Зошто/Како кодошењето на телефонот/другите уреди на вашиот партнер е штетно за вашата врска

Зошто/Како кодошењето на телефонот/другите уреди на вашиот партнер е штетно за вашата врска?

Како тренер за запознавање, открив дека кодошењето на телефонот на вашиот партнер прави да ве сметаат за недоверливи. Ова може да направи огромна штета на вашата романтична врска.

Дали секогаш треба да му пристапите на вашиот партнер во врска со кодошењето?

Иако повеќето луѓе мислат дека кодошењето е безопасно, ако ви текне, тоа е навлегување во нечиј приватен простор. Секогаш чистете се откако ќе го кодошите телефонот на вашиот партнер и јасно наведете што ве навело во него. Партнерот може да ви прости или да ве смета за недоверлив.

Што ако не најдеш ништо и не планираш да го правиш тоа повторно?

Ако не најдовте ништо и не планирате повторно да кодошите во иднина, не дозволувајте мачката да излезе од торбата.

Ве молиме наведете и опишете ги другите чекори што треба да ги преземете откако ќе се обидете да помогнете во обновата на довербата и чувството за граници во вашата врска.

Бидете одговорни за вашите постапки

Кога ќе станете одговорни за вашата постапка, испраќате силна порака до вашиот партнер, велејќи му дека вашата врска е важна и дека сте подготвени и подготвени да се борат за тоа. Ова сигурно повторно ќе ја изгради довербата. За да покажете дека се сериозни во врска со својата улога во врската, и вашиот партнер треба да се исчисти. Признавањето дека ве лажеле или чувале тајни и ве уверуваат да не го повторувате тоа позитивно влијае на вашето партнерство.

Извини се

Извинување[N1]  значи дека ја поседувате вашата грешка. Избегнувајте изјави едноставни изјави како „Жал ми е“. Наместо тоа, дајте им до знаење дека длабоко жалите што го прислушавте нивниот телефон или други уреди.

Што ако вие сте тој што бил прислушуван од вашиот партнер?

 Прашајте ги зошто кодошат. Ова ќе доведе до продуктивни разговори за здрави граници, очекувања и несигурности.

Што можете да направите во интерес да ја обновите вашата доверба?

Секако, ако го фатите партнерот како кодоше, вашата доверба може значително да падне. За да го обновите, отворете ги каналите за комуникација. Ова ви овозможува слободно да разговарате за стравовите или сомнежите што можеби ги имаат.

Ако вашата врска навистина страда по инцидент со кодошење и се чини дека не можете сами да го поправите тоа, што треба да направите?

Побарајте стручна помош. Во овој случај, терапевт за парови или советник ќе го стори тоа.


Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Здравје