1 мин

Зошто емфиземот е почест кај пушачите на марихуана како кај пушачите на тутун

Како чадот од тутун, чадот од марихуаната содржи штетни хемикалии, вклучувајќи водород цијанид, ароматични и азотни оксиди. Сето ова може да предизвика емфизем. Пушачи на марихуана

Прочитај повеќе "
1 мин

Кои пијалоци треба да ги избегнувате за да ја спречите заканата од гихт?

Алкохолни пијалоци Алкохолните пијалоци како што се пивото и жестоките пијалоци обезбедуваат пурини, органски соединенија кои го тераат телото да произведува повеќе урична киселина или

Прочитај повеќе "