КАКО ДА ИЗОЛИРАТЕ CBD

КАКО ДА ИЗОЛИРАТЕ CBD

Vaping CBD изолатот неодамна се здоби со популарност и им се допадна и на непушачите. За да знаете како да испарувате CBD изолација, мора да знаете за CBD и што е CBD изолација. Прочитајте ја оваа статија за да дознаете повеќе за причините зошто испарувањето на CBD е популарно и за несаканите ефекти на CBD изолатот.

Од памтивек, корисниците користат CBD преку пушење. Вапинг е современо пушење кое вклучува уред. Вејп е познат и како е-цигара. CBD индустриите воведуваат повеќе начини на кои корисникот може да користи CBD, а испарувањето е еден од производите на CBD кој му нуди на корисникот алтернатива за вдишување CBD. Вајпингот е попопуларен од пушењето цигари бидејќи уредот за вап е поекономичен од цигарите. Вајп е попопуларен бидејќи е без мирис и ја намалува стигмата поврзана со пушењето. Во исто време, во меѓувреме корисникот ги добива здравствените придобивки од CBD-изолатот.

КАКО ДА ИЗОЛИРАТЕ CBD

Луѓето уживаат во испарувањето затоа што тоа им овозможува да уживаат во CBD изолација додека ја избегнуваат стигмата поврзана со пушењето. За да испарувате CBD изолати, потребно ви е пенкалото за испарување и CBD изолатниот прав за да се измеша со вашиот е-сок, или можете да го користите сокот од изолат CBD, најпрепорачливата форма на испарување. Важно е да се знае дека едно лице може да користи  КБР нафта, но не се препорачува бидејќи е премногу густ.

Подолу се дадени чекорите што треба да ги следите за да го извлечете максимумот од вашиот КБР vape;

Најмногу ќе се забавувате со вашиот вап ако знаете како да го користите. Сепак, додека одите на шопинг за вашиот вап уред, запомнете, не занемарувајте го вашиот вап со едноставен изглед - колку е поедноставно вапот, толку е полесно да се користи. Без разлика како изгледа уредот за вапирање, вапените имаат една улога - да произведуваат пареа.

ЧЕКОР ЕДЕН

ПРОЧИТАЈТЕ ГО ПРИРАЧНИК/УПАТСТВА

Без разлика на јазикот што се користи во прирачникот, тие секогаш доаѓаат со цртежи заедно со формулациите. Гледајте ги внимателно ако искусите јазична бариера. Можете исто така да истражувате повеќе онлајн или меѓу вашите врсници за да се осигурате дека правилно го користите. Може да размислите и за гледање упатства на интернет. Прирачникот ќе ве упати за поврзување на касетата со батеријата, вклучување на напојувањето и сè што треба да знаете за уредот.

ЗНАЕТЕ ЈА ВАШАТА ДОЗА

Почетниците треба да се консултираат со лекар за вистинската количина на доза со која треба да започнат. Најдобар CBD спектар за почеток е CBD изолациониот спектар бидејќи е поблаг и нема шанси да се добие психоактивен ефект.

ЧЕКОР ДВЕ

Вдишете ја ПАРЕТА

Како човек ја вдишува пареата одредува дали ќе има убаво искуство. Човек ќе има непријатно искуство ако не вдишува правилно. Бидете трпеливи додека ги чекате ефектите. Нацртајте малку пареа во устата, а потоа држете ја пареата со устата. Отворете ја устата и внесете ја целата пареа во устата. Запомнете, не треба да ја голтате пареата, туку да ја вдишувате.

ШТО Е ЦБД ИЗОЛАТ?

CBD изолат е спектар на канабиноиди. Тој е особено лишен од THC. Се смета дека е најмалку ефикасен бидејќи се смета дека CBD е покорисен кога содржи различни хемиски компоненти. CBD изолатот е популарен кај корисниците кои сакаат да избегнат THC. CBD изолатот е CBD во прав.

ЗОШТО ЛУЃЕТО VAPE CBD ИЗОЛИРААТ?

CBD изолацијата преку испарување е корисна на следниве начини;

ЗА РЕЛАКСАЦИЈА

Според McQuoid et al. (2020), испарувањето е начин да се избегне стигмата поврзана со пушењето додека користите CBD, што треба да му помогне на корисникот да се опушти. Студијата погоре, исто така, изјави дека изолатот Vaping CBD може да биде корисен за корисниците кои сакаат да го намалат стресот, депресијата, па дури и нападите на паника.

ЗА ЛЕКУВАЊЕ БОЛКИ И ВОСПАЛЕНИЕ

Според Ескандер и сор. (2020), ако корисникот претрпува каква било болка или воспаление, тој може да испари CBD за брзо олеснување. Испарување CBD изолат стапува во сила побрзо отколку, на пример, користење на јадења.

ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА НЕСОНИЈАТА

Тран и Кавулуру (2020) забележа дека испарувањето на CBD-изолат е пригоден метод за да се избегне несоница. Според Шовер и Хемфрис (2020), CBD работи така што ги елиминира причините кои предизвикуваат несоница, како што се болка, анксиозност и воспаление

ПРИЧИНИ ЗОШТО ПОПУРУВАЊЕТО НА CBD е популарно

Vaping CBD изолатот е подобар од користењето на други форми на употреба на CBD;

БИОДОСТАПНОСТ

Биорасположивоста се однесува на брзината со која одредена количина на лек може да се апсорбира во телото. Испарувањето CBD е најбиодостапниот метод за користење на CBD бидејќи, за разлика од ингестијата во која CBD треба да помине низ црниот дроб, при испарувањето, корисникот вдишува, а CBD и CBD влегуваат во рок од десет минути.

ПАРЕЊЕТО Е ДОСТАПЛИВО

Сите потреби на корисникот се CBD сок. Освен ако пенкалото за вап е за еднократна употреба, пенкалото за вап обично може повеќекратно да се користи и може да се користи онолку долго колку што се грижите за пенкалото.

НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ ОД ВАПИРАЊЕТО НА ЦБД ИЗОЛАТОТ

Vaping CBD изолатот е безбеден сè додека се користи правилно; неправилната употреба може да вклучи предозирање и комбинирање со лекови кои предизвикуваат интеракција. Испарувањето на CBD изолатите без консултација со лекар за дозата и утврдувањето дали корисникот е во доволно добра здравствена состојба за да испарува CBD изолат, исто така може да се класифицира како неправилна употреба на CBD изолат. Според Готшлинг и сор. (2020), испарувањето на CBD изолат може да предизвика негативни ефекти како што се дијареа, сува уста, исцрпеност и гадење. Корисниците треба да се консултираат со својот лекар пред да користат вапси.

ЗАКЛУЧОК

Корисниците на CBD изолација претпочитаат испарување бидејќи е без мирис и ја елиминира стигмата поврзана со пушењето. Многу непушачи се намамени да испарат. Главната причина за привлечноста на испарувањето е затоа што ефектите се моментални. Јадливите производи мора прво да патуваат низ црниот дроб за да се филтрираат бидејќи е потребно помалку време за да влезат во циркулацијата од ЦББ јадењата. Друга причина зошто испарувањето на CBD е популарно е тоа што може повторно да се користи. Вајповите за повеќекратна употреба може да бидат корисни за оние кои сакаат да ги користат на долг рок. Недостаток на испарувањето е тоа што може да предизвика оштетување на белите дробови. Пред употреба, корисниците за прв пат треба да добијат медицински упатства.

Користена литература

Ескандер, ЈП, Спал, Ј., Спал, А., Шах, Р.В. и Кеј, АД (2020). Канабидиол (CBD) како третман на акутна и хронична болка во грбот: серија на случаи и преглед на литература. J Opioid Manag, 16 (3), 215-8.

Готшлинг, С., Ајонринд, О., Баскар, А., Блокман, М., Д'Агноне, О., Шектер, Д., … и Сир, Ц. (2020). Безбедносни размислувања во медицината базирана на канабиноид. Меѓународен весник за општа медицина, 13, 1317 година.

Mcquoid, J., Keamy-Minor, E., & Ling, PM (2020). Пристап на теорија на пракса за разбирање на употребата на поли-тутун во Соединетите Држави. Критичко јавно здравје, 30 (2), 204-219.

Шовер, КЛ и Хемфрис, К. (2020). Откривање на канабидиолот како третман за СОВИД-19: Време е ФДА да усвои модел на фокусирано одвраќање?. Cureus, 12 (6).

Tran, T., & Kavuluru, R. (2020). Надзор на социјалните медиуми за воочени терапевтски ефекти на производите од канабидиол (CBD). Меѓународен весник на политиката за лекови, 77, 102688.

Најнови објави на Елена Огнивцева (Види се)

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од CBD