КАКО ДА ГО ОДБЕРЕТЕ ВИСТИНСКИОТ СОК CBD VAPE ЗА ВАС?

КАКО ДА ГО ОДБЕРЕТЕ ВИСТИНСКИОТ СОК CBD VAPE ЗА ВАС?

CBD Vape Juice е канабиноид што содржи е-течност и се користи во уредите за испарување. Испарувањето е најновиот начин на конзумирање на соединението и вклучува вдишување на пареата од сокот CBD Vape. За да го изберете вистинскиот сок, треба да го земете предвид брендот, содржината, цената и зошто ви е потребен.

Испарувањето е нов популарен начин, иако CBD може да се конзумира со користење на различни методи. Многу тинејџери и млади луѓе го претпочитаат овој метод. Најдобар метод за консумирање CBD е да се гарантираат моментални ефекти како релаксација. Многу индустрии произведуваат сок од вап, што значи дека неколку се пуштаат на потрошувачкиот пазар. Неопходно е да одредите кој најдобро одговара за вас и одговара на вашите потреби пред да купите или маскирате е-сок. Неопходно е да се земе предвид неговиот бренд, состојките, цената, причината што ви е потребна и видовите за да го изберете најдобриот сок од вап.

Кои се главните компоненти на течноста CBD?

КБР vape сокот има едноставни состојки. Главните состојки на е-течноста CBD се пропилен гликолот, кој обично се користи како додаток на храна, нема мирис и е безбоен. Според Каур и сор. (2018), растителниот глицерин е состојка која се користи и како додаток и има сладок вкус. Главната состојка е самиот екстракт од CBD и вкус за целата комбинација.

Фактори што треба да ги земете предвид при изборот на сок од CBD Vape за себе

Неопходно е да се земат предвид следните фактори пред да се избере идеалниот CBD Vape сок.

Состојките

Секогаш одете на оние со чиста содржина кога купувате или избирате сок од CBD Vape. Размислете за сок од CBD Vape направен од CBD изолат. Ова го спречува лицето да купи сок од вап кој е нечист и измешан со фалсификувани или штетни материи. Во некои случаи, психоактивни супстанции како THC може да бидат присутни во сокот од вап; таквите соединенија ќе предизвикаат несакани ефекти и реакции како интоксикација која не била посакувана, како Скифано и сор. (2016) предложи. Затоа, потребно е темелно да проверите што купувате пред да платите за тоа.

Познавањето на разликите помеѓу типовите на вап сок гарантира дека лицето ќе го избере вистинскиот сок од CBD. Вајп соковите спаѓаат во две главни категории; сок од марихуана и сок од коноп. Сокот од коноп има малку или никаков THC и нема психоактивни ефекти, додека сокот од марихуана содржи повеќе од 0.3% THC и доведува до интоксикација на неговите корисници, како Лахенмаер и сор. (2019) забележано. Секогаш проверувајте двапати и проверете дали сте го одбрале сокот од коноп кога купувате сок од CBD.

Брендот што го произведува сокот Vape

Брендот кажува многу и е речиси сè. Човек може да го каже квалитетот на еден пар чевли или чанта само гледајќи го брендот. Сокот од CBD vape не е различен. Побарајте реномирани брендови со добри прегледи на клиентите кога купувате сок од CBD Vape. Побарајте препораки од пријатели кои претходно користеле сок од CBD Vape.

Вреди да се разгледа секоја марка што ја одобрила Управата за храна и лекови. Брендовите кои биле лабораториски тестирани и повторно тестирани со трети страни обично се најдобри за купување. Сепак, изборот на вашиот CBD vape сок не зависи само од брендот; треба да се земат предвид и други фактори.

Цената на The Vape Juice

Цената на CBD vape сок исто така игра витална улога во обезбедувањето дека ви одговара. Секогаш земајте во предвид оној кој соодветно се вклопува во вашиот буџет без да остави голема вдлабнатина во вашиот паричник. Износот што ќе одлучите да го платите ќе игра значајна улога во квалитетот на сокот CBD Vape. Неопходно е да се земат предвид други фактори заедно со трошоците за да се добие најдобриот сок од вап.

Причина зошто ви е потребен сокот Vape

Познавањето на точната цел на вашиот CBD Vape сок ќе помогне да го добиете вистинскиот производ. Според Нелсон и сор. (2020), некои CBD vape сок може да содржат THC што одговара на вашата состојба, додека на други може да им недостасува психоактивна супстанција. Студијата погоре, исто така, откри дека соковите од вап со THC можат да помогнат во спречување на одредени медицински состојби. Купениот сок ќе зависи од состојбата што се третира, како несоница, анксиозност или вознемиреност, како Зенон и сор. (2010) изјави.

Вид на CBD Vape Juice

Сокот CBD Vape обично се класифицира во два вида: целосен спектар и изолат.

CBD Изолирајте го сокот од пареа

CBD изолат има CBD изолат само со други соединенија отстранети од него. CBD се смета за најчиста форма бидејќи соединението THC е отсутно, а канабиноидот е главната состојка, како Colizzi & Bhattacharyya (2017) забележано. CBD Isolate vape сок обично се смета за најдобар сок од вајп.

Сокот од Vape со широк спектар на CBD

Според Марчам и Спрингстон (2019), е-сокот со широк спектар на CBD има најмалку четириесет различни канабиноиди задржани за да го надополнат соединението CBD. Горенаведената студија, исто така, наведе дека широкиот спектар на сок од вап обично ги исклучува маслото и восоците кои се наоѓаат во растението канабис за да се осигура дека финалниот производ лесно се испарува.

Вкусот на The Vape Juice

Вкусот на е-сокот обично доаѓа откако ќе се земат предвид други фактори. Според Гуриб-Факим (2006), вкусот гарантира дека горчливиот или киселиот вкус на оригиналното соединение CBD е маскиран за да се подобри искуството со пареата. Различни луѓе претпочитаат различни вкусови по нивен вкус. Изборот на најдобриот вкус за вашиот сок од вапји ќе осигури дека лицето ќе ја стесни точната е-течност за вас.

Заклучок

CBD vape сок е нов производ кој неодамна влезе на пазарот на канабис. Тоа е канабиноид што содржи е-течност и се користи во уредите за испарување. Сокот CBD Vape обично се става во уред за испарување каде што се испарува или вдишува во белите дробови. Културата на вапинг станува сè поголема популарност, а се повеќе луѓе се одлучуваат за тој метод за конзумирање на канабиноидот. Пред да испарувате, треба да размислите и да го изберете најдобриот сок од CBD. Неопходно е да се разгледа неговиот бренд, состојките, цената, причината што ви е потребна и видовите за да го изберете најдобриот сок од вап.

Суд

Colizzi, M., & Bhattacharyya, S. (2017). Дали е важен составот на канабисот? Диференцијални ефекти на делта-9-тетрахидроканабинол и канабидиол врз човечкото познание. Тековни извештаи за зависности, 4(2), 62-74.

Gurib-Fakim, A. (2006). Лековити растенија: традиции од вчера и лекови од утре. Молекуларни аспекти на медицината, 27(1), 1-93.

Kaur, G., Muthumalage, T., & Rahman, I. (2018). Механизми на токсичност и биомаркери на хемикалии за ароматизирање и подобрување на вкусот во новите тутунски и нетутунски производи. Писма за токсикологија, 288, 143-155.

Lachenmeier, DW, Habel, S., Fischer, B., Herbi, F., Zerbe, Y., Bock, V., … & Sproll, C. (2019). Дали негативните ефекти од производите со канабидиол (CBD) се предизвикани од контаминација со тетрахидроканабинол (THC)?. Пребарување F1000, 8.

Марчам, КЛ и Спрингстон, ЈП (2019). Електронски цигари во внатрешната средина. Осврти за здравјето на животната средина, 34(2), 105-124.

Нелсон, К.М., Бисон, Ј., Синг, Г., Греам, Џ. Основната медицинска хемија на канабидиол (CBD). Весник за медицинска хемија, 63(21), 12137-12155.

Schifano, F., Papanti, GD, Orsolini, L., & Corkery, JM (2016). Нови психоактивни супстанции: фармакологија на стимуланси и халуциногени. Стручен преглед на клиничка фармакологија, 9(7), 943-954.

Zenone, MA, Snyder, J., & Crooks, V. (2021). Продажба на производи од канабидиол во Канада: Анализа на врамување на тврдењата за рекламирање од онлајн трговците на мало. БМК јавно здравство, 21(1), 1-10.

Најнови објави на Барбара Сантини (Види се)

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од CBD