Совети за секс на Рут Смајтер од 1894 година

Совети за секс на Рут Смајтер од 1894 година

О, колку времињата се сменија! Ако барате забавен мал подарок за некој со одлична смисла за хумор, тогаш размислете да ги споделите со него секс советите на Рут Смајтер за невестата од 1894 година.

Рут Смајтерс беше сопруга на пречесниот ЛД Смајтерс, пастор на Аркадиската методистичка црква на Источната регионална конференција. Нејзината книга со совети и трикови за штотуку венчаната невеста беше бестселер во 1890-тите и сè уште е објавена денес како хумористичен анегдотски подарок за забави за кокошки и зацрвени невести.

И покрај анкетата која покажува дека жените од Викторија навистина сакале секс, оваа мала брошура дава неколку корисни совети за новата невеста за таа да не го возбудува својот сопруг или самата да не ужива во секое сексуално задоволство. Затоа што, се разбира, жената од Викторија не се забавува со сексуалните средби.

Рут вели: „Давајте малку, давајте ретко, а пред сè, давајте со неволја“. Не се согласуваме: уживајте во вашата сексуалност! Давајте многу, давајте онолку често колку што сакате и давајте доброволно кога ќе добиете задоволство од угодувањето на вашиот партнер.

Вистина е, времињата се сменија. Жените ја прифатија својата сексуалност и го сочинуваат мнозинството потрошувачи за онлајн купување секс играчки. Дополнително, мажените жени се поактивни и се сексуално позадоволни од нивните невенчани колеги, така што додека советите на Рут се шармантни и хумористични, современата жена знае подобро отколку да „да се фрли тупаница“, како што сугерира Рут, кога нејзиниот сопруг ќе се обиде да ја бакне. рака!

Меѓу многуте други скапоцени камења во книгата со џебна големина се:
„Сексот, кога не може да се спречи, треба да се практикува само во тотален мрак“.

„Доколку мажот се обиде да ја заведе со лажни разговори, мудрата сопруга одеднаш ќе се сети на некое тривијално, несексуално прашање што треба да му го постави“.

„Кога ќе ја најде, сопругата треба да лежи што е можно повеќе. Телесните движења од нејзина страна може да се протолкуваат како сексуална возбуда од оптимистичкиот сопруг“.

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Најново од Lifestyle

СОФА ЛАЖЕЊЕ СЕКС ПОЗА

Позицијата за секс на троседот е одлична ако се опуштите и дозволите вашиот маж да ја преземе контролата. Тоа

СЕКС ПОЗИ

Пегирањето е релативно поретко во секс сцената за возрасни, но сепак се здоби со влечење. И