АНТИЧКИ БЛАЖЕНИЕ ДОПОЛНУВАЊА: НЕГУВАЈТЕ ГО ВАШИОТ ХРАМ СО ДОМОДЕЛНА МУДРОСТ И НАУКА

Античка Блис Додатоци: Негување на вашиот храм со домородна мудрост и наука

/

Античко блаженство е заедница која се појавува и брзо се зголемува која произведува хранливи и здрави хербални додатоци.

Хербалните додатоци на Ancient Bliss се резултат на опсежно истражување и подготовка на моќни природни мешавини, кои гарантираат стабилно и одлично здравје. 

Според пријавите според границите во фармакологијата, 80% од луѓето ширум светот сега се потпираат на хербални лекови како дел од нивната примарна здравствена заштита. Воодушевени сме што повеќе луѓе сега почнуваат да ја разбираат и користат вродената исцелителна и хранлива моќ што ни ја дала мајката природа. 

Тоа беше она што основачот на Античка Блис, Мејси Шучарт, сакаше да постигне. Тоа, исто така, ја навело да оди во мисија да го спои своето претходно знаење за здравјето и благосостојбата на училиште со домородните и домородните знаења.

И оттука натаму, се појави убава и инспиративна основачка приказна.

За време на нејзините студии, нашиот основач откри дека повеќето од она што ни го научи образовниот сектор како деца во врска со чистотата и благосостојбата, наслика нецелосна слика.

Во обид да добие соодветно просветлување за здравјето и благосостојбата, таа беше подложена на 6-месечен престој во егзотичниот град Хаваи.

Хаваи е тропски регион во Соединетите Американски Држави и е познат како моќ за многу природни билки.

Нејзиниот престој на Хаваи ја изложи на нови луѓе и практики. Таа комуницирала со домородци кои биле експерти за хавајски медицински практики, превентивна здравствена заштита и билкарство.

Од соработката со овие луѓе, таа откри многу проникливи откритија за човечкото тело и како тоа може да се зачува и храни со ревитализирачката моќ на природните растенија и состојки.

Откако го направила ова неверојатно откритие, таа заклучила дека ова не е нешто што треба да се задржи и да се држи за себе. Таа сакаше да создаде свест и да ја сподели со што повеќе луѓе. И така, Античко блаженство е основана.

Античка Блис е инспирирана од Пеле, хавајската божица на вулканите. Таа ја претставува трансформативната и реформативната моќ во нас.

Ancient Bliss оди подалеку од другите брендови на хербални додатоци бидејќи сакаме да им обезбедиме на луѓето висококвалитетни и ревитализирачки додатоци за да го одржат нивното здравје во одлична состојба. Исто така, сакаме да го споделиме нашето неверојатно знаење за негувачката моќ на природата и да ги поттикнеме луѓето со ова знаење.

Иако многумина од нас ја разбираат и можеби се нејасно свесни за негувачката моќ на природата, не сме нужно опремени со доволно информации за да го искористиме ова знаење.

Уште повеќе, не точно секој има време да талка во шумите и да ги бара овие билки, дури и ако знае што да бара.

Сега да речеме дека можеме да ги идентификуваме и да ги добиеме овие растенија со некој механизам. Дали имаме експертиза да ја извлечеме нивната храна и да ги комбинираме со други растенија за да направиме моќни мешавини?

Веројатниот одговор на овие прашања е не. И тука доаѓа античкото блаженство.

Како експерти, ние го отстрануваме целиот овој стрес од вашите раце, го користиме нашето стручно знаење и создаваме корисни и висококвалитетни додатоци и мешавини за да го поттикнеме и одржиме вашето здравје. Тоа ќе ви овозможи лесно да практикувате здрави и безбедни навики.

Предизвиците со кои се соочува бизнисот

Ќе ги истражиме предизвиците со кои се соочува бизнисот со хербални суплементи и предизвиците со кои се соочив.

Моите предизвици

Повеќето од предизвиците може да се проследат во самосомневањето. Имав сомнежи за себе и за бизнисот пред да се впуштам во него. Ова го надминав правејќи личен развој и интроспекција со луѓе кои ми даваат поддршка. Овие ми помогнаа да останам мотивиран. 

Дополнително, научив да ја совладам доблеста да се биде трпелив и да се има позитивен начин на размислување. Овие особини ми помогнаа да постигнам доследност и ми помогнаа да го видам најдоброто во секоја ситуација.

Секогаш се тренирав себеси да ги визуелизирам успешните исходи и да не оставам простор за негативност и „што ако“.

Верував во себе, дадов се од себе и не си оставив друга опција освен да успеам.

Предизвици во индустријата

Како што споменавме претходно во статијата, извештајот вели дека околу 80% од луѓето ширум светот зависат од употребата на хербални лекови како дел од нивната примарна здравствена заштита.

Сепак, тажно е да се забележи дека и покрај тоа колку се популарни и познати хербални суплементи, не им се дава строг надзор и мониторинг како што се очекуваше. 

Нема доволно медицинска поддршка и знаење за начинот на дејствување, реакции, контраиндикации и интеракции на многу додатоци со други хербални или православни лекови. Тоа доведе до недоверба кај некои луѓе кои земале неквалитетни и супстандардни лекови произведени без одобрение или регулатива од одобрени владини тела.

Безбедноста на многу од овие лекови продолжува да биде извор на загриженост. Релевантните органи кои се воспоставени за да го регулираат производството, продажбата и употребата на хербалните додатоци мора да продолжат да преземаат соодветни мерки за да се осигураат дека овие лекови се безбедни за јавна потрошувачка. 

Едно од најважните тела вклучени во регулирањето на хербалните суплементи е Управата за храна и лекови на САД. Тие донесоа некои мерки за регулирање на квалитетот и стандардот на хербалните додатоци.

Пред FDA да одобри хербален додаток, тој мора да ги исполнува следните барања; 

  • Додатоци мора да бидат без загадувачи.
  • Додатоците мора да бидат точно означени.
  • Тврдењата дека производот ветува мора да имаат истражување за да ги поткрепат.
  • Билните суплементи мора да избегнуваат специфични медицински тврдења.
  • Билни суплементи може да се тужат ако овие тврдења се покажат како лажни.

Дополнително, ФДА треба да осигура дека сите хербални лекови се направени во установа регистрирана NSF GMP. Оваа регистрација подразбира дека хербалните производи направени во тој објект се произведени според строгите производни упатства. 

За среќа, Ancient Bliss Supplements ги исполнуваат сите овие барања и се произведуваат во производствени процеси со беспрекорни стандарди, како што беше потврдено со нашето поседување на сертификатот CGMPc за тековната добра производна практика и се проверени дека се безбедни за јавна потрошувачка.

Не застанува тука; во Ancient Bliss, отидовме повеќе за да се осигураме дека нашите производи се врвни и квалитетни. Како го направивме ова?

Спроведовме различни и темелни методи на тестирање на суровините, примероците од средно производство и готови производи. Сите наши производи беа подложени на внатрешно тестирање и тестирање од трета страна.

Нашите високи стандарди за безбедност и чистота обезбедуваат сигурност и мир на умот знаејќи дека додатоците и лековите што ги добивате од нас доаѓаат од безбедно место.

Можностите во бизнисот

Постојат различни можности на располагање во индустријата - само треба да бидете доволно паметни и креативни за да ги искористите. Секогаш има простор за проширување и раст.

At Античко блаженство, бараме да ги прошириме нашите хоризонти и да ја прошириме компанијата со лансирање на други велнес производи и не останувајќи ограничени само на суплементи.

Има планови за диверзификација во други велнес производи како протеински прашоци, колаген итн.

Растењето на брендот е приоритет; ние секогаш бараме можности во индустријата.

Исто така, пандемијата им помогна на луѓето да почнат да стануваат понамерни за нивното здравје и како да го одржуваат. Се покажа како вредно за нас бидејќи обезбеди повеќе можности да ги научиме, допреме и поттикнеме повеќе луѓе за исцелителната моќ на природата.

Секогаш ќе има достапни можности во здравствената индустрија; луѓето стануваат посвесни за своето здравје и бараат знаење и помош за негово одржување. Оставени сме да допреме, споделуваме и да им помогнеме со неверојатното знаење што го собравме.

Мој совет до другите за бизнисот 

Како што кажав претходно, обуката за да го визуелизирам успехот како единствен можен исход ми помогна да останам доследен и водлив. Така, како сопственици на бизниси, важно е секогаш да имате позитивен начин на размислување и да се опкружувате со луѓе кои можат да ве инспирираат и мотивираат.

Тоа се однесува на вашите пријатели, познаници и соработници или членови на тимот. 

Исто така, никогаш не правете компромиси за квалитетот и стандардот. Кога влегувате во индустрија која се занимава со човековото здравје и благосостојба, мора да останете верни на квалитетот и високите стандарди.

Ставете се во кожата на вашиот потенцијален клиент; кога би знаеле за процесот на производство на вашите производи, дали сепак со задоволство ќе ги земат и ќе ги препорачаат на другите? 

Индустријата за суплементи е веќе заситена со луѓе кои произведуваат неисправни производи; мора да помогнете да се разбие таа пристрасност со тоа што ќе се потрудите да ги одржите стандардите за висок квалитет и да обезбедите усогласеност со сите прописи дадени од регулаторните тела. 

Дополнително, и што е најважно, секогаш бидете насочени кон клиентите. Луѓето велат дека точноста е душата на бизнисот, но тоа може да биде и задоволство на клиентите во овој ден и време. Впрочем, што е бизнис без своите клиенти?

Секогаш ставајте ги вашите клиенти на прво место. Секоја одлука што ќе ја донесете за вашиот бизнис нека биде насочена кон подобрување на задоволството на вашите клиенти и ќе дознаете дека вашиот бизнис ќе се зголеми за кратко време.

Можеби нема да треба да трошите пари на реклами толку многу. Зошто? Затоа што вашите клиенти ќе бидат ваши огласувачи. 

Најнови објави на Барбара Сантини (Види се)

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од Здравје