Зошто и како беше формирана патувачката крстоносна војна во 2016 година

Зошто и како беше формирана патувачката крстоносна војна во 2016 година

Основачот „Сомнат“

Патување крстоносна војна е списание кое се фокусира на три области; „Патување“, „Природа“ и „Екотуризам“. Сомнат е основач на туристичкото списание. Тој го започна во 2016 година за да го премости јазот со кој се соочуваат патниците кога правеа маршрути и планираат дестинација. Тој сакаше да ги едуцира патниците за различни места и дестинации и да ги информира за невообичаените области ширум светот. 

„Патувачка крстоносна војна“ 

Основач: Сомнат

Списанието за патување се фокусира на животниот стил, културата, екотуризмот, одржливиот туризам, природата и животната средина. Списанието, исто така, содржи совети за патување и материјали за едукација и помош на патниците ширум светот. Бидејќи беше страствен патник, Сомнат ја одржуваше жива страста кај луѓето и сметаше дека патувањето е важен аспект од животот. Тој луѓето треба да знаат за различни култури и традиции. Луѓето можеби не се свесни за различни места и дестинации, а тој сакаше да ги донесе пред патниците. „Travel Crusade“ едуцира за тоа како можат да го живеат својот живот од соништата полн со авантури додека работат и патуваат низ светот. Тој учи начини и опции за разгледување додека работите и патувате со партнерите. Тоа е едно од престижните туристички списанија со слава и признание во медиумите. „Патувачка крстоносна војна“ е претставена во „Паркови и списание за патување“, „списание Вагабонд“, „Меѓународно здружение на писатели за храна и вино за храна“ и „Блог за патување сè насекаде“ од Гери Арндт. 

Подемот на патувачката крстоносна војна

По 6 години континуирана борба и конкуренција од медиумите и индустријата, си обезбеди место во речникот за патувања. Стекна нови височини, останува едно од омилените списанија и е високо оценето од професионалците за патување. Travel Crusade е поврзана со различни придружни мрежи како iVISA, Safety Wing, Baggage Hero, медиуми и блогери од каде што генерира приход. Исто така, прифаќа гостински објави и написи од блогери, писатели, туристички новинари и медиумски мрежи. Соработува со неколку медиумски мрежи ширум светот. „Travel Crusade“ има некои рекламни партнери како Adsterra, Adblade, Infolinks и Google Adsense. Исто така, прифаќа спонзорства од хотели и партнери за патување и туризам. Исто така, има направено медиумски патувања со многу туристички одбори и партнери кои го промовираат патувањето и неговите вредности. Прифаќа придонеси од други писатели и експерти од туристичката индустрија. Тој е член на Travel Massive и TravMedia. Доби признание од blog.feedspot.com и Indiblogger и е наведен во првите 20 блогови за патувања што треба да се следат во категориите патување и екотуризам. Доби многу следбеници, а вниманието е високо рангирано во SERP и пребарувачите. Ефикасно е за патниците кои бараат вистински и доверливи страници за да помогнат со прашања поврзани со патување.

Предизвици во „Патувачка крстоносна војна“

Име на бизнисот: Патување крстоносна војна

Во бизнисите се јавуваат предизвици. Travel Crusade се соочува со силна конкуренција од други експерти во производството на одлична содржина. За ова списание работат писатели со експертиза за патување, природа и животна средина и месечно придонесуваат со статии со висок квалитет. Читателите високо ги оценуваат. Писатели од различни земји придонесуваат за ова списание и преземаат иницијатива да го направи успех. Редовни писатели за „Патувачка крстоносна војна“ се Софија и Крис. Тие објавуваат квалитетна содржина со добри практики за оптимизација за ова списание.

Конкуренцијата 

Постои голема конкуренција за да се застане високо и високо во индустријата, да се препознае, да се рангира и да се одржи нејзината вредност. Ретко може да се најде ангажирана и зимзелена содржина. Travel Crusade сериозно ги разгледува овие аспекти и го објавува она што ги задоволува намерите и барањата на гледачот. Ја разбира својата публика и гледачите и објавува привлечна содржина.

Одржување на очекувањата

 Да се ​​оправдаат очекувањата на сите во индустријата и да се рангирате високо на листата на списанија за патувања преку производство на добра квалитетна содржина е предизвик. Од кризата со Корона, патувањето доживеа невиден пад во сите земји, а луѓето од страв се префрлија на други опции за кариера. Патувачката крстоносна војна продолжува да биде една од инспирациите за младите луѓе да ги разгледаат турнеите и угостителството како избор за кариера. Содржи совети и мотивација за младата генерација да размисли и да оди напред.

Патување и турнеи

Патниците и туристите сметаат дека ова списание планира маршрути и оди на патувања каде било во светот. Патниците можат да контактираат со најдобриот тур-оператор и да чуваат мапа за да ги покрие сите места за одредена дестинација. Списанието дава приказ на континенталната карта и локацијата за турнеја. Започнува со „Како да стигнете до одредена дестинација“ и „Најдобро време за посета на место“. Покажува фактори како надморска височина, температура, сместување и работи што треба да се видат. „Патувачка крстоносна војна“ им дава предност на патниците пред другите медиумски мрежи. Постовите се добро напишани и формулирани, имајќи ги предвид потребите на гледачите. Писателите размислуваат да го направат најдобриот напис за одредена дестинација.

Совети за патување

Списанието содржи информации за невообичаени дестинации и места од природен интерес. Ги едуцира патниците за додатоците за патување и опремата што треба да ја носат на своето патување. Тој им дава на туристите најдобри совети за патување и ги води да не бидат заведени од тур-операторите или туристичките агенции. Списанието содржи информации за места, земји и невообичаени дестинации на секој континент за да се движите на страницата со бараните информации што ги бараат. Тие можат да лоцираат едно место каде што планираат да одат и да ги добијат потребните детали за нивното патување.

Локација „Крстоносна војна за патување“.

 Тие можат директно да ги резервираат своите билети и сместување од страницата, бидејќи е лесен за користење и лесен за навигација. Може да се пристапи преку лаптопи, подлоги за допир и мобилни телефони. Патниците можат да се претплатат на овој блог за да се информираат за најновите случувања во индустријата и да останат во тек со сите новости со еден клик.

Ефектите на Корона на „Патувачка крстоносна војна“

Патувањето и угостителството беа голема индустрија пред кризата со корона, но забележа пад на растот и профитот во 2020 и 2021 година. Во 2022 година имаше ветувачки трендови и се очекува да ја преживее лошата фаза низ која помина. Младите претприемачи размислуваат за стартапи за патување кои можат да бидат наградни доколку ги исполнуваат нивните очекувања. Има многу можности во секторот за патување и угостителство. Индустријата може да заживее по кризата со корона.

Можности во туристичката индустрија

 Секторите за ММСП и другите автономни тела доделуваат различни можности за финансирање на претприемачите кои патуваат. Луѓето се желни да видат нови предизвици и можности кои ја менуваат постојната индустрија и ја прават подобра и поефикасна. Технолошкиот напредок исто така игра витална и голема улога во промовирањето на туризмот во руралните и заштитените подрачја од национално значење. Блогирањето за патувања е распространето во САД, а младите трошат време поставувајќи ја својата база и добиваат клиенти кои плаќаат за да направат име. Постојат различни можности, како учество и присуство на конференции, семинари и настани на TBEX на оваа индустрија. Различни можности за спонзорство од медиумите може да се гледаат како одлично оружје што треба да се разгледа ако некој сака да направи кариера во индустријата за патување и угостителство. Вмрежувањето и градењето добри односи со други туристички новинари е неопходно доколку основачот сака да го изгради својот бренд. Младите аспиранти и луѓе можат да се приклучат на ова поле откако ќе завршат курс за управување со патувања и угостителство.

Земање на авторот

Животот е забавен и предизвикувачки и доаѓа со ветувачки и наградувачки можности. Зависи од стремежот и определбата на поединецот дали сака важна опција за кариера и дали оди напред во животот.

Најнови објави на Шарлот Кремерс (Види се)

MS, Универзитетот во Тарту
Специјалист за спиење

Користејќи го стекнатото академско и професионално искуство, ги советувам пациентите со различни поплаки за менталното здравје - депресивно расположение, нервоза, недостаток на енергија и интерес, нарушувања на спиењето, напади на паника, опсесивни мисли и вознемиреност, тешкотии со концентрирање и стрес. Во слободно време сакам да сликам и да одам на долги прошетки на плажа. Една од моите најнови опсесии е судоку - прекрасна активност за смирување на немирниот ум.

Најново од Business News