РАЗБИРАЊЕ НА CBD EDIBLES: КОЈ Е РАБОТА СО CBD-колачињата?

РАЗБИРАЊЕ НА CBD EDIBLES: КОЈ Е РАБОТА СО CBD-колачињата?

Кога се обидувате да ги разберете јадењата со CBD, природно е да се прашувате за договорот со колачињата CBD, како вообичаени производи. Иако зуењето околу производите на CBD расте од ден на ден, колачињата CBD постојат подолго време. Исто така, безбедно е да се претпостави дека не можете да погрешите со колачињата без разлика, ова звучи одлично. Постојат различни начини на земање производи од CBD, од испарување до вдишување, сублингвална администрација, локални масти, јадења итн. Сепак, ако имате дополнителни прашања во врска со колачињата со CBD или воопшто да јадат CBD, овој напис ќе започне од основите. работи на патот до возбудливите работи.

Што е КБР?

CBD е извлечена од растението канабис сатива и содржи помалку од 0.3% тетрахидроканабинол и THC. Тоа е тесно поврзано хемиско соединение со CBD што прави да се чувствувате високо. Како резултат на тоа, нема опојни или психотропни ефекти со толку мала количина на THC. Дополнително, ова е огромна продажна карактеристика бидејќи некои луѓе се борат со несаканите ефекти на THC, што може да предизвика прекумерна анксиозност, стрес и напнатост. Со повеќе од 100 канабиноиди во растението коноп и нивните уникатни придобивки, CBD е добро познат по тоа што обезбедува смирувачки, терапевтски ефекти со широк спектар на придобивки. Истражувачите сè уште учат повеќе за потенцијалните ефекти на CBD и другите канабиноиди како што се CBN, THCA, CBDA и CBG. Овие соединенија потоа се комбинираат со дополнителни висококвалитетни супстанции за да се создаде широк асортиман на CBD производи, вклучително и CBD јастиви.

Разбирање на CBD Eibles

Јадливите производи со ЦБД се прехранбени производи или пијалоци со висок степен на ЦБД. Дополнително, јадењата со CBD датираат од десеттиот век во Индија, каде што се користеле во услугите и обичаите на бханг. Оттогаш, тие еволуираа во низа колачиња кои нудат начин за непушачи да ги добиете озлогласените предности на CBD. Понатаму, колачињата се исклучително дискретни, што го олеснува стекнувањето сервирање CBD без разлика на локацијата.

Јастивите CBD се достапни во целосен, широк спектар и CBD за да се изолираат формулациите. Кога одите за избор на целосен спектар, добивате предности за целото растение од сеопфатниот канабиноиден профил на маслото кога се користи за правење колачиња. Покрај тоа, бидејќи мали количини од помалку од 0.3% канабиноиди остануваат во маслото, тие можат да работат синергистички со другите канабиноиди, со што се овозможува ефектот на придружбата. Бидејќи сите нивоа во трагови на THC се елиминирани од маслото со широк спектар, јадењата со CBD со масло со широк спектар сè уште даваат некои од тие синергистички ефекти, иако на намалено ниво. CBD изолатот е составен од 99% чист CBD. Како резултат на тоа, ова е одличен избор за потрошувачите кои сакаат само CBD.

Како да користите колачиња CBD: водич чекор-по-чекор

Започнувањето со малку парче CBD колачиња и отпорот на импулсот да се јаде повеќе е клучот за успешно користење на колачињата CBD. Бидејќи јадењата со CBD имаат ниска стапка на апсорпција и ниска стапка на биорасположивост, колачињата со CBD мора да поминат низ дигестивниот систем кога ќе се проголтаат пред да се апсорбираат во крвотокот. Бидејќи се губи одредена концентрација за време на ова патување, корисно е да се одвои потребното време за да се процени како резултатите се споредуваат со очекувањата. Покрај тоа, придобивките од јадењата со CBD може да потраат од 30 минути до три часа за да се почувствуваат, а ефектите траат некаде од 4 до 6 часа. Затоа, најдобриот начин да знаете колку сте потрошиле е да го исечете колачето на еднакви половини бидејќи е корисно да знаете колку сте потрошиле. Ако ова функционира добро, ја најдовте вашата слатка точка. Ако не работи, ќе знаете колку да додадете на претходната големина на порција.

CBD е приспособено искуство кое ги зема предвид уникатните карактеристики како што се возраста, тежината, метаболизмот и генетиката. Затоа, стапката на апсорпција на CBD во крвотокот е под влијание на овие конкретни околности, при што некои луѓе ја апсорбираат побрзо од другите. Меѓутоа, кога се одмотувате дома или на која било станица, колачињата CBD се одлична опција. Со второто, помалите дози на CBD може да помогнат во намалувањето на анксиозноста додека го зголемуваат вниманието и концентрацијата, според една студија од Благослов и др. (2015).,.

Купување висококвалитетни CBD колачиња

Иако CBD колачињата се насекаде, ова не дава зелено светло за да ги купите насекаде. Внимавајте на долгогодишните CBD компании со репутација на доблест и квалитет. Осигурајте се дека се користени техники на органско земјоделство за одгледување на растението коноп со истражување на резултатите од лабораториските тестови од трети страни. Исто така, добра идеја е да ги прочитате прегледите на другите клиенти за да разберете како другите луѓе се чувствуваат за производите. Иако купувањето на колачиња CBD преку Интернет е кул, тие лесно може да се направат дома.

Изработка на колачиња CBD дома

Правењето колачиња со CBD дома е едноставно, особено ако веќе имате при рака путер или кокосово масло со CBD. Знајте ја концентрацијата и количината за употреба во рецептот кога користите претходно подготвен путер и масло. Меѓутоа, ако одлучите да произведете сопствен CBD путер, дознајте како да го направите тоа, што може да биде малку тешко. Во секој случај, пробајте го.

Заклучок

Иако сите сакаат колачиња, а некои повеќе од другите. За професионалците во готвењето, колачињата CBD звучат како вистинска работа. Јадестите со CBD се одличен и вкусен начин да се добие дневна доза на CBD, особено за новодојденците кои сакаат да ги искористат терапевтските придобивки од CBD без да мора да го вдишуваат или пушат. Тие имаат неколку предности, како што се преносливи, удобни и дискретни и имаат многу подобар вкус од обичните колачиња. Дополнително, јадењата со CBD може да се најдат во широк опсег на интернет, со нешто што одговара на преференциите на сите. Сепак, немојте да бидете измамени од возбудата: CBD можеби е здрава, но пазарот е сè уште млад и неконтролиран. Иако се потребни повеќе клинички истражувачки студии за CBD, ве советуваме дека ако се обидувате да се справите со мали проблеми како болки во грбот или несоница, нема да му наштети да го консумирате во умерени количини. Исто така, CBD нема и не треба да се користи за замена на лекови докажани за лекување на сериозни болести. И на крај, CBD е алтернатива ако има финансии и сакате да пробате нешто ново за анксиозност или болки во мускулите. Ако функционира, ќе се смета за добро потрошени пари.

Референци

Блесинг, ЕМ, Стинкамп, ММ, Манзанарес, Ј., и Мармар, ЦР (2015). Канабидиол како потенцијален третман за анксиозни нарушувања. Neurotherapeutics, 12 (4), 825-836.

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од CBD