///
Прочитани 4 мин

КОИ СЕ НЕСАКАНИ ДЕЈСТВА НА МЕЛАТОНИН? ДАЛИ ИМА РИЗИЦИ ВО ДОПОЛНУВАЊЕТО СО МЕЛАТОНИН?

Мелатонин, неврохормон кој се лачи од мозочните епифизни жлезди, се чини дека е безбеден дури и кога се зема во високи дози. Сепак, постојат

Прочитај повеќе "
///
Прочитани 4 мин

КОИ СЕ ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ ОД ИНУЛИН?

Инулинот, растворливи диететски влакна, станува сè попопуларен во индустријата за преработка на храна. Тоа може да помогне при губење на тежината, да ги промовира цревата

Прочитај повеќе "
///
Прочитани 5 мин

НЕВЕРОЈАТНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ ОД ЈОГАТА

Иако јогата секогаш погрешно се смета за целосно физичка, вежбите за дишење, медитација, пеење, мантра и несебичност што ја карактеризираат имаат подалекусежни

Прочитај повеќе "
///
Прочитани 5 мин

ИМПРЕСИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ ОД ВОДНИЦА

Крес е популаризиран ширум светот и се одгледува во многу водни кревети, благодарение на неговите импресивни здравствени придобивки. Ги поттикнува очите и срцето

Прочитај повеќе "