Longevity by Nature - природни додатоци за подмладување, здравје и долговечност

Longevity by Nature – Природни додатоци за подмладување, здравје и долговечност

Долговечност по природа

42045 Ремингтон авенија, апартман 104

Темекула, CA 92590 САД

Главно: 877-412-9888

www.longevitybynature.biz

Лидерски тим:

  • Ахмад Алкајали, претседател/извршен директор, пронаоѓач, коосновач
  • Абдул С. Алкајали, потпретседател, продажба и маркетинг, коосновач
  • Лиза Донато, менаџер на канцеларија
  • Кристина Бурис, оперативен менаџер 
  • Сара Алкајали, Односи со јавност
  • Ајша Амезага, Контрола на квалитет

Природни додатоци за подмладување, здравје и долговечност

Longevity by Nature е калифорниски производител на додатоци во исхраната користејќи ја само природата како извор на суровини. Нејзините брендирани производи поддржуваат долговечност, здравје на зглобовите, здраво стареење, убавина, имунолошки систем и здравје на срцето, мозокот и когнитивното здравје. Компанијата формулира исклучиво со природни состојки базирани на наука, вклучувајќи повеќе видови колаген (I, II, III, V, X), како и фитонутриенти и моќни антиоксиданси од винова лоза, маслинки и листови од persimmon.

„Нашата цел е да создадеме природни производи кои им помагаат на луѓето да живеат подолг, посреќен живот“, рече Абдул Алкајали, потпретседател за продажба и маркетинг на Longevity by Nature. „Нашите производи се 100 проценти природни без полнила или помошни супстанции. Секоја состојка е одржливо добиена и поддржана од солидна наука“.

Основана во 2012 година, Longevity by Nature е една од неколкуте компании за природни производи создадени од претприемачкото семејство Алкајали. Во текот на изминатите четири децении семејството, предводено од пронаоѓачот и главен извршен директор Ахмад Алкајали, откри и разви иновативни нови функционални состојки за храна, пијалоци и додатоци. Нивните научно базирани решенија за состојки за здравје и долговечност се продаваат во производи за широка потрошувачка низ целиот свет.

Тројца браќа Алкајали - Ахмад, Абдул и Мустафа - и сопругата на Ахмад, Тери го започнаа својот прв потфат во 1986 година. Smarter Beauty Products беше компанија за малопродажба на производи која ги воведе првите производи од хидролизиран колаген тип I и III во индустријата за здравје и убавина. Хидролизираниот колаген, кој е познат и како колагенски пептиди, е колаген кој е разграден на полесно растворливи амино киселини кои полесно се апсорбираат во телото. Земен орално, колагенот тип I помага да се зачува цврстината и еластичноста на кожата. 

Компанијата рапидно растеше бидејќи нејзината производна линија се прошири и семејството ја прошири дистрибуцијата низ продавниците за здрава храна низ Калифорнија и пошироко. Семејството разви експертиза во формулацијата на производите и остро чувство за ставовите и однесувањата на потрошувачите преку бројни демонстрации во продавницата и блиски односи со трговците на мало.  

„Во 80-тите отворавме телефонски именик за да најдеме список на сите локални продавници за здрава храна во една област и потоа одевме од врата до врата за да ги претставиме нашите производи“, се сеќава Абдул. „За време на викендите, правевме многу демонстрации на производи за потрошувачите – како да направиме пијалоци со одличен вкус со нашите колагенски прашоци – и во тој процес научивме многу за тоа што сакаа нашите клиенти“.

Нивната производна линија на крајот достигна двоцифрена бројка, вклучително и уште еден револуционерен производ - првиот хидролизиран колаген од птичји стернум тип II за зглобови и коски. Колагенските пептиди комуницираат со специјализираните клетки во телото кои помагаат во одржувањето на зглобната 'рскавица и сврзните ткива кои ги поддржуваат и амортизираат зглобовите. Компанијата продолжи да расте брзо и подоцна го промени своето име во NeoCell, кое на крајот беше продадено на Clorox. 

Семејството основаше нов потфат, Certified Nutraceuticals, за да се фокусира исклучиво на развојот на иновативни функционални состојки за производителите на природни производи. Ахмад Алкајали продолжи да го проширува своето патентно портфолио - сега се чекаат 16 патенти и патенти во САД - со откритија на состојки и процеси на екстракција поврзани со екстракти од калинка, маслинки и винова лоза, како и колаген од медуза.

Практичниот пристап на семејството кон истражувањето и развојот резултираше со супериорни нови состојки кои промовираат широк спектар на придобивки кои вклучуваат здраво стареење и здравје на зглобовите, кожата/убавината, кардиоваскуларното, мозокот и имунолошкиот систем. Истражувањето во ботанички екстракти резултираше со неколку состојки со извонредно високи нивоа на антиоксиданси кои го минимизираат оксидативното оштетување. Компанијата, исто така, идентификуваше комбинации на состојки и оптимални молекуларни тежини за да ја максимизира биорасположивоста и биоактивноста.

Longevity by Nature е основана за да ги прикаже сертифицираните нутрацевтски состојки во малопродажната линија од 10 додатоци во исхраната. „Дојдовме во полн круг, применувајќи го сето она што го научивме во изминатите четири децении и во малопродажбата и во бизнисот со состојки на големо“, рече Абдул. „Имањето стапало на двата пазари ни помага да бидеме подобар партнер затоа што ги разбираме сите страни на пазарот на природни производи“.

Longevity by Nature производите се достапни онлајн на www.longevitybynature.biz и преку продавници за здрава храна и други трговци на мало низ САД. Компанијата има договори за маркетинг и дистрибуција со National Sales Associates, LLC, национална агенција за брокерска продажба и маркетинг специјализирана за природни, органски и специјални производи, и United Natural Foods, Inc. (NYSE : UNFI), врвен продавач на храна на големо во Северна Америка, Threshold Enterprises, Ltd. и Palko Services.

Договорите значително ќе ја зголемат свеста за брендот Longevity by Nature и достапноста на овие производи низ повеќе класи на трговија, вклучувајќи природни/органски, специјалитети/гурмански, супермаркети, масовни трговци и онлајн трговци. „Овие стратешки партнерства ќе помогнат да се поттикнат идните продажби со значително подобрување на нашата способност да допреме до трговците на мало и потрошувачите заинтересирани за нашите уникатни природни велнес решенија“, рече Абдул. „И National Sales Associates и United Natural Foods имаат огромно присуство, ресурси и експертиза на пазарот на природни производи“.

Меѓу најголемите предизвици со кои се соочува индустријата за природни производи е побарувачката на потрошувачите за производи со придобивки кои се научно потврдени. Сите производи на Longevity by Nature се поддржани од рецензирани истражувања - златниот стандард на индустријата - што е објавено во научни и медицински списанија. „Потрошувачите претпочитаат здравствени решенија добиени од природата, а не од фармацевтските производи, но нивните тврдења од етикетата мора да бидат поддржани од здрава наука“, рече Абдул.

Друг предизвик е да се истакнете на преполн пазар. „Има толку многу додатоци во исхраната дизајнирани да ги поддржат сите аспекти на човековото здравје“, рече Абдул. „Како ги разликувате вашите производи и обезбедувате вредност кога многу производи имаат слични тврдења? Долговечноста од решението на Nature е постојана иновација. Компанијата се стреми да најде нови состојки кои содржат уникатни биоактивни состојки или комбинации на состојки кои не се слични на ништо на пазарот.

Два совршени примери се Longevity by Nature's Telos95® и KollaJell™. Telos95 ја поддржува долговечноста со забавување на процесот на стареење на клеточно ниво. Нобеловата награда го поврзува стареењето со должината на теломерите, заштитните завршетоци на ДНК на хромозомите кои помагаат да се одржи здрава клеточна делба. Како што трилиони клетки во нашите тела постојано се делат, теломерите постепено се скратуваат, што со текот на времето може да ја наруши функцијата и репликацијата на клетките. Истражувањата покажуваат дека оксидативниот стрес ја оштетува теломерната ДНК, го забрзува скратувањето на теломерите и е примарна причина за стареење на клетките што е фактор за бројни човечки болести. Telos95 е уникатна и високо концентрирана мешавина на природни полифеноли од комерцијални листови од винова лоза и органски маслинки за која истражувањата покажуваат дека го запира скратувањето на теломерите. Всушност, клиничките студии покажаа дека Telos95 може да ги продолжи теломерите за да го одложи клеточното стареење. Производот е единствен во категоријата здраво стареење.

KollaJell е патентиран колаген од медуза - единствениот колаген кој ги содржи сите 20 есенцијални и несуштински амино киселини и макроелементи потребни за ментална острина и силна меморија. Оваа прва од ваков вид функционална состојка ги зачувува овие хранливи материи кои го збогатуваат мозокот во хидролизираниот колаген типови I, II и V пептиди. KollaJell ја модулира оската цревно-микробиом-имуно-мозок за да го поддржи здравјето на мозокот и когнитивната функција, здравјето на цревата и имунолошкиот систем и здрава кожа. „Нема ништо како KollaJell никаде во светот“, рече Абдул. „Ние веруваме дека KollaJell има огромен потенцијал да им помогне на луѓето додека светската популација расте.

Советите на Абдул за секој што сака да развие или продава свои додатоци во исхраната е едноставен. „Побарајте незадоволени здравствени потреби и обидете се да создадете уникатни природни решенија кои се поддржани од силна наука“.

Предложена странична лента: Долговечност според Nature Products

Telos95® е мешавина од високо терапевтски природни полифеноли добиени од сопственички листови од винова лоза и органски маслинки кои ги штитат теломерите на хромозомите за да го забават стареењето на здравите клетки и клеточното стареење.

KollaJell™ е патентиран, прв од ваков вид колаген од медуза (типови I, II и V) пептиди кој ги содржи сите 20 есенцијални и несуштински амино киселини плус витални макронутриенти за поддршка на здравјето на мозокот и когнитивната функција, здравјето на цревата и имунолошкиот систем и здрава кожа.

TendoGuard™ е клинички тестирана мешавина на птичји стернум и мембрана од лушпа од јајце која ги испорачува типовите на колаген (I, II, V и X) неопходни за максимизирање на поддршката на коските, 'рскавицата и ткивото.

KollaGen II-xs™ е чист колаген од пилешка градна коска тип II со хијалуронска киселина, хондроитин сулфат и глукозамин за трајно здравје на зглобовите.

Persimonal™ е напреден ботанички екстракт од листови од persimmon со една од највисоките концентрации на кардиопротективни полифеноли од кој било природен производ. 

HA 95™ е природна хијалуронска киселина добиена од 100% чешел за петел кој го поддржува здравјето на кожата, зглобовите, очите и срцето.

Чист морски колагенски пептид™ е хидролизиран колаген тип I и III во прав од кожа од дива фатена риба која поддржува здрава кожа, коса, нокти, коски и зглобови. Достапно и во прав и во форма на капсула.

Olea25® е 25% хидрокситирозол од органски екстракт од маслиново лист е најмоќниот познат антиоксиданс (ORAC вредност 6,857.600) за поддршка на клеточното здравје и зајакнување на имунолошкиот систем.

ArthroGuard™ е наполитанки со вкус на пилешко од хидролизиран колаген тип II пептиди за здравје и подвижност на зглобовите на домашни миленици и коњи.

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од Business News

Voices of Travel Business

Voices of Travel е патување и јазичен бизнис/блог кој ги охрабрува луѓето да патуваат и да го истражуваат