ДАЛИ CBD маслото бара рецепт?

ДАЛИ CBD маслото бара рецепт?

Производите на CBD се здобија со популарност од 2018 година, откако беа легализирани во Законот за фарма што дозволува одгледување на растението коноп во САД. Во моментов, има над 200 производители на CBD производи во САД. Вообичаените производи базирани на канабис вклучуваат гуми за џвакање, топични производи, јастиви, капсули, вапси и тинктури. Производите се произведуваат или во полн спектар, со широк спектар или во изолација. CBD со целосен спектар ги содржи сите елементи на CBD растенијата, вклучувајќи тетрахидроканабинол (THC), канабидиол (CBD), терпени и вкусови. За разлика од CBD, THC е поврзан со опојни ефекти, како што е правење некого „високо“. CBD со широк спектар ги содржи сите елементи во растението канабис освен THC. Изолатот е чиста форма на CBD. Рецептот на КБР нафта се разликува во зависност од хемијата и искуството на телото.

Дали CBD маслото има рецепт?

Иако се спроведени различни истражувања за да се одреди специфичниот рецепт за CBD, тие нудат различни концентрации. Различни здравствени и велнес тела, како што е Светската здравствена организација (СЗО), го поврзуваат растението канабис со различни придобивки како што се подобрување на спиењето и анксиозноста. Сепак, овие тела не нудат рецепт. Различните концентрации на CBD имаат уникатни влијанија врз поединците во зависност од хемијата и искуството на телото.

CBD за ветерани

За ветераните да го почувствуваат влијанието на CBD, тие треба да земат повисоки концентрации од вообичаеното. Ако земате 100 mg на ден и сакате да ја подобрите ефикасноста, можеби ќе треба да земете 150 mg. Тоа е затоа што ендокрините пореметувачи би се прилагодиле на нормалниот рецепт, што нема да даде ефект. Сепак, важно е како го администрирате вашето CBD масло. На ветераните им се препорачува да земаат CBD масло сублингвално за брза ефикасност. Со помош на капалка, ставете го CBD маслото под јазикот и држете го околу 60 секунди пред да го голтнете. Постојат и други начини на администрирање на CBD масла, како што се орална употреба и додавање во вашата омилена храна или пијалоци.

CBD масло за почетници

На почетниците им се препорачува да земаат ниски концентрации на CBD масло за да ги избегнат несаканите ефекти бидејќи нивното тело се запознава со нова супстанција. Повеќето експерти за CBD препорачуваат 50 mg CBD масло за почетници. Исто така, сублингвалната употреба не се препорачува поради наглото влијание што може да биде тешко да се справи. Повеќето експерти препорачуваат ниски концентрации до 10 mg на мл CBD масло за оние кои прв патуваат. Сепак, пред да ги користат производите на CBD, потрошувачите треба да се консултираат со својот лекар за да го знаат влијанието на CBD врз нивните тела. Некои од ризиците од предозирање со CBD масло вклучуваат дијареа, тешки главоболки и црвени очи.

Што вели ФДА за рецептот за CBD масло

Администрацијата за храна и лекови (ФДА) има строги закони за CBD производите за заштита на потрошувачите. Пред да се легализираат производите на CBD во САД, постоеше дебата за безбедноста на производите. FDA дозволува само CBD производи со помалку од 0.3% THC. Исто така, строго е за варијансата на концентрацијата на CBD бидејќи има многу дезинформации од различни брендови за означената варијанса на моќ и оние во производот. За заштита на потрошувачите, сите CBD производи на пазарот треба да имаат варијанса на моќ од 10%. ФДА одобри само лек за епилепсија инфузиран со CBD.

Како да се администрира точната доза на CBD масло

Бидејќи не постои специфичен рецепт за CBD масло, треба да бидете внимателни за количината на CBD што ја земате за да избегнете да доживеете несакани ефекти. Еве некои од клучните размислувања;

Лабораториски резултати

Размислете за бренд кој користи независна, сертифицирана и централизирана лабораторија за да ја процени чистотата на нејзините производи. Сертифицираните лаборатории со IOS 9001 имаат соодветни ресурси и персонал што ја минимизираат неточноста. Ако брендот не понуди извештај за COA на веб-страницата, погрижете се да го искористат на барање. Дополнително, купувајте производи со QR кодови за да ви помогнат да ги процените лабораториските извештаи за поединечни производи. Додека ги оценувате резултатите, обрнете внимание на варијансата на потенција за да се осигурате дека е во рамките на границата од 10%. Исто така, потврдете дека нивоата на THC се во рамките на 0.3% за да се избегнат опојните ефекти. И на крај, проверете дали вашето масло нема загадувачи како тешки метали и растворувачи.

Репутацијата на брендот

Бренд кој нуди квалитетни и безбедни производи ќе ви помогне да го избегнете ризикот од неточни лабораториски резултати. Проверете ги прегледите оставени од клиентите за неговите производи и услугите за клиентите. Потврдете дали брендот добил предупредувања од FDA во врска со безбедноста на неговите производи. Исто така, проверете ги коментарите понудени од Better Business Bureau во врска со неговата ефикасност на брендот и испораката на услуги. И на крај, изберете бренд кој нуди целосна гаранција за враќање на парите доколку потрошувачите сметаат дека производот е неефикасен.

Вид на CBD

Експертите препорачуваат формулација за CBD или изолат со широк спектар ако следите строга доза на CBD масло. Овие два типа на CBD се празни од THC масло поврзано со „висок“ ефект. Изолирајте CBD е најдобрата опција бидејќи содржи чист CBD. Сепак, не е гарантирано дека земањето CBD масло или во широк спектар или во изолирана форма целосно ќе ве спречи од внесот на THC. THC е второто основно соединение во растението канабис по CBD, што го отежнува неговото одвојување од CBD.

Заклучок

Не постои рецепт за CBD производи. Затоа, од суштинско значење е да се ограничи внесот на CBD за да се избегнат несакани ефекти. Важно е да се купува од бренд кој го проценува квалитетот на неговите производи за да избегне преземање високи нивоа на CBD. Обрнете внимание на концентрацијата на CBD во вашето масло за да се осигурате дека означената варијанса и оние во производите не надминуваат 10%. Исто така, избегнувајте производи чии нивоа на THC надминуваат 0.3% поради нивните опојни ефекти. Маслото CBD со широк спектар е најдоброто за оние кои строго ја следат нивната доза. Како резултат на тоа, ќе имате корист од сите елементи на растението коноп и ќе избегнувате THC.

MS, Универзитетот во Тарту
Специјалист за спиење

Користејќи го стекнатото академско и професионално искуство, ги советувам пациентите со различни поплаки за менталното здравје - депресивно расположение, нервоза, недостаток на енергија и интерес, нарушувања на спиењето, напади на паника, опсесивни мисли и вознемиреност, тешкотии со концентрирање и стрес. Во слободно време сакам да сликам и да одам на долги прошетки на плажа. Една од моите најнови опсесии е судоку - прекрасна активност за смирување на немирниот ум.

Најново од CBD