Запознајте го тренерот и создавачот на содржини Наташа Нерс

Запознајте го тренерот и создавачот на содржини Наташа Нерс

Која е Наташа Медицинска сестра?

Наташа Нерс е високо остварен тренер и создавач на содржини, најпознат како основач на Соблекувална 8, онлајн платформа која ја слави позитивноста на телото и ги овластува жените да размислуваат со јасност, да презентираат со доверба и да живеат намерно. Таа е и ко-водител на популарниот подкаст, WokeNFree.com, кој се занимава со различни теми поврзани со актуелни настани, личен раст и социјални прашања.

Какво беше патувањето на Наташа досега?

Патувањето на Наташа во претприемништвото започна откако таа се бореше да најде модерни и достапни опции за облека што ќе го задоволат нејзиното облино тело. Како одговор на оваа празнина на пазарот, таа започна Соблекувална 8 на крајот на 2014 година. Од нејзиното основање, таа ја прошири страницата за да стане платформа која обезбедува широк спектар на содржини, вклучувајќи совети за стил, интервјуа со експерти од индустријата и хакери во животниот стил. Станувајќи горда мајка на својот храбар, убав и брилијантен син КЈ во 2021 година, таа додаде теми околу радостите и предизвиците на мајчинството за да ја прошири својата публика за да ги вклучи мајките ширум светот.

Освен што нејзината работа расте Соблекувална 8, Наташа е и ко-домаќин на WokeNFree.com, подкаст што таа го започна со нејзиниот сопруг во 2017 година. Емисијата опфаќа разновидна палета на теми, вклучително и врски, политика и ментално здравје, и има за цел да обезбеди отворен форум за продуктивна и забавна дискусија и дебата. Природната харизма на Наташа и страста за социјална правда помогнаа да се направи WokeNFree.com еден од најнезаборавните подкасти во својот жанр.

Успехот на Наташа како претприемач и медиумска личност не помина незабележано. Таа беше претставена во бројни медиуми, вклучително и Богатство, Брз компанијата, АД, Бизнис Insider, Мајкрософт Старт, Списание за модели Плус, и Z100. Преку нејзината работа со Соблекувална 8 WokeNFree.com, Наташа стана моќен глас за телесна позитивност, инклузивност и социјална правда, инспирирајќи ги луѓето ширум светот да се сакаат себеси и да ја прифатат нивната уникатност.    

Кои се предизвиците и можностите со кои се соочува овој бизнис?

Како тренер и креатор на содржини, Наташа се соочува со мноштво предизвици. Од една страна, тренерите и креаторите на содржини како Наташа можат да допрат до огромна публика и да имаат значително влијание врз животите на луѓето преку нивната содржина. Сепак, со ова доаѓа и предизвикот да се создаде содржина која истовремено е ангажирана и информативна, а истовремено е единствена и издвојува на заситениот пазар. Еден од клучните предизвици со кои Наташа постојано се соочува е потребата постојано да биде во тек со најновите трендови и случувања во коучинг и подкастинг индустријата. Ова бара таа постојано да посветува време на потрошувачката на содржина, истражување на индустријата, учење и вмрежување за да се осигура дека содржината што ја создава е релевантна и вредна за нејзината публика. Дополнително, Наташа се соочува и со предизвикот да изгради лојални следбеници и да се етаблира како авторитет во нејзините области. Ова бара таа постојано да работи на градење конзистентен и кохезивен имиџ на брендот, како и силно онлајн присуство и ангажман со нејзината публика.

Од друга страна, можностите за тренери и креатори на содржини како Наташа се огромни. Преку нејзината содржина, таа може да инспирира, едуцира и мотивира поединци да ги постигнат своите цели и да го достигнат својот целосен потенцијал. Дополнително, таа има можност да соработува со други индустриски професионалци и да создаде партнерства кои можат да го прошират нејзиниот досег и влијание.

Наташа споделува дека нејзиниот успех како тренер или создавач на содржини ќе зависи од нејзината способност ефективно да ја пренесе својата порака, да обезбеди вредност за својата публика и да остане прилагодлива во овој постојано растечки свет на комуникација.    

Кој е советот на Наташа за другите бизниси?

Наташа со години тренира и создава содржини. Како таква, таа научи доста со текот на годините. Еве ги најдобрите совети кои би ги споделиле со другите тренери и создавачи на содржини кои сакаат да ги постигнат своите цели: 

1. Запознајте ја вашата публика: без разлика дали сте Тренирање некој или создавање содржина за нив, важно е да разберат кои се и што бараат. Ова значи да истражувате, да поставувате прашања и навистина да ги запознаете луѓето со кои работите.

2. Поставете јасни цели: Имањето јасни, конкретни цели може да ви помогне да останете фокусирани и мотивирани. Без разлика дали се работи за цел на приходи или за излез на содржина, погрижете се да имате план за да го постигнете.

3. Бидете автентични: луѓето можат да забележат фалсификат од една милја далеку, па затоа е важно да бидете верни на себе и на вашите вредности. Не обидувајте се да бидете некој што не сте или да создавате содржина што не се усогласува со вашите верувања само затоа што мислите дека ќе биде популарна.

4. Останете актуелни: Светот постојано се менува и важно е да бидете во тек со најновите трендови, технологии и најдобри практики. Ова значи читање публикации од индустријата, присуство на конференции и вмрежување со други професионалци.

5. Бидете доследни: Без оглед на тоа што го барате, таа нагласува дека доследноста е клучна. Треба да бидете доверливи, доверливи и да се појавите кога ќе кажете дека ќе го направите тоа. Ова ќе ви овозможи да изградите доверба и да ви помогне да воспоставите силна репутација.

6. Не плашете се да експериментирате: Понекогаш најдобрите идеи доаѓаат од преземање ризици и обиди за нешто ново. Не плашете се да експериментирате со вашите методи на обука или техники за создавање содржина. Никогаш не знаете што може да функционира додека не го пробате.

7. Продолжете да учите: Без разлика колку сте успешни, секогаш има повеќе да научите. Продолжете да се едуцирате, да посетувате курсеви и да барате можности за раст и подобрување.

8. Соработувајте со други: Соработката може да биде моќна алатка за тренерите и креаторите на содржини. Партнерирајте со други професионалци во вашата индустрија за да креирате нова содржина, да споделувате идеи и да го проширите вашиот досег. Наташа навистина доби привлечност како тренер и креатор на содржина соработувајќи со други во бизнисот и модната индустрија. 

9. Останете организирани: Управувањето со времето и организацијата се клучни за успехот во коучингот и создавањето содржини. Користете алатки како календари, списоци со задачи и софтвер за управување со проекти за да останете на вистинскиот пат. Како многу зафатена мајка, Наташа живее според нејзиниот календар! 

10. Обезбедете вредност: Без разлика каков е вашиот претприемачки потфат, Наташа е огромен застапник за претприемачите кои својата примарна цел ја фокусираат на обезбедување вредност за својата публика. Наташа силно препорачува создавање содржина која им помага на луѓето да ги решат проблемите, да научат нови вештини или да ги постигнат своите цели.

Наташа медицинска сестра е динамична и влијателна личност во светот на медиумите и комуникациите. Посветеноста на Наташа за социјална правда и самољубие ја направи модел и инспирација за многу луѓе ширум светот. Преку нејзината работа со Соблекувална 8 WokeNFree.com, продолжува да ги користи нејзините платформи за да промовира позитивни промени и да ги поттикне луѓето да бидат нивните најавтентични јас.

Линкови:

-

http://www.dressingroom8.com/

http://facebook.com/dr8fashion

https://www.facebook.com/dr8fashion?ref=hl

https://instagram.com/dressing_room_8/

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од Business News