НАЈЛОШИ СОСТОЈКИ ЗА ПЕРЕЊЕ ЛИЦЕ ЗА СУВА КОЖА

НАЈЛОШИ СОСТОЈКИ ЗА ПЕРЕЊЕ ЛИЦЕ ЗА СУВА КОЖА

Како дерматолог, силно не советувам да користите миење лице со следните состојки бидејќи тие може да ја влошат сувоста на кожата;

Парабени

Средствата за миење лице кои содржат парабени не се соодветни за луѓе со чувствителна кожа. Хемикалиите за парабен може да ги зајакнат состојбите на сувата кожа со зголемување на чувствителноста на кожата и забрзување на клеточната активност, правејќи ве повеќе склони кон изгореници од сонце или оштетени од штетните УВ зраци. Понекогаш тие можат да го зголемат ризикот од дерматитис, плускавци и осип. Ви предлагам да ги поминете производите за миење лице со парабен состојки за оние кои содржат хијалуронска киселина бидејќи може значително да ја зголеми хидратацијата и влажноста на кожата.

Натриум Лаурил сулфат

Состојката за миење лице создава пена и обезбедува совршено чистење. Натриум лаурил сулфат може да биде штетен за сува кожа бидејќи ја влошува состојбата со отстранување на заштитните природни масла на кожата, предизвикувајќи иритација и други алергиски реакции. Заменете ја оваа состојка со производи со керамиди и глицерин состојки за да ја подобрите хидратацијата или хидратацијата на кожата.

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од Здравје