ДАЛИ CBD маслото СЕ ПОКАЖУВА НА ТЕСТ НА ДРОГА? (И КАКО ДА ПОМИНЕ)

ДАЛИ CBD маслото СЕ ПОКАЖУВА НА ТЕСТ НА ДРОГА? (И КАКО ДА ПОМИНЕ)

Тестовите за лекови се вообичаени денес, особено затоа што многу компании ги сметаат за критичен дел од нивниот процес на регрутирање. Освен тоа, спортистите очекуваат одвреме-навреме да прават тестови за дрога. Во меѓувреме, возбудата околу маслото CBD секојдневно се зголемува, а многу луѓе тврдат дека канабиноидот им помогнал на еден или на друг начин. Всушност, нема речиси ништо КБР нафта не се користи во моментов, иако нема доволно научни докази за да се докаже дека маслото CBD навистина може да помогне со овие тврдења. Дали сакате да го истражите CBD маслото за неговите тврдени придобивки, но се плашите да бидете позитивни на тестовите за лекови? Оваа статија е ваш информатор; прочитајте го за да знаете сè за CBD маслото и тестовите за лекови.

Разбирање на CBD маслото

Тоа е хемиска супстанција и активно соединение од растението канабис. Може да се извлече од растенија од коноп или марихуана, но повеќето брендови се специјализирани за CBD производи добиени од коноп, чија концентрација на THC е помала од 0.3% за да се задоволат барањата на Farm Bill за легално CBD масло. CBD маслото се јавува во три вида; изолати (има само CBD без терпени, флавоноиди или други канабиноиди), CBD масло со целосен спектар (има терпени, флавоноиди, психоактивни THC и повеќе канабиноиди освен CBD) и CBD масло со широк спектар (има CBD, терпени, флавоноиди, повеќе канабиноиди, но без психоактивен THC). Можете да уживате во различни производи за овие формулации, вклучително и тинктури од CBD масло, јадења, топични производи, вапси, капсули и концентрати.

Дали CBD маслото се појавува на тест за дрога?

Чистото CBD масло нема да ве натера да бидете позитивни на тест за дрога, но многу фактори доаѓаат во игра. Тестовите за лекови во основа бараат забележлив THC во системот, што значи дека консумирањето CBD масло со THC ќе направи да бидете позитивни на тестот за дрога. Како таков, единствениот начин да се помине тестот за лекови е да се избегнат производите од CBD нафта или да се фокусирате на чисто CBD масло.

Изворот на CBD масло не е важен

Интересно, фабриката што се користи за производство на CBD масло е важна кога станува збор за тестови за лекови. Марихуаната е вид на канабис со највисока концентрација на THC, а нејзиното консумирање ќе ве натера да бидете позитивни на тестот за дрога. Сепак, CBD маслото добиено од марихуана, прочистено така што во него не е присутен THC што може да се открие, помалку веројатно ќе ве натера да паднете на тест за дрога. Спротивно на тоа, CBD маслото со целосен спектар со концентрации на THC над границите дефинитивно ќе ве натера да паднете на тестот за дрога.

Пресеци за тестови за дрога

Познавањето на границите за позитивни резултати од тестот за дрога ви помага да знаете како се спроведуваат тестовите за лекови. Прекините се праговите или концентрациите на THC над кои резултатот од тестот за лекови станува позитивен. Постојат различни прекини врз основа на видот на тестовите за лекови како што следува;

Урина

Се најчестите тестови за лекови со ограничување од 50 ng/mL. Тие бараат забележлив THC или THC-COOH, метаболит на психоактивниот THC во системот. THC и неговите метаболити обично остануваат во системот 3-15 дена од последното консумирање, но тешката употреба на THC може да ги задржи метаболитите во системот до 30 дена.

Крв

Тестовите за лекови со крв како примерок не се вообичаени на работното место бидејќи THC се чисти од крвта за кратко време. На пример, метаболитите се присутни во крвта до 5 часа по консумирањето. Тие се вообичаени во опкружувањето на патиштата и се користат за мерење на оштетување каде што канабисот е легален, а концентрацијата од 1-5 ng/mL означува оштетување.

коса

Тестовите за лекови со користење на примероци од коса се поретки на работното место и немаат прекини, а претходниот предлог го одмара на 1 pg/mg од THC-COOH метаболити.

Плунка

Тестовите за лекови со користење на примероци од плунка не се вообичаени на работното место, и иако беше предложено ограничување на концентрацијата од 4 ng/mg, во моментот нема прекин.

Зошто маслото CBD може да ве натера да паднете на тест за дрога?

Ако сте паднале на тест за дрога во минатото откако сте земале CBD масло, можеби се прашувате зошто се случило тоа, но сепак CBD маслото не треба да ве натера да бидете позитивни на тест за дрога. Еве неколку причини кои би можеле да придонесат за набљудувањето;

Недостаток на регулатива

ФДА не го регулира производството на CBD масло без рецепт. Како такви, не е изненадувачки да се сретнат брендови кои се занимаваат со супстандардни производи кои укажуваат на отсуство на THC, но сепак тие имаат THC како дел од канабиноидите. Ова значи дека некои брендови произведуваат CBD нафтени производи што ќе ја зголемат веројатноста за неуспех на тестовите за лекови од останатите.

Погрешно означување на производот

Погрешното означување на производот може да ве натера да паднете на тест за дрога. Ова обично се случува кога нема 3rd партиски тестови и бренд ги означува производите за да придобијат клиенти без сигурност за вистинскиот профил на канабиноид. Иако ова е вообичаено во арената со коноп, има потреба од понатамошни студии за да се потврди дали американските брендови за CBD исто така имаат грешка на овој начин.

Вкрстена контаминација

Вкрстената контаминација во фабриката и во продавниците и продавниците на CBD може да ве натера да паднете на тест за дрога. Имањето THC производи во близина на производите на CBD може да доведе до вкрстена контаминација, иако таквите случаи се ретки. Може да купите производ што останал блиску до производ со THC и да паднете на тест за дрога поради вкрстена контаминација.

Како да поминете тестови за дрога

Можеби мислите дека консумирањето чисти CBD производи со нула THC може да ве натера да поминете тест за дрога, но како што се гледа погоре, вкрстената контаминација сепак може да ве натера да паднете на тестот за дрога. Како таков, единствениот најсигурен начин да се положат тестовите за дрога е да се избегнуваат производите од канабис што е можно повеќе. Набавка CBD масло од реномирани брендови, читање на етикети на производи. Истражувањето на компанијата пред да ги купите нејзините производи и изборот на нафтени производи од CBD чиј канабиноиден профил и концентрација на CBD се наведени, исто така, може да ги зголеми вашите шанси да поминете тестови за лекови.

Заклучок

Маслото CBD не треба да ве натера да паднете на тестот за лекови сè додека неговите нивоа на THC се под границата. Додека некој може да консумира чисто CBD масло, вкрстената контаминација, недостатокот на регулација на просторот од коноп и погрешното означување на производот може да го натераат потрошувачот да падне на тестовите за лекови. Како таков, единствениот најсигурен начин да се помине тестовите за дрога е целосно да се избегнат производите од канабис, иако истражувањето и потпирањето на реномирани брендови за вашите производи CBD некако може да помогне.

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од CBD