ДАЛИ испарувањето на CBD ЌЕ СЕ ПОКАЖЕ НА ТЕСТ НА ДРОГА?

ДАЛИ испарувањето на CBD ЌЕ СЕ ПОКАЖЕ НА ТЕСТ НА ДРОГА?

Дали знаете дека може да се тестирате позитивно на тест за дрога ако користите CBD? Овој напис го објаснува составот на производите со CBD, типот на CBD и CBD може да се појават на тестот за лекови.

Употребата на CBD vape масло стана доста распространета во последниве години, бидејќи е совршено безбедно за консумирање и дека е легално во секоја држава. Забележано е зголемување на случајните корисници поради промената на испарувачите кон користење на повеќе природни состојки, како што е CBD, во нивното масло и сокови од вапер. Сепак, се постави прашањето дали е или не редовна, ретка употреба на КБР vape маслото ќе резултира со позитивен тест за дрога. Подолу има повеќе што треба да знаете:

СОСТАВ НА ПРОИЗВОДИ ВКЛУЧЕНИ со CBD

CBD не содржи никакви забележливи нивоа на тетрахидроканабинол (THC), примарна психоактивна компонента на канабисот. Не само што CBD е легален во секоја држава, туку исто така содржи многу малку или воопшто нема THC.

Администрацијата за храна и лекови (ФДА) не ги регулира сите достапни CBD производи. Затоа, може да биде предизвик да се одреди што точно е содржано во овие производи. Дури и ако производителите немаа намера нивните производи да содржат THC, присуството на THC во нивните производи сепак може да биде резултат на грешки што се случија за време на процесите на берба и преработка. Локацијата на која се екстрахира CBD и видот од кој се добива се дополнителни фактори кои можат да влијаат на количината на присутна THC. Тоа е затоа што некои соеви на CBD содржат значително повеќе THC од другите.

ВИДОВИ CBD

ЦЕЛОСЕН СПЕКТР

Екстрактите од CBD со целосен спектар ги вклучуваат сите соединенија кои се наоѓаат природно во форма добиена од растително потекло и затоа се нарекуваат „целосен спектар“. Покрај тоа, производите со целосен спектар содржат CBD покрај терпени, флавоноиди и други канабиноиди како THC. Во повеќето случаи, подвидот на марихуана се користи во процесот на екстракција за CBD производи со целосен спектар. КБР нафта добиена од марихуана со целосен спектар може да содржи различни нивоа на психоактивното соединение THC. Од друга страна, законскиот лимит за количината на THC што може да биде присутна во маслото од CBD со целосен спектар добиено од коноп е 0.3 проценти или помалку. Не сите производители го откриваат изворот на нивните екстракти со целосен спектар. Затоа, проценката на количината на THC присутна во даден производ може да биде предизвик. Има изобилство на CBD со целосен спектар. Производите вклучуваат локални креми, серуми, јадења, тинктури и масла во различни концентрации.

ИЗОЛАТИРА

Според Работно (2022), можете да најдете чист CBD во CBD изолат. Не содржи никакви дополнителни соединенија првично присутни во растението од кое е извлечено. Растенијата од коноп обично се таму каде што се добива CBD изолат. CBD изолатите добиени од коноп не треба да имаат никакви траги на THC. Оваа конкретна форма на CBD е достапна за купување во форма на кристален прав или мала, цврста „плоча“ што можете да ја џвакате на помали парчиња. Дополнително, можете да го добиете како масло или тинктура.

ШИРОК СПЕКТАР

Исто како и CBD производите со целосен спектар, CBD производите со широк спектар содржат дополнителни растителни соединенија како што се терпени и други канабиноиди, покрај CBD извлечена од растението. Сепак, тој не содржи THC. Веројатноста дека производите со CBD со широк спектар ќе содржат THC е помала од тоа дека CBD производите со целосен спектар ќе содржат THC. Нејзината посебна форма на CBD не е лесно достапна. Обично се тргува во форма на нафта.

ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ПОЈАВИ НА ТЕСТ НА ДРОГА?

Треба да можете разумно прецизно да одлучите кој производ внесен со CBD содржи откриени количини на THC врз основа на вашите информации за различни екстракти од CBD. CBD, сама по себе, не треба да се појави на вашиот тест за дрога. Од друга страна, ако производот CBD со THC што го користите има значителна количина на THC, резултатите од тестот за лекови може да се вратат позитивни. Нивоата на THC се одредуваат со тестови за лекови користејќи еден од примарните метаболити на THC, кој се нарекува THC-COOH. Според Moosmann, Roth & Auwärter (2015), позитивен резултат за тест за дрога покажува дека количината на THC-COOH пронајдена во вашето тело е поголема од прагот поставена од федералната програма за тестирање дрога на работното место.

Ако купите CBD масло со целосен екстракт, треба да знаете дека може да има некои траги од THC во него. Од друга страна, ако производителите наведат дека има ниска содржина на THC, веројатно нема да мора да се грижите за позитивен резултат на тестот за лекови. И покрај ова, од клучно значење е да се задржат граничните вредности на THC за да се одржи нивото значително пониско од дозволениот максимум. Можно е земањето или користењето одредени производи со CBD да е побезбедно отколку да се прави тоа со други. Грижете се за производите на CBD што ги купувате и проверете дали тие не содржат количина на THC поголема од ограничувањето од 0.3 проценти што го дозволува законот. Тоа е најефективната стратегија за намалување на веројатноста за позитивен резултат на тест за дрога.

НАЧИН НА КОРИСТЕЊЕ БЕЗ РИЗИК ЗА ПОВАРУВАЊЕ CBD

Да претпоставиме дека сте загрижени дека може да паднете на неочекуван тест за дрога, но сепак сакате да продолжите да ги жнеете придобивките од користењето на CBD. Во тој случај, може да размислите да купите производ составен од зимизиран CBD изолат.

Не заборавајте да го направите вашето купување од реномиран продавач на мало ако сакате да бидете 100 проценти сигурни дека производот со CBD-изолат што го добивате е вистинската работа. Според Хазекамп (2018), CBD е изолиран од сите други канабиноиди, вклучувајќи го и THC, преку процес наречен зимизација, метод за прочистување на CBD. Методите на екстракција резултираа со развој на широк спектар, кој со нетрпение се очекуваше. Хајсон (2022) изјави дека широк спектар се смета за идеална комбинација на CBD изолат и CBD со целосен спектар бидејќи ги содржи сите дополнителни канабиноиди кои се наоѓаат во растенијата од семејството на канабис, но не содржи THC.

ЗАКЛУЧОК

Кога ќе им кажат на своите клиенти дека несомнено ќе поминат тест за дрога, многу продавачи на CBD производи се впуштаат во измама кон тие клиенти. Маслото CBD со целосен спектар има дури и мали количини на THC. Секогаш е можно да се добие лажно позитивен тест. Бидете информирани за она што го вдишувате и купувајте ги вашите залихи од реномирани продавачи. Изберете производ што содржи CBD изолат или производ со широк спектар на CBD ако сакате да се осигурате дека вашата урина нема никакви траги од THC.

Користена литература

Hazekamp, ​​A. (2018). Проблемот со CBD маслото. Медицински канабис и канабиноиди, 1 (1), 65-72.

Hyson, P. (2022). Најдобро CBD масло за мачки: Топ 7 брендови прегледани. НАРАЧАЈ, 1, 00.

Moosmann, B., Roth, N., & Auwärter, V. (2015). Пронаоѓањето на канабиноиди во косата не ја докажува потрошувачката на канабис. Научни извештаи, 5 (1), 1-6.

Работно, WSCS (2022). Колку CBD треба да земам прв пат?. Знак, 62.

Најнови објави на Ieva Kubiliute (Види се)

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од CBD