НАЈДОБРО ВРЕМЕ ЗА ВРЖИВАЊЕ ЗА ЕФИКАСНО СЛАБЕЕЊЕ-мин

НАЈДОБРО ВРЕМЕ ЗА ВРЖИВАЊЕ ЗА ЕФИКАСНО СЛАБЕЊЕ

Од моето искуство во кариерата, цврсто би рекол дека вежбањето наутро е најдобро за ефективно и значително намалување на тежината.

Вклучувањето во физички вежби рано наутро на празен стомак го забрзува согорувањето на складираните телесни масти. Хормоналниот профил во утринските часови го поддржува метаболизмот на мастите. Телото има тенденција да има повеќе хемикалии за раст и кортизол, два фактори кои го поддржуваат искористувањето и согорувањето на складираните телесни масти. Ова искористување на складираните масти за енергија придонесува за значително намалување на тежината. Утрото вежбање може да го намали чувството на глад и да го намали апетитот во текот на денот, да го намали внесот на калории и да доведе до губење на тежината на долг рок. Придржувањето до утринската рутина за вежбање помага во намалувањето на тежината.

Споредби со други времиња

За разлика од утринските вежби, попладневните тренинзи се идеални за стекнување мускули и зајакнување на перформансите бидејќи телото има доволно калории за да ги поддржи умерените до интензивни тренинзи.

Ноќните тренинзи може да доведат до намалување на тежината, но со побавна брзина. Тие го инхибираат производството на хормони за глад, грелинот го потиснува гладот; затоа јадете помалку храна.

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Здравје

КУРШИНИ Журнал

Дневник за куршуми е еден вид напреден дневник или тетратка со организирани делови за снимање