ДАЛИ CBD маслото треба да се чува во фрижидер?

ДАЛИ CBD маслото треба да се чува во фрижидер?

CBD маслото се произведува од две главни хемиски соединенија, канабидиол (CBD) и тетрахидроканабинол (THC). За разлика од CBD, која е поврзана со различни здравствени и благосостојни придобивки, THC има опојни ефекти. Покрај CBD маслото, други производи вклучуваат вапси, топични производи, капсули, гуми за џвакање и јадења. Иако CBD маслата се произведуваат во различни опсег на моќност од 10 mg до 10000 mg на ml, тие се нудат во шише од 30 ml. Постојат три вида на КБР нафта; полн спектар, широк спектар и изолат. Маслото CBD со целосен спектар е направено со сите елементи на растението коноп; терпени, флавоноиди, THC и CBD. Широкиот спектар ги содржи сите елементи на растението коноп освен THC. Изолирајте CBD е уникатен бидејќи е произведен со чист CBD. Не содржи атери канабиноиди, терпени и флавоноиди.

Може ли CBD маслото да се чува во фрижидер

Маслото CBD може да се чува во фрижидер како и секој друг производ што сакате да ги искористите неговите придобивки откако ќе го чувате долго време. Како го чувате вашето масло зависи од неговиот животен век. Купувањето CBD масло на големо не треба да ве загрижува бидејќи може да се чува во фрижидер најдолго можно време. Ладилното шише CBD масло трае подолго во споредба со складирањето на ладно и суво место. Сепак, може да ја згусне содржината на CBD во шишето, што го отежнува одредувањето на точната доза. Еве неколку брзи факти за ладење CBD масло што ги тера луѓето да имаат многу прашања.

Чувањето на вашето CBD масло во замрзнувач има смисла слично како во фрижидерот. Тие можат да понудат мирна средина што ќе ви помогне да складирате масло до еден месец. Затоа, повеќето луѓе не гледаат потреба да складираат CBD масла во замрзнувач.

Изложувањето на CBD маслото на екстремни ниски температури влијае на неговите наслаги и брзина, што го попречува квалитетот и одредувањето на точната доза, особено за високи концентрации. Задебелувањето на маслото го отежнува одредувањето на точната доза бидејќи станува тешко да се извади од шишето, дури и со капка.

Иако повеќето луѓе се загрижени дали маслото ќе им биде заматено, вадејќи го од фрижидер, тоа е нормално. Облачната природа не влијае на нејзиниот квалитет. Оставете го да отстои на собна температура неколку часа за да го задржи нормалниот вкус и да се втечне.

Забелешка: Не ставајте го во рерна за да ја подобрите температурата. Тоа ќе ги наруши активните состојки.

Рок на траење на CBD маслото

Рок на траење на CBD маслото зависи од различни фактори, но може да се продолжи на две години доколку се чува во фрижидер. Колку долго трае вашиот CBD зависи од тоа како го складирате. Еве некои од клучните размислувања кои можат да ви помогнат да го продолжите рокот на траење на CBD маслото без да го ставите во фрижидер или замрзнувач.

Брендот од кој купувате

Марката од која купувате го одредува квалитетот на производите што ќе ги добиете. Брендовите кои долго време се на пазарот ја разбираат важноста од одржување на квалитетот. Погрижете се да практикува органско земјоделство за време на одгледувањето коноп за безбедност и квалитет на своите производи. Исто така, потврдете дали брендот добил предупредувања од Администрацијата за храна и лекови (FDA) или лоши коментари од Better Bureau Business (BBB) ​​во врска со неговите производи.

Начин на екстракција

Иако постојат различни методи за екстракција, повеќето компании сметаат дека употребата на CO2 е најдобар метод. СО2 е најчестиот и природен начин за екстракција на растението коноп од растението канабис. Се верува дека овој метод произведува висококвалитетни и најчисти екстракти. Вклучува притисок на растението коноп во различни комори додека не се добие чист коноп. Купувањето CBD масло извлечено од CO2 го подобрува неговиот животен век бидејќи има празнина од растворувачи што може да влијаат на него.

Други елементи

Животниот век на CBD маслото се одредува и со други елементи помешани во екстракти од органски растенија од коноп. Помеѓу другите значајни елементи, рузмаринот се претпочита за подобрување на животниот век на CBD маслото. Избегнувајте бренд што меша вештачки елементи во своите производи бидејќи тие го намалуваат неговиот животен век. Иако некои брендови користат вештачки конзерванси, тие не се препорачуваат за да се минимизира контаминацијата.

Што е важно

Чувајте го вашето CBD масло на безбедно место подалеку од директните зраци од сонцето кои не можат да стигнат до него. Ако немате фрижидер или замрзнувач; сеуште можете да го чувате на ладно и суво место. Чувањето на CBD масло во замрзнувач не го попречува квалитетот. Сепак, постојат различни методи за влошување на CBD маслото. Потврдете го мирисот на маслото за да се осигурате дека има земски мирис и не е непријатен. Исто така, откако ќе го извадите CBD маслото од замрзнувачот, оставете го на собна температура околу еден час. Температурата во просторијата треба да го подобри маслото за да ја врати својата брзина и оригиналната боја. Ако дебелината и матната состојба не избледат, тогаш не е безбеден за употреба. Покрај тоа, вообичаениот вкус на CBD маслото е опишан како орев, земјен или мрсен, освен ако не е ароматизиран.

Заклучок

Чување на добро CBD масло ќе ве спречи да земате лошо или истечен CBD масло. Некои од вообичаените несакани ефекти од земање лошо CBD масло вклучуваат дијареа, тешки главоболки и поспаност. Можете да го продолжите животниот век на вашето CBD масло од една на две години со тоа што ќе го ставите во фрижидер. Ако немате замрзнувач; можете да ги чувате на ладно и суво место. Покрај тоа, избегнувајте да ги држите на вашите прозорци за да спречите изложување на директна сончева светлина. И на крај, одржувањето на вашето CBD масло не е загарантирано за одржување на неговата безбедност и квалитет. Студената состојба влијае на активните состојки, кои го попречуваат нејзиниот квалитет.

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од CBD