Водечки кинески производител на домашни складишта Приказната за брендот на Dowell

Водечка кинеска компанија за складирање дома: приказната за брендот на Dowell

Основач на Dowell: Даниел Ву

Дауел е а Кинески производител на домашно складирање со над 20 години искуство. Ние произведуваме и извезуваме висококвалитетни производи за домашно складирање на големо. Обезбедувавме производи за складирање на големо дома на трговци на големо, трговци на мало, брендови и синџири на супермаркети низ целиот свет, со силен производствен капацитет, професионален тим за дизајн и развој и искусен тим за услуги на клиентите.

Дауел е влијателен Кинеска фабрика за складирање дома. Секоја година се дизајнираат милиони иновативни производи. Имаме годишен производствен капацитет од над 1,500,000 производи за складирање дома на големо. И нашата компанија го зголемува бројот на продажби и го одржува уделот на глобалниот пазар.

Специјализирани сме за изработка на висококвалитетни предмети за складирање во домот, кујната, бањата, дневната соба, пералната, па дури и секој агол од домот. Дизајнирајте и креирајте едноставни, достапни и флексибилни предмети за уредување на домот за мали простори ширум светот. Донесете удобност и удобност во секој дом. Ние веруваме дека најдобрите производи се едноставни за употреба, се склопуваат без тешкотии или дополнителни алатки, издржливи и целосно функционални.

При бенигното работење на претпријатието, свеста за исполнување на корпоративната општествена одговорност е значително подобрена. Во процесот на правење на претпријатието посилно и подобро, нема да заборавиме да му вратиме на општеството и да ја практикуваме одговорноста на претприемачите.

 Доуел, исто така, се залага за ублажување на сиромаштијата, студентска помош, санитација на животната средина, рурална градба, социјални услуги, културни размени и други области. Ја преземаме општествената одговорност на претпријатието и се стремиме да го направиме општеството подобро. 

Во 2020 година, Ковид-19 го зафати светот, сериозно загрозувајќи го животот и влијаејќи на производството и животот. Дауел работи со сите сектори на општеството за да ги надмине тешкотиите и да даде скромен придонес во борбата против епидемијата.

Специјалниот фонд се користи за поддршка на медицинските одделенија и владините агенции во Нингбо и Јиву да купат итно потребни материјали за спречување на епидемијата и антиепидемијата, како и за изразување сочувство на работниците од првата линија.

Ние ги извршивме нашите вистински напори и пренесовме чувство на заштита на животната средина преку нашите постапки. „Див ветре“ е активност од јавен интерес со тема „чиста околина и разменување благосостојба“ основана од нашата компанија. Соработувавме со повеќе од 20 претпријатија и јавни институции и одржавме 16 активности од неговото пуштање во септември 2014 година. Скоро 600 луѓе присуствуваа на активностите и добивме пофалби од сите страни.

Во текот на овие 2 години, ни се придружија се повеќе и повеќе нови пријатели. На патот на „Дивиот бриз“ гледаме се повеќе волонтери кои ги преземаат истите активности заедно со нас. Тие станаа најубавите фигури во активноста.

Активност на див ветер

Приказната за брендот на Дауел

Изградбата на бренд за складирање произлезе од инспирација во мојот секојдневен живот. Во 1997 година, кога ја средував мојата соба, најдов секакви видови храна полнети низ целиот фрижидер.

 Се обидов да ги уредам уредно и открив дека единствената кутија за складирање храна во куќата не може да се користи поради проблеми со квалитетот! Бев инспириран зошто не можам да изградам сопствен бренд за складирање посветен на создавање производи за складирање со висок квалитет. Извезувајте производи со висок квалитет и ниска цена во сите делови на светот и раширете го концептот на „поедноставување“ за да го направите животот поуреден“ во секој агол на светот.

Така, беше основан брендот Dowell.

Во пракса, нашиот тим ќе продолжи да избива некои нови идеи и да открие дека потребите на клиентите постојано се ажурираат и надградуваат со напредокот на времето. За таа цел, формиравме тим за истражување и развој за да иновираме според потребите на нашите клиенти. 

На пример, јас се обидував да приспособете ги производите за складирање дома како стилови, бои, материјали, функции итн. Материјалот е проширен од пластика до бамбус, челик, ткаенина, стакло и други еколошки материјали. Дауел секогаш ќе го поддржува верувањето на Дауел, на подобро.

Предизвиците на пазарот за складирање

Пазарот за складирање се соочува со многу предизвици. Од почетокот на 2022 година, повеќето складишни компании повеќе не го поднесуваат притисокот од поскапувањето што го носи новата круна, а цените на наливните суровини продолжуваат да растат.

Годинава, во позадина на глобалната политика на монетарно олеснување, подобрување на понудата и побарувачката и очекувањата за раст на потрошувачката, цената на наливните суровини значително порасна.

Порастот на цените на суровините се пренесе и на крајните артикли. Цените на различните суровини пораснаа, средната и низводната врска можат само да растат, а зголемувањето на цените на целиот синџир на индустријата стана неизбежен заклучок.

Луѓето во новата ера се повеќе се залагаат за префинет и удобен живот и имаат нови барања за производи за складирање дома и услуги за складирање. Податоците покажуваат дека побарувачката за занимања во индустријата за складирање во следните две години е речиси 20,000, што исто така предизвикува трошоците за работна сила да продолжат да се зголемуваат. 

Брзиот развој на индустријата за складирање ќе се одрази и на стапката на раст на развојот на компанијата. Податоците покажуваат дека годишниот обем на регистрација на претпријатијата поврзани со услуги за складирање и сортирање покажа брз тренд на раст во целина, а годишната стапка на раст на регистрацијата остана над 33%. Од перспектива на меѓународната ситуација, конкуренцијата меѓу производите на претпријатијата не треба да се потценува.

Можностите што ги среќаваме

Сега сме во нов век, соочен и со можности и со предизвици. Во услови на промени на меѓународниот пазар, дилерите треба да реагираат поактивно. Може да се открие дека домашното складирање ги пробива традиционалните индустриски граници и брзо се развива, а зеленото складирање дома и нискојаглеродното складирање постепено стана првиот избор за многу семејства. Купувачите, исто така, се повеќе се склони кон професионално купување на категории за складирање. Добавувачите со иновативни способности имаат широк пазар.

Во врска со влијанието на епидемијата, Даниел Ву рече дека брзиот развој на онлајн платформите во суштина го еродира офлајн пазарниот удел чекор по чекор. Многу е тешко да се потпрете само на традиционалните методи на дистрибуција. 

Сега кога знаеме дека платформата е тренд, наместо да седиме мирни и постепено да се укинуваме, треба да преземеме иницијатива да станеме дел од платформата и да го зголемиме нашиот бизнис преку платформата. Директното соочување со крајните клиенти онлајн носи можности за градење бренд, така што целокупниот пазар е сè уште огромен.

Деловни совети за другите

За оние кои се обидуваат да донесат подобри деловни одлуки во B2B индустријата, Даниел Ву сумираше осум совети за услуги на клиентите B2B за да започнете веднаш.

Препознавањето дека контактот со клиентот е критичен

Со секоја интеракција со услуги на клиентите B2B, познавањето на вашиот прв контакт ќе направи голема разлика „долуводно“. Ова значи дека е важно од самиот почеток да се усогласи чувството за итност на клиентот со проблемот.

Поставете ги вистинските прашања

Првично кога се справувате со барањата за услуги на клиентите B2B. Запомнете: понекогаш има поочигледни технички проблеми отколку што се појавуваат на површината.

Вежбајте решавање проблеми со „Iceberg“.

Поврзани со претходната ставка, службата за корисници B2B и персоналот за теренска служба често решаваат видливи технички проблеми, но подоцна откриваат дека вистинскиот проблем на клиентот останува нерешен. Напорите за подобро разбирање на ваквите проблеми „под водата“ (во GPT ја користиме метафората „санта мраз“) може да доведат до подобар долгорочен успех во решавањето на проблемите на клиентите.

Поставете јасни очекувања со клиентите. 

Ова вклучува А) договор за вистинскиот проблем, Б) договор за план за решавање на проблемот, В) информирање на клиентот за напредокот и Г) идеално да му се даде одговорно лице да се справи со него.

Користете отворени прашања и активно слушање.

За подобро да го разберете целосниот опсег на проблемот и подобро да го позиционирате вашиот тим да го реши, дозволете им на клиентите да поставуваат отворени прашања што го надминуваат одговорот да или не и предизвикувајте ги клиентите да размислуваат за пошироката слика, а не само за конкретни технички детали.

Од гледна точка на клиентот. 

Ова вклучува да се ставите себеси на местото на клиентот за подобро да ги разберете нивните најважни потреби и цели. За да го направите тоа потребни се вешти вештини за испрашување и активно слушање за да извлечете информации што ќе ви овозможат да им помогнете да бидат успешни со вашиот производ или услуга.

Создадете веродостојни/веројатни разговори. 

Ова го намалува времето што вашите специјалисти за услуги на клиентите го поминуваат објаснувајќи им на клиентите дека барањата се неразумни или едноставно невозможни, како што се обезбедување услуги што не се опфатени со договорот или обид да се подобрат перформансите на опремата над нејзините можности. Ова е подобро време да се работи со клиентот за да се дијагностицира целиот опсег на проблемот и да се најде избалансирано решение.

Известете ја вашата желба да ги исполните и надминете очекувањата на клиентите.

Тоа значи за време и по интеракциите со услуги на клиентите. Откако ќе се реши проблемот, не прашувајте само „Како е услугата? Нагласете дека вашата цел е да ја обезбедите најдобрата, постојана услуга - да ги одржувате среќни, да им помогнете да продолжат да даваат се од себе и да градат односи. („Секогаш сме тука да помогнеме во решавањето на проблемите и да ви помогнеме да успеете затоа што сакаме да изградиме силно и трајно партнерство со вас.“)

Ние сме Dowell: грижлива, иновативна растечка компанија која преобликува поздрава, позелена иднина за луѓето и планетата. Дознајте повеќе за снабдувач на големо домашно складирање, производи и услуги на веб-страницата на Dowell.

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од Business News