Како да НЕ откажете датум

Како да НЕ откажете датум

Запознавањето е најтешката игра што некогаш ќе ја играте. Малкумина играат фер и правилата не се јасни ни половина од времето. Па, не можеме многу да направиме за првиот дел, но мислам дека можам да фрлам малку светлина на правилата на запознавање, поконкретно, како НЕ да се откаже состанокот.

Тоа е човечка природа. Кога цела недела со нетрпение чекавте да го видите вашиот нов срцекршач, откажувањето ќе ве доведе директно во емотивен пресврт, особено ако тие се нечувствителни за откажување од плановите. Никој не сака да биде прифатен на грубо поништување на датумот, па немојте да бидете такви туш што остава некој од другата страна на вашата текстуална порака да се чувствува мизерно.

На таа забелешка, да почнеме со еден сигурен начин да се мачкате некого на погрешен начин: да не се јавувате. Откажувањето на СМС порака речиси никогаш не е прифатливо. Ако не сте целосно без алтернативен начин на комуникација, секогаш е подобро да го повикате вашиот датум и да кажете „еј, навистина ми е жал, но вечерва не функционира“. СМС-пораките и е-поштата се преполни со погрешни толкувања и погрешна комуникација, што им олеснува на разочараната страна да чита секакви видови бесчувствителност во вашите СМС-пораки и верувајте ми, огорченоста се вжештува по петиците на разочарувањето. Уште повеќе, едноставно ви се чини дека сте премногу егоцентрични за да се грижите ако не можете да одвоите време да ѕвонете на личноста на која и откажувате.

Имајќи го тоа на ум, натрупајте ги уверувањата. Ако штотуку сте се откажале од некој што ќе се чувствува малку отфрлен, па направете се што е во ваша моќ за да бидете сигурни дека тој знае дека сте исто толку разочарани како и тие. Погрижете се да знаат дека не ги фрлате, туку само барате проверка за дожд. Пробајте нешто како „Навистина ми е мрачно што оваа проклета настинка избра вечерва да стане толку лоша. Со нетрпение очекував да те видам. Наместо тоа, да го направиме следниот петок?“

Тоа нè доведува до уште една важна точка: направете презакажување. Ништо не вели „не ми е гајле“ исто како откажувањето и непредлагањето на идна средба. Ако не сакате вашиот стискање да го толкува вашето откажување како удар, погрижете се да дојдете подготвени со други опции за датум. Понатаму, не го оставајте вашето откажување за последен момент! Ако ви го исчистиле распоредот, а вие веќе не можете да го постигнете, погрижете се да имаат време да организираат нешто друго со кое ќе бидат окупирани. Во спротивно, само додавате навреда на повредата.

Последно и најважно, никогаш не давајте лажни причини. Како прво, малкумина од нас имаат доволно сребрен јазик за да извлечат навистина убедлива лага. Дури и тогаш, секогаш постои можност да ве фатат и верувајте ми, тоа никогаш не е убаво. Во крајна линија е дека, ако не сте толку во личноста, едноставно не е во ред да продолжите да ја жигосате. Наместо да станете маж (или жена во зависност од случајот) и прекинете ја врската, наместо да го одржувате состанокот на мраз.

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од Lifestyle

СОФА ЛАЖЕЊЕ СЕКС ПОЗА

Позицијата за секс на троседот е одлична ако се опуштите и дозволите вашиот маж да ја преземе контролата. Тоа

СЕКС ПОЗИ

Пегирањето е релативно поретко во секс сцената за возрасни, но сепак се здоби со влечење. И