ЗОШТО НЕКОИ ЛУЃЕ БИРААТ ШИРОКО ДА СЕ СПОДЕЛУВААТ СВОИТЕ ПРИВАТНИ РАБОТИ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ

ЗОШТО НЕКОИ ЛУЃЕ БИРААТ ШИРОКО ДА СЕ СПОДЕЛУВААТ СВОИТЕ ПРИВАТНИ РАБОТИ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ

Споделувањето на вашите информации на интернет, како што се датумот на раѓање, бројот на мобилниот телефон и адресата може да ве изложи на ризик од вознемирување, следење или кражба на идентитет. Хакерите можат да ги користат таквите податоци за популарни безбедносни прашања на финансиските сметки. Тие може да позајмуваат пари под вашето име и лесно да го оштетат вашиот кредитен рејтинг. Слични информации може да им дадат шанса на хакерите да ве измамат да откриете чувствителни информации. Секогаш ги советувам моите клиенти да внимаваат што споделуваат на социјалните мрежи, почнувајќи од нивните профили.

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Здравје