Зошто некои луѓе замислуваат член на семејството (случајно) кога имаат секс?

Зошто некои луѓе замислуваат член на семејството (случајно) кога имаат секс?

Како матичен физиолог, често ме прашуваа, дали е можно да се слика некој член од семејството, особено вашата мајка кога има секс? Звучи чудно, но најдиректниот одговор е да, тоа се случува, особено кога сакате да се омажите за личноста со која имате секс. Кога ќе влезете во тоа со вашата идна сопруга, замислувате дека имате деца со нив. Сликата на вашите родители исто така се појавува затоа што мислите дека тие ќе направат мајка од еден во милион или ќе станат токсични. Едноставно кажано, зависи од мајчината фигура што сте ја имале.

Дали е тоа нешто вознемирувачко?

Од објаснувањето погоре, слободно може да се каже дека гледањето слика на член на семејството, особено на мајка ти, не е нешто вознемирувачко. Поради оваа причина, не ја доведувајте во прашање вашата психолошка благосостојба ако тоа се случи.

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од Здравје