Локалните таленти, локални материјали и лична инспирација создаваат успешна приказна направена во САД за Sea Stones

Локалните таленти, локални материјали и лична инспирација создаваат успешна приказна направена во САД за Sea Stones

Кога на Ен Џонсон и Ара Дејвид во 2003 година им беа потребни закачалки за палтата и крпите, тие не го направија она што многумина го прават и се упатија кон најблиската продавница за големи кутии. 

„Пред XNUMX години, го создадовме нашиот прв производ „Кукс Хок“ бидејќи сакавме единствен, убав начин да ги обесиме нашите палта и крпи дома“, рече Џонсон. И оттогаш се лулаат. 

Двајцата поседуваат Морски Стоунс во Виндам, НХ. Тие се членови на American Made Collective, а нивната листа на производи се зголеми експоненцијално по тие први камени куки. 

„Нашата работа се прошири за да вклучи не само декор и подароци за домот, туку и барвер, маса, скулптура на отворено и многу повеќе“, објасни Џонсон. „Сè уште правиме сè рачно во нашето зафатено мало студио, блиску до шумите и морскиот брег кои ги инспирираат нашите дизајни“. 

„Кога почнавме во 2003 година, имавме една ставка. За неколку месеци имавме два. Потоа четири, па осум, а сега имавме стотици различни предмети и варијанти и испакната тетратка со идеи за нова работа“, додаде Дејвид. „Сè уште сме изненадени од бројот на корисни, убави и издржливи креации што произлегуваат од суровините елементи на вода, камен и тврдо дрво. И ние ќе продолжиме да го оживуваме најдоброто од тие идеи“.  

Додека некои производители и уметници поседуваат и малопродажни локации, Џонсон и Дејвид избраа да се фокусираат на дизајнот, создавањето и дистрибуцијата. 

„Ние правиме сè што можеме за да ги поддржиме нашите клиенти на големо, професионалците на сопствениците на продавници кои веќе имаат блиски односи со крајните клиенти“, рече Џонсон. „Ова ни овозможува да се фокусираме на дизајнот, квалитетот и услугата“. 

Дејвид опишува дека потеклото на Џонсон во уметност и дава остро око за рамнотежа и хармонија, што помага при работа со камен, бидејќи бара приспособени техники и нови алатки. Тоа е местото каде Дејвид – машински инженер и занаетчија, ја презема функцијата. „Дел од нормалната грижа и хранење на Ара е да го ставите во работилницата и да му дозволите да прави алатки“, откри Џонсон. 

Инспирацијата за нивните производи и дизајни продолжува да доаѓа од едноставната секојдневна свесност. 

„Повеќето од нашите дизајни започнуваат со лична потреба или инспирација, а ние разговараме и тесно соработуваме со нашите клиенти и почитувани колеги за да ги усовршиме дизајните за да имаат широка привлечност“, рече Џонсон. „Од многуте ставки што успеаја, не можеме да замислиме еден пример што не еволуирал и не се подобрил на патот од идеја до финална верзија“. 

„Инспирацијата ме зазема во заседа во секое време, секаде, и јас ја поздравувам“, додаде Дејвид. „Понекогаш доаѓа од тоа што гледам нешто привлечно и оставам идејата да ми талка низ главата. Понекогаш тоа доаѓа од обрнувањето внимание на работи кои треба да се подобрат, наместо да се прифати типичното решение“. 

Студиото на дуото продолжува да биде центар на активност, а просторот е врвен, како што може да се очекува со успешен мал бизнис. 

„Нашата работилница имаше многу простор кога започнавме, а сега пука со алатки, материјали и прекрасна група занаетчии кои колективно се нарекуваат Рокери“, рече Џонсон. „И со силната и зголемена побарувачка за вешти уметнички дела направени во САД, задоволни сме и горди што набавуваме сè локално и ги правиме сите наши креации токму овде во Њу Хемпшир“. 

Малите бизниси се соочуваат со уникатни предизвици, а Sea Stones ги решава снаодливо. Тие минимизираат  ризици за време на слаби времиња со постојано создавање на нова работа што одговара на актуелните трендови. За жал, рецесијата имаше влијание врз малите занаетчиски трговци на големо и иако тоа не беше време за банери за никого, Sea Stones прерасна низ неа. Тие постојано ги подобруваат нашите техники за ефикасни методи на производство, еколошки извори и развој на нови производи. 

Нивниот успех како локална, рачно изработена во Америка компанија за фини занаети ги издвојува од другите. Има многу работи кои треба да бидат во рамнотежа за да се случи ова и тие го нашле вистинскиот рецепт за нивниот бизнис да опстане и да напредува. Тие се возбудени кога ќе добијат љубезен збор или белешка за благодарност од клиент кој е исто толку страствен и ја гледа истата убавина во каменот што тие ја гледаат. Тие се горди што ние 

тие можат да поддржуваат и вработуваат специјализирани занаетчии за камен и дрво, како и креативни поединци кои искрено се грижат за нивните производи. И најмногу од сè, во деновите кога целата работилница е жива и гласна со звуците на алатките и машините што тие ги прават по нарачка, кога целата компанија се собира заедно за да исполни голем рок за испорака, и кога сите можат да застанат назад и да погледнат во нивната колективна работа, тие се горди на своите достигнувања. 

Барбара е хонорарен писател и советник за секс и врски во Dimepiece LA и Peaches and Screams. Барбара е вклучена во различни едукативни иницијативи кои имаат за цел да ги направат советите за секс подостапни за секого и да ги разбие стигмата околу сексот во различни културни заедници. Во слободното време, Барбара ужива да шета низ старите пазари во Брик Лејн, да истражува нови места, да слика и да чита.

Најново од Business News

3i2ari.com Приказна

Име на бизнисот и што прави 3i2ari.com е бизнис со недвижнини што нуди деловна сопственост на имот