ДАЛИ МИКРОПЛАСТИКАТА МОЖЕ ДА ГО ЗГОЛЕМИ НЕЧИЈ РИЗИК ОД КОЈА ЗДРАВСТВЕНА СОСТОЈБА

Дали се прашувате дали да продолжите да користите флаширана вода или не? Па, според истражувањата, би рекол дека не е безбедно. Додека многу производствени компании тврдат дека прават шишиња без БПА, сè уште има случаи на ова соединение од пластика од тип 7. Водата за пиење, особено од шишиња со исцедена пластика може да ризикува хромозомски абнормалности. Тоа е небезбедно, особено за трудниците, бидејќи тие можат да раѓаат бебиња со дефекти. Пластичната компонента исто така може да ја зголеми неплодноста и кај мажите и кај жените. Освен тоа, истражувањата ја поврзуваат микропластиката со зголемен број на болести кај возрасните. Учесниците во студијата кои имале повеќе нивоа на БПА во урината веројатно страдале од кардиоваскуларни болести три пати повеќе во споредба со оние со помали количини. Затоа, честото користење на флаширана вода може да биде нездраво и многу го обесхрабрувам.

Најнови објави на Анастасија Филипенко (Види се)

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од Прашајте го експертот