Дали е во ред да мастурбирате кога сте

Дали е во ред да мастурбирате кога сте во брак?

Мастурбацијата во брак е сосема нормална и здрава работа. Паровите кои мастурбираат соло или како пар обично имаат здрав сексуален живот. Мастурбацијата му овозможува на човекот да го запознае сопственото тело и да ги открие своите сака и не сака. Оваа информација потоа може да му се пренесе на вашиот партнер за да знае и како да ве задоволи. Ако самите не знаете што ви се допаѓа сексуално, како можете да очекувате од вашиот партнер? 

Запознавањето со сопственото тело е алатка за зајакнување. Нема срам во мастурбацијата, тоа е сосема природна и здрава работа. Некои луѓе веруваат дека ако нивниот партнер мастурбира тоа значи дека сексуално не ги задоволува. Тоа едноставно не е вистина. Вистината е дека колку повеќе личноста има секс или сексуални активности, толку повеќе ќе мастурбира. Тоа значи дека ако вашиот партнер мастурбира, тоа е добар знак.

Имајќи го кажано тоа, ако мастурбацијата има влијание врз вашиот поврзан секс или сексуални активности, што може да доведе до проблеми. На пример, ако вашиот партнер не сака да има секс со вас, но сепак сака да мастурбира, очигледно има проблем. Најдоброто нешто што можете да го направите во таа ситуација е да разговарате со партнерот за тоа. Можеби е тежок разговор, но треба да се направи. Обидете се да останете смирени и да не се лутите. Едноставно објаснете му на партнерот дека не разбирате зошто сè уште мастурбираат, но не сакаат да имаат секс со вас. Ќе има причина и би било добро и двајцата да се фатите до дното.

Најново од Секс