ОД КУЈНА МАСА ДО МЕЃУНАРОДНА КОМПАНИЈА

ОД КУЈНА МАСА ДО МЕЃУНАРОДНА КОМПАНИЈА

Основана во 2000 година, The Aftercare Company е лидер на пазарот во обезбедување на решенија за после нега за употреба по тетовирање, пирсинг, микроблејдинг и ласерски третмани. Тие се една од најдолго воспоставените компании за последователна нега во светот и компанија со најдолго служење во ОК.

https://www.theaftercarecompany.com/

2023 ДЕЛОВНА СТРАТЕГИЈА 

1. Компанијата Aftercare сака да го предводи патот на европскиот пазар со обезбедување на етикетирање што ги задоволува новите барања на пазарот на ЕУ.

2. Тие развиваат нови партнерства во рамките на американскиот пазар

3. Тие развија веганска палета на нивните оригинални производи кои се промовираат за да стигнат до нова база на клиенти и опции за поддршка на постоечките клиенти.

4. Тие ќе продолжат да создаваат одлични партнерства со компаниите со кои соработуваат за да најдат најисплатливи и најодржливи решенија за пакување за нивните производи.

5. Компанијата за последователна грижа ќе остане прилагодлива и внимателна на променливите пазари и ќе истражува нови канали за раст.

ПРИКАЗНА НА СОПСТВЕНИЦИТЕ

Компанијата Aftercare е основана откако сопственичката Ширли Џафри ја направи својата прва тетоважа. Сестрата на Ширли и се јавила да каже дека оди на тетоважа и дали Ширли сакала да дојде да се истетовира. Тоа беше случаен предлог и никогаш не бев во студио за тетовирање пред Ширли да одлучи да оди. Таа избрала мал дизајн од флеш-арт кој бил истетовиран на нејзината кожа. Уметникот за тетоважи на Ширли ја советуваше да користи Prep H (крем за хемороиди) за да ја залечи кожата. Друг клиент кој седел спроти Ширли го прашал уметникот за тетоважи дали има нешто друго достапно за употреба и му било кажано не. Ширли, која беше квалификуван ароматерапевт, медицинска сестра и лекар за природно здравје, мислеше дека ова е чудно. Сигурно имало нешто достапно за да ја залечи кожата бидејќи веднаш можела да помисли како може да ја излечи кожата. Исто така, ова беше прометна продавница и додека беше таму таа гледаше неколку луѓе како влегуваат.

Ширли отишла дома и мешала мешавина од масла и го искористила за да ја залечи својата кожа. Меѓутоа, таа беше многу заинтригирана во овој нов свет кој штотуку и беше отворен. 

Таа започна да истражува студиа за тетовирање и во деновите пред веб-страницата таа се упати кон библиотеката и почна да ги разгледува сите директориуми на жолти страници. Тоа се телефонски именици во кои се наведени компаниите, нивната адреса и телефонски броеви. Таа откри дека има студиа за тетовирање низ целата земја и градовите ќе имаат регистрирано голем број студија.

Интернетот беше во зародиш и сè уште немаше многу бизниси, а сè што можеше да најде беше нова компанија во САД која почна да прави дополнителна нега.

Таа нашла неколку списанија за тетоважи во продавачите на весници и во ниту едно од нив немало ништо за последователна нега. Ширли потоа почна да експериментира во својата кујна со низа состојки. Таа ги гледаше придобивките од секоја состојка на кожата и тие да бидат доволно нежни за да одговараат на сите типови на кожа. Таа играше со количината на восок што се стопи, а потоа беше поставена за да го добие правото постојано. Од нејзината кујна се роди рецептот за после нега на тетоважа.

https://www.theaftercarecompany.com/retail/en/tac-tattoo-aftercare-20g.html

Во тоа време, Ширли и нејзиниот тогашен партнер не работеа. Имала едногодишен син и две поголеми ќерки. Тие беа на бенефиции, така што немаше резервни пари.

Ширли мислеше дека може да ги снабдува локалните студија со понатамошна нега, таканаречена веледрогерија за ароматерапија со список на состојки и пакување. Тие ѝ наведоа цена од 400 фунти за она што беше на нејзиниот список. Овој трошок изгледаше многу надвор од дофатот на Ширли, бидејќи тоа што добиваше бенефиции да добие резервни 40 фунти беше проблем што немаше ништо против 400 фунти.

Неколку дена подоцна беше испорачана пакет со сите предмети за кои таа се распрашала, иако таа всушност не ја нарачала. Таа му се јавила на својот татко и прашала дали може да позајми 400 фунти за да ја плати фактурата. Тој се согласи и таа го имаше својот прв стартер.

 Потоа беше вратено во библиотеката за да се добијат некои адреси на студио за тетовирање. Користење на издавачот за креирање маркетинг флаери Ширли објави формулари за нарачки и флаери до 50 студиа за тетовирање избрани по случаен избор од директориумот на жолтите страници. Двајца одговориле со наредба. Се роди компанијата Aftercare. 

Сепак, времињата не беа лесни, а парите беа оскудни. Ширли рачно мешан густин од нејзината кујна. Секој ден кујната се чистеше и се поставуваше да се спои. Нејзините ќерки ќе помагаат во етикетирањето и пакувањето по училиште, за да може кујната да биде слободна за да почне чај. Таа прва година Ширли ги претвори тие 400 фунти за почеток во продажба од 24,000 фунти.

Таа се пресели во нејзините први простории една година по започнувањето и сè уште рачно мешаше. Земени се заеми за да може да се нарачаат печатени капаци и амбалажа.

Таа потоа рачно мешаше доволно тегли за да може да го пренесе производот на договорен производител кој почнал да го произведува нејзиниот производ за неа. Таа го координира целото пакување да оди кај нив, а потоа тие ги враќаат готовите производи за таа да ги дистрибуира. Таа е уште во таа компанија.

Таа почна да посетува конвенции за тетоважи нагоре и надолу низ земјата со штандови и го поминуваше викендот разговарајќи со уметникот за тетоважи и ентузијасти за тетоважи. 

Интернетот почна да се развива и таа ја изгради нивната прва веб-страница. Во тоа време, повеќето веб-страници беа базирани само на информации. Како што одминуваше времето, така растеше и нејзината веб-страница за да може да продава производи.

Таа започна да се рекламира во трговските списанија и продолжи да ја гради нивната база на клиенти. Во првите неколку години имаше само една компанија во САД што произведуваше производ за нега на тетоважа, Ширли и една компанија во Австралија.

Откако почнала да оди на конвенции за тетовирање, Ширли открила дека исто така нема многу соодветни опции за лекување на пирсинг. Нејзиниот втор производ BPA Piercing Aftercare е развиен. Во првите 9 години, Ширли ги продаваше своите два производи и имаше клиенти низ ОК, Европа и окрузи како Индонезија и Австралија. За тоа време, индустријата за тетоважи процвета во мејнстрим свеста и со тоа дојде до зголемување на производите што се произведуваат за тетоважи и пирсинг. Овие ескалираа во бројки како што поминуваше секоја година. Тој отиде од три главни компании до стотици кои продаваат производи за нега. Иако Ширли остана цврсто на вистинскиот пат и задржа многу од нејзините оригинални клиенти додека наоѓаше нови. Со зголемувањето на тетовирањето, така се зголемија и новите ласерски третмани кои помагаат да се отстранат тетоважите, така што Ширли изнесе ласерска нега за употреба по ласерски третмани.

Во 2020 година, Ширли создаде веганска опција за нејзината оригинална нега за тетоважа и нега за последователна употреба по третманите со микроблејдинг.

https://www.theaftercarecompany.com/wholesale/en/micro-aftercare-box-24-10ml.html#ingredients.tab

Сите нејзини производи се сертифицирани од Leaping Bunny како производи за нега на кожа без суровост.

https://www.theaftercarecompany.com/wholesale/en/animal-testing

Таа користи квалитетни природни состојки и моментално развива нови производи за да ја надополни нејзината палета.

ПРЕДИЗВИЦИТЕ СО СООЧЕНИ СО БИЗНИСОТ

Имаше многу различни предизвици со текот на годините и водење бизнис додека воспитувањето семејство може да биде исцрпувачко, но возбудливо. Сите овие предизвици, иако градат карактер што ѝ овозможи на Ширли да се справи со непознатата територија што ја донесе „Ковид“ на врвот на веќе предизвикувачкото време што Брегзит го фрли врз компании како што е компанијата за последователна нега која воспостави европски клиенти.

Брегзит го промени начинот на кој компаниите работеа со Европа, а Ширли ја адаптираше и ја зајакна својата компанија со тоа што многу брзо ги прифати новите закони кои влијаеа на нејзините производи, носејќи ажурирани етикети со преведени упатства за апликација за производи. Ова ја стави The Aftercare Company во првите редови на производите што се усогласени со ЕУ. Испораката е сè уште тековно прашање, но како и секогаш Ширли ако ги најде најдобрите рути го заобиколува проблемот и оди напред на начин кој е проактивен и корисен за нејзините европски клиенти.

За време на раните денови на COVID, Tattoo Studios како бизниси за лична нега беа затворени. Секоја земја имаше различни затворања. Компанијата Aftercare однапред го планира целото нивно пакување и со време на испорака од 3 месеци и повеќе, иако нивните клиенти беа затворени, тоа не го спречи доаѓањето на залихите кои претходно беа нарачани. Ова имаше сериозно влијание врз готовинскиот тек. Сепак, тие го поминаа својот пат низ овие тешки времиња за да излезат на површина посилни од кога било.

МОЖНОСТИ ЗА КОМПАНИЈАТА ЗА ПОСТОЈНА ГРИЖА  

Компанијата за последователна грижа продолжува да расте. Тоа е затоа што тие обезбедуваат квалитетни производи, со фер цени што ги задоволуваат потребите на нивните клиенти.

Ширли останува посветена да биде најдобрата што може да биде, и тоа се одразува на нејзиното внимание на променливите пазари.

ДЕЛОВНИ СОВЕТИ

Едно лице треба да верува во производот или услугата што ја обезбедува. Можеби не веруваат во себе, но треба да веруваат во она што го продаваат.

Цените на производите/услугите може да биде тешко да се решат особено ако го започнувате вашиот бизнис од дома. Луѓето имаат тенденција да не можат соодветно да го ценат своето време. Еден начин да го решите тоа е да погледнете колку би платиле на друго лице да го направи она што го правите за бизнисот. Откријте што некој друг би ви платил за таа работа. Тоа ви дава некои бројки за да поработите на трошоците за кој било производ/услуга. Секој трошок на бизнисот мора да се земе предвид. Откако ќе знаете колку ве чини производството на производот/услугата, тогаш можете да ја додадете вашата маржа на профит.

Водењето сопствен бизнис може да биде тешко. Не може да има редовни плати за вработување на крајот на месецот, а секој има сметки што треба да ги подмири. Сè ќе ве чини двојно повеќе и ќе трае двојно повеќе отколку што мислите.

Многу успешни сопственици на бизниси може да имаат „синдром на измамници“ каде што не гледаат или чувствуваат дека прават нешто посебно. Ова има свои придобивки бидејќи ве турка напред, но исто така треба да одвоите време за да препознаете колку далеку можеби сте стигнале. Успехот може да дојде во многу форми, затоа научете да ги барате сите мали достигнувања. 

Понекогаш чувството на достигнување доаѓа од само поминување на друг ден. Други времиња можеби едноставно уживате во слободата што ја имате да разговарате со клиентите и знаете дека сте го создале овој бизнис.

ЛЕКЦИИ ШТО МОЖЕМЕ ДА ЈА НАУЧИМЕ

Неволјата може да биде одличен учител. Грешките можат да дадат лекции за тоа што не треба да се прави, затоа покажувајќи поуспешен пат.

Вработените и изведувачите се вредни средства за компанијата. Погрижете се да ги третирате сите кои придонесуваат за вашиот бизнис со правичност и почит.

Клиентите се шеф. Тие избираат каде да ги трошат парите. Најдоброто рекламирање доаѓа од задоволен клиент. Фантастичната услуга за клиенти ќе ја води вашата компанија.

Ние го третираме секој клиент со иста почит. Од трговецот поединец кој нарачува по една кутија секоја недела до главниот продавач на мало кој нарачува 100 кутии одеднаш. За нас сите тие се суштински за нашиот успех. 

Хирли Џефри

Ширли Џафри

www.theaftercarecompany.com

Instagram / Скопје / Facebook

Компанијата за последователна нега 

[заштитена по е-пошта]

www.theaftercarecompany.com

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Најново од Business News