Играње на гости - прекршување на договори или помали удари на патот кон блаженството?

Играње на гости - прекршување на договори или помали удари на патот кон блаженството?

Терминот „играње“ се однесува на чинот на сексуално неверство на вашиот партнер, сопруга или сопруг. Очигледно на изневерувањето се гледа како на ужасно и често непростливо злосторство, по моето прашање е; дали изневерувањето автоматски го означува крајот на врската или дали парот може да го преживее неверството неповреден?

Најпрво да ја погледнеме статистиката. Според една агенција за вонбрачни состаноци, 3% попуст од населението во ОК признаваат дека изневерувале барем еднаш за време на нивната сегашна врска со најневерните луѓе кои живеат во Девон (47% неверство!) и Авон (19%).

Од статистиката погоре, јасно е дека изневерувањето е голем проблем во модерната врска и се наведува како главна причина за развод во 41% од случаите. Но, дали тоа автоматски го најавува крајот на вашата врска или брак? Ако го читате ова додека вашиот партнер ве изневерувал, тогаш веројатно чувствувате цела низа емоции - повреда, лутина, збунетост, незадоволство, предавство и безнадежност да наведеме само неколку. Ако го читате ова и вие сте тој што ја изневерил вашата емоционална состојба веројатно ќе биде многу исто со дополнителното чувство на вина. Ако не се чувствувате повредени или виновни, тогаш оваа статија не е за вас.

Ако мислите дека вашата врска вреди да се спаси, тогаш постојат неколку чекори што можете да ги преземете за да се обидете да ја спасите вашата ситуација. Да почнеме со справување со ситуацијата од гледна точка на измамниците…

Пред се, очигледно треба да ја прекинете аферата! Ова би можело да биде полесно да се каже отколку да се направи бидејќи можеби сте формирале емоционална приврзаност кон третата страна после месеци или дури години на изневерување. Меѓутоа, за доброто на вашата врска со партнерот, сопругот или сопругата мора веднаш да го прекинете СИТЕ контакти со третиот дел. Следно треба да ја вратите довербата на партнерот во вас. Речиси е сигурно дека чувствуваат дека повеќе не можат да ви веруваат, а кој може да ги обвини? Она што сте го направиле е веројатно најлошото нешто што може да го направи некој во посветена врска, па работете напорно и држете се до тоа. Имаш многу да докажеш.

Ако сте во несреќна позиција да бидете изневерени, тогаш моето срце е со вас. Ако одлучите (и тоа е 100% ВАША одлука) да му дадете уште една шанса на изневерениот скаливаг, тогаш мора да останете будни. Не прифаќајте третман кој е ништо помалку од обожување! Ја изневериле вашата доверба и се што претставува вашата врска и мора да работат напорно за да ја вратат вашата наклонетост. Ако не можат да се мачат да се потрудат да се извинат и да се обидат да ги исправат работите, тогаш тие не вредат вашата енергија или вашите солзи. Погледнете ја оваа одлична статија за eHow за совети како да се справите со неверството и да ја вратите изгубената доверба.

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Најново од Lifestyle

СОФА ЛАЖЕЊЕ СЕКС ПОЗА

Позицијата за секс на троседот е одлична ако се опуштите и дозволите вашиот маж да ја преземе контролата. Тоа

СЕКС ПОЗИ

Пегирањето е релативно поретко во секс сцената за возрасни, но сепак се здоби со влечење. И