши со обезбедување квалитетна линија на CBD производи со разумни цени. Поради нивното верување во движењето CBD (#CBDMMovement) за преземање на светот, тие одлучија дека нивната репутација ќе се зајакне со квалитетот.

Како компанија, тие се гордеат со едукацијата на потрошувачите и истражуваат што е најдобро за нивните клиенти. Како резултат на тоа, повеќето од ресурсите на компаниите се пренасочуваат кон нудење едукација за канабис, CBD, коноп и широк спектар на нивните производи во однос на употребата. Компанијата ја презеде одговорноста да стане вистински амбасадор на CBD воопшто. Еден од нивните најпознати сеопфатен водич за сите работи за CBD е Крајниот упатство за употреба на CBD.

Веб-страницата на компанијата е соодветно информирана за деталите во врска со CBDistillery; како започна заедно со обемниот дел ЧПП кој одговара на повеќето прашања директно од методите на екстракција или земјоделските практики. Исто така, нивната веб-страница е исто така изградена врз основа на транспарентност и е видлива на целата веб-страница. Телефонската помош, е-поштата, разговорот во живо се многу брзи и достапни секогаш кога им е потребно на клиентите. Компанијата се здоби со светска почит бидејќи изгради еден од најбрзо растечките и влијателни брендови на CBD производи. Успеа да го прошири својот пазар со користење на онлајн маркетинг.

Поради својата сигурна и добро позната онлајн продавница за малопродажба, тие стекнаа доверба и слава. Најосновниот принцип на компанијата е да им помогне на потрошувачите да го докажат или да го потврдат квалитетот и конзистентноста на производите што ги купуваат. Компанијата обезбедува бројни детали за кои сметаат дека се од витално значење за потрошувачите за состојките и лабораториските тестирања на нивните етикети. Додека го спроведувавме нашето истражување, повеќето од резултатите се совпаѓаат со содржината на THC, волуменот, присуството на остатоци, тестирањето на растворувачи и информациите за квасецот што ги дадоа.

Процесот на производство

Производите од CBDistillery се добиваат од коноп одгледуван во Колорадо, САД. Исто како што споменавме претходно за фокусот на компанијата на квалитетот, американските земјоделци се придржуваат до највисоките нивоа на стандарди за одгледување на фабриката за коноп за да се осигураат дека ќе дојдат до квалитетен коноп како суров производ на CBDistillery. Употребата на најновите државни уметнички практики за органско одгледување и органски хранливи материи во почвата, му овозможи на конопот одгледуван во Колорадо да биде здрав и корисен во однос на функционалноста во човечкото тело.

CBDistillery потврдува дека нивните CBD масла не содржат пестициди и дека добиле лабораториско тестирање за да се утврди содржината на THC. Производите со вкупен спектар се уверени дека имаат помалку од 0.3% THC, а компанијата исто така прави производ без THC. Кога ги споредивме лабораторискиот извештај и информациите на нивната етикета, резултатот ја потврди нивната транспарентност на етикетирањето бидејќи тие се совпаѓаат. Исто така, маслото се извлекува од цветовите и стебленцата за време на процесот на екстракција, со што се изолираат молекулите на CBD. Токму во овој момент повеќето THC се елиминираат во производите со целосен спектар, оставајќи го чистиот екстракт од CBD. Да бидеме прецизни, јаглерод диоксид (CO2) се користи за време на процесот на екстракција; како резултат на тоа, обезбедува доследна и одлична екстракција без да остава штетни материи во екстрактот.

Според нашето истражување, нивните CBD производи може да бидат изолати, производи со широк спектар или со целосен спектар. Само за да се дознае јасно за нивната разлика, широкиот спектар нема THC, додека целосниот спектар содржи не само CBD, туку и други терпени, канабиноиди и флавоноиди од коноп. Производот со целосен спектар нуди различни придобивки од дополнителни канабиноиди бидејќи канабиноидите подразбираат; канабидиварин (CBDV), канабидиол киселина (CBDA), канабигерол (CBG), канабихромен (CBC) и на крајот, канабинол (CBN). Терпените може значително да го подобрат ослободувањето од стрес и подобрување на расположението.

Дополнително, компанијата има добиено членство во Национална асоцијација за коноп (NHA), невладина (НВО) организација која ги застапува и ги застапува потребните индустриски стандарди во врска со одгледувањето и преработката на суров коноп. ISO 9001:2015 не само што го потврди работењето на компанијата туку и за третата страна. Како што продолживме да ги разгледуваме деталите за компаниите, сфативме и дека тоа не е сертифицирано од USDA. Сепак, не можевме да добиеме важни информации за тоа зошто тие не го бараат сертификатот или во моментов го бараат. Во случај да се реши ова прашање, тогаш кредибилитетот и довербата на потрошувачите ќе бидат зголемени.

За целите на транспарентност, компанијата ангажира независни и реномирани лаборатории од трети страни кои редовно ги тестираат нивните производи. Лабораторијата користи ProVerde тестови за стабилност, хомогеност и рок на траење и детално го испитува постоењето на габи, мувла, мувла и разни штетни бактерии. CBDistillery никогаш не успеа да ги помине овие тестови со огромна победа.

За да избегне какви било сомнежи, компанијата прикажа содржина на CBD во секој од нивните производи за секој корисник да ја види. Употребата на QR-код на секој производ што може да се скенира за да се проверат резултатите од тестот од трета страна, што е јасно наведено. Сите горенаведени карактеристики им помогнаа на потрошувачите да ја подигнат нивната доверба во тоа како компанијата ги исполнува очекувањата за квалитет.

Опсег на производи

Поради довербата што компанијата одлучи да ја изгради на пазарот, тие исто така можат да инвестираат во различни производи за да ги задоволат барањата на клиентите. Некои од производите вклучуваат;

Масла за дестилерија CB

CBDistillery масла се состои од спектар добиен со користење на CO2 безбедно екстракција. Цената на маслото CBDistillery зависи од неговата функција, ако е или со широк спектар или со целосен спектар и на крај, од количината и квалитетот. Најниската цена е $19 – $210, во зависност од наведените фактори на предност.

Капсули и меки гелови

CBDistillerys во форма на капсули или меки гелови постои во променливи шишиња кои содржат од 750 mg до 1800 mg и 30 или 60 количини. Следствено, тие се достапни и во изолатен екстракт или во типови со целосен спектар. Опсегот на цените е помеѓу 10 и 120 долари.

Vapes и кертриџи

Додека ги проверувавме залихите на CBDistillery пенкала и касети за еднократна употреба, забележавме дека се во 200 mg. За уред кој се полни, може да чини до 28 долари, но за вап и кертриџ за еднократна употреба, цената е 10 долари. Производот исто така има различни вкусови; Лимонада од грозје, јагода, ванила, лаванда или природен вкус.

Изолирајте

Тој е еден од најцврстите CBDistillery производи, кој содржи Isolate прав кој е 99% чист CBD и е цврст во пакувањето. Тежи од 0.5 gm 7gm што се движи од 15 до 192.5 долари во цена.

Umумички

За разлика од другите производи, CBDistillery често нуди гуми за џвакање и ноќни гуми за џвакање, кои се богати со мелатонин. Гумините постојат само во шишиња од 750 mg за 55 долари за количина од 25 парчиња.

Тематски

CBDistillery постои во две основни форми; мелеми и балсами за усни. Следствено, тие постојат во 500 mg за салфети и 25 mg за балсами за усни. Тие, сепак, се со различна цена, 50 долари за салфетки и 6 долари за балсам за усни.

Производи за миленичиња

CBDistillery за домашни миленици се нудат во две различни моќи; 150 mg и 600 mg (по 30 ml). За нивните цени, тие одат на 20 и 38 долари соодветно. И двете опции се понудени во единствениот екстракт со целосен спектар.

Тинктури без THC.

Производите од линијата CBDistillerys THC содржат тинктури со опсег на моќ од 250mg-500mg дистрибуирани во контејнери од 30 ml. Што се однесува до нивните цени, тие се движат помеѓу 32 и 210 долари според силата што ја бара клиентот.

Поредици

Имено, производот ви е понуден во различни пакувања во пакет, а повеќето од нив се снопови за пенкало со вап. Дополнително, тие постојат во следните пакети, кои се порепрезентативни за целата нивна линија на производи.

Пакет за борба Петтис

Тоа чини 120 долари и го содржи следново;

 • CBDol CBD Локален раствор 500mg
 • Тинктура со масло од 1000 mg чиста CBD (БЕЗ THC)
 • Ноќно време CBD Gummies во 30 мг

Кинг Гордон CBD пакет

Цената е 155 долари, а пакетот го содржи следново;

 • 500 mg CBDol CBD тематски раствор
 • Целосен спектар CBD Тинктура во 2500 мг
 • КБР Vape Пенкало - 200 мг грозје.

Пакет гами пакет

Достапно е за 90 долари и го содржи следново;

 • Еден CBD Gummies (30 mg, 25 број)
 • Еден CBD Night Time Gummies (25 точки, 30 mg CBD што содржи 1.5 mg мелатонин)

Најдобар пријател на човекот CBD Oil Pack

Чини 80 долари, а пакувањето го содржи следново;

 • 150 mg CBD тинктури за домашни миленици
 • бандана „CBD AND CHILL“.
 • Целосниот спектар на КБР нафта тинктура во 1,000 mg.

Што ни се допаѓа во компанијата

Би рекле дека ни се допаѓа компанијата и им препорачуваме на луѓето да одат по нивните производи. Една од неверојатните работи за нивните производи е тоа што тие се чисти и не содржат никаква штета за човечкото тело. Сепак, компанијата има добра репутација кога станува збор за транспарентност и искреност кон своите клиенти. Како што е видливо во нашето истражување споменато претходно, секоја анализа и тест што ги направивме се поклопуваа со точните детали на нивната етикета. Компанијата не е само амбасадор на својот производ, туку и CBD производите како целина. Одговорноста за брендирањето на CBD и обезбедувањето дека CBD производите се прикажани позитивно е првенствено преземена од CBDistillery.

Што не ни се допаѓа во компанијата

Иако компанијата се обиде да се погрижи нејзината репутација да излезе позитивно, тие треба да избегнуваат мала небрежност, што може да резултира со сомнежи од клиентите. Тие собраа многу напори за брендирање на нивните производи CBD воопшто, што не можеа да го занемарат да бидат сертифицирани од USDA. Ваквите ситни причини би можеле да завршат со оцрнување на нивното име или да доведат до сомневање кај потрошувачите за нивните производи.

Заклучок

Според комплетната анализа што ја направивме на производот, би ги советувале потрошувачите да користат производи произведени од CBDistillery. Компанијата соодветно го реши прашањето за одговорност и транспарентност. Исто така, компанијата го постави темпото за другите компании за производство на CBD, и крајно време е тие да преземат одговорност за производите што ги прават заедно со потрошувачите во нивни раце. Како резултат на тоа, не само CBD производите ќе продолжат да го преземаат поголемиот дел од пазарот низ целиот свет, туку и нивниот бренд. Повеќето компании даваат многу, многу хемикалии на човечките суштества, кои влијаат на нашите тела. Мислам дека е крајно време да ги преиспитаме производите што ги земаме, а CBD понуди поприродни решенија.

Нутриционист. Универзитетот Блафтон, MS

Во денешниот свет, начинот на исхрана и вежбање кај луѓето е променет, а често и начинот на живот е причина за многу болести поврзани со исхраната. Верувам дека секој од нас е уникатен - она ​​што функционира за еден не му помага на друг. Уште повеќе, тоа може да биде дури и штетно. Ме интересира психологијата на храната, која го проучува односот на човекот со телото и храната, ги објаснува нашите избори и желби за одредени производи, тешкотијата за одржување на оптималната телесна тежина, како и влијанието на различни внатрешни и надворешни фактори врз апетитот. Јас сум исто така страствен колекционер на стари автомобили, а моментално работам на мојот мерцедес W1993 од 124 година. Можеби сте налетале на написи во кои сум бил прикажан, на пример, во Cosmopolitan, Elle, Grazia, Women's Health, The Guardian и други.

Најново од CBD