ЗОШТО МЕТОДОТ НА ТИКТОКС ЧЕТИРИ ЧЕТВРТИНИ МОЖЕ ДА ЈА Зголеми ПРОДУКТИВНОСТА И МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ

ЗОШТО МЕТОДОТ НА ТИКТОКС ЧЕТИРИ ЧЕТВРТИНИ МОЖЕ ДА ЈА Зголеми ПРОДУКТИВНОСТА И МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ

Според мое мислење, методот четири четвртини може да помогне во зголемување на продуктивноста и менталното здравје поради следните причини;

Методот подразбира делење на вашиот ден на четири дела, што го олеснува планирањето и организирањето на денот. Планирањето е клучно кога се бара зголемување на продуктивноста. Можете лесно да поделите време за да спроведете конкретни активности. Вршењето задачи во интервали помага да се зголеми фокусот и посветеноста додека се обидувате да ги започнете и да ги постигнете во даденото времетраење. Го подобрува времето за одмор што е добро и за телото и за мозокот кога сака да ја зголеми продуктивноста.

Методот од четири четвртини им овозможува на поединците да ја ресетираат или исчистат идејата за лош ден на работа или дома, особено кога ќе се случи нешто лошо. Не треба да ги губите следните часови и да чекате следниот ден да се опорави, добивате шанса да го рестартирате денот за неколку часа, што ви помага да го поништите деструктивното однесување и ве држи на патеката на вашите дневни цели.

Тоа може да го зајакне менталното здравје бидејќи можете лесно да ги следите добрите работи што ги правите во текот на денот и да помогнете да се постигнат поставените цели, што предизвикува среќни чувства. Со секој нов почеток, го спречувате менталното исцрпување, избегнувате негативни емоции и имате време да ги исправите грешките што сте ги направиле во претходните часови, што е идеално за самомотивација. Лесно можете да заборавите на утринските несреќи што ве прават да се чувствувате очајно и мрачно во текот на денот додека започнувате нови задачи или активности во секој квартал, создавајќи повеќе извори на среќа што ве одржуваат.

Најнови објави на Анастасија Филипенко (Види се)

Анастасија Филипенко е психолог за здравје и здравје, дерматолог и слободен писател. Таа често ги покрива убавината и негата на кожата, трендовите во храната и исхраната, здравјето и фитнесот и врските. Кога не пробува нови производи за нега на кожата, ќе ја најдете како оди на часови по велосипед, се занимава со јога, чита во парк или пробува нов рецепт.

Најново од Здравје