Зошто ги имаме овие вообичаени кошмари и што помага

Зошто ги имаме овие вообичаени кошмари и што помага

Паѓаат заби

Иако сонот за паѓање на забите е вообичаен, неговото значење многу варира од една личност до друга. Овој сон е поверојатно да се повтори кога ќе ја изгубите контролата во животот, ќе се чувствувате немоќни или има проблем со кој се плашите да се справите, без разлика дали сте на работа или во врска. За да го избегнете овој сон, загризете ги оние прашања што бараат вашето внимание. Исто така, справувајте се со загубите во вашиот живот за да ја вратите вашата рамка.

Да се ​​биде бркан

Да те бркаат е уште еден универзален сон. Сонувачот најчесто го брка автомобил, животно или некој што држи пиштол. Овој сон се повторува кога ќе избегнете валидни обврски во вашиот буден живот. Сонот може да симболизира и конкуренција. Поради недоволните ресурси, се натпреварувате против другите за да го добиете вашиот удел. Соочете се со валидни одговорности во будниот живот. Обврските се нормален дел од нашите животи и најдобро е да се справиме со нив за да ги тргнеме од патот. Исто така, по секоја цена избегнувајте непотребна конкуренција бидејќи секој има различно успешно патување.

давење

Соништата за давење доаѓаат кога животот е огромен, исполнет со чувства на тага и полн со конфликти и борби или промени. Сонувачот најверојатно ќе се удави во базен, езеро, када или река. За да го избегнете овој сон, оставете ги работите кои предизвикуваат несреќа во вашиот живот. Може да бидат луѓе или навики кои ја убиваат вашата среќа.

Паѓа

Паѓањето во сон може да биде предизвикано од депресија, недостаток на доволно време за одмор, разочарувања, неуспеси, страв, губење на контрола и безнадежност во будниот живот. За да го избегнете овој сон, заштедете време за одмор, особено ако сте на тежок работен распоред. Грижете се за вашето тело (јадење добро балансирани оброци и вежбање) за да ги отстраните чувствата на депресија и да ги држите очите отворени на областите на кои можеби не успевате во вашиот буден живот.

MS, Универзитетот во Тарту
Специјалист за спиење

Користејќи го стекнатото академско и професионално искуство, ги советувам пациентите со различни поплаки за менталното здравје - депресивно расположение, нервоза, недостаток на енергија и интерес, нарушувања на спиењето, напади на паника, опсесивни мисли и вознемиреност, тешкотии со концентрирање и стрес. Во слободно време сакам да сликам и да одам на долги прошетки на плажа. Една од моите најнови опсесии е судоку - прекрасна активност за смирување на немирниот ум.

Најново од Здравје