Illuminate Wellness Retreats - нудејќи безбеден терапевтски контејнер

Illuminate Wellness Retreats - нуди безбеден, доверлив терапевтски контејнер

Име на бизнисот и она што го нудиме

Illuminate Wellness Retreats е основан во 2023 година и е основан од д-р Бони Стурок (клинички психолог) и госпоѓица Аманда Калабро (Креативен терапевт). Тие поврзаа тим од експерти и практичари за да создадат Illuminate Wellness Retreats за жени (и за мајки и ќерки), кои ќе се одржат во прекрасниот простор за одмор во Носа, Хинтерленд, Квинсленд. Оваа година Illuminate Wellness Retreats ќе понуди едно 10-дневно женско велнес повлекување од 27 октомври до 5 ноември. Во 2024 година, Illuminate Wellness Retreats ќе понуди две 10-дневни велнес одмори за жени, како и две 7-дневни одмори за мајки и ќерки (пред тинејџери).

Ве молиме погледнете ја нашата веб-страница овде: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/ 

Вредностите, деловната стратегија и визијата на Illuminate Wellness Retreats се засноваат на нудење безбеден, доверлив терапевтски контејнер за патување во сите делови од себе и создавање потенцијална нова свест преку одмор, негување, размислување, самоистражување, отпуштање, самосочувство, и самољубие. Понудите на повлекувањата ќе вклучуваат јога, групи и индивидуални сесии за клиничка психологија, групи за терапија со танцово движење и индивидуални сесии со песок, автентични групни сесии за движење, нутритивна медицина, внимание, медитација, хипнотерапија, водени слики, креативни терапии, работа со здив, и време за одмор и самонегување.

Ве молиме погледнете ги нашите понуди овде: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/pages/a-typical-day

Изборот на место беше многу важен во нашата деловна стратегија и мораше да исполнува одредени критериуми за да се грижи за: програмата, индивидуалните потреби на учесниците, активностите за повлекување и релаксирачка средина одвоена од заедничките секојдневни обврски и одвлекување на вниманието. Бевме благодарни што го најдовме просторот Amara Retreat кој нуди раскошен имот од 44 хектари, богат со дивина, природни патеки, области за размислување како што се градините на Буда и карпите, природна дупка за пливање со пловечки понтон, парна соба, базен со магнезиум. и низа сместувачки капацитети за да одговараат на сите потреби.

Основачите и концептот на Illuminate Wellness Retreats

Бони и Аманда се сретнаа на одмор во спокојниот Убуд, Бали, Индонезија, каде што беа инспирирани да водат сопствена програма за повлекување црпејќи ја нивната сопствена експертиза и прекрасната синергија што можеа да ја понудат во комбинирањето на нивното знаење и вештини.

Бони е клинички психолог кој студирал и/или работел во менталното здравје повеќе од 20 години. Таа е топол и сочувствителен практикант и применува пристап без осудување кога се поврзува со луѓето. Бони беше заинтересирана да им ја понуди својата клиничка експертиза и знаење на луѓето во помалку формална, безбедна и негувачка средина, и токму таму започнаа идеите за просветлување на понудите на Wellness Retreats. Нејзината севкупна надеж е да го обезбеди своето клиничко знаење во безбеден контејнер за самонегување/истражување на психо-едукација, свесност, заземјување, самосочувство, само-увид, одмор, чувство и размислување.  

Аманда е страсна за поддршка и грижа за другите и, откако присуствуваше на многу повлекувања фокусирани на благосостојбата во нејзиниот возрасен живот и размислувајќи за нив, забележа дека на повлекувањата потребни се две клучни состојки: „безбедност и клиничка експертиза/поддршка“. Како регистрирана медицинска сестра, клинички советник, танцово движење и креативен терапевт, таа сакаше да може да понуди простор каде што учесниците ќе бидат целосно поддржани преку нивните емоционални и физички патувања, во безбеден, доверлив простор, притоа споделувајќи го своето знаење и експертиза преку одредбата. на практики засновани на докази кои промовираат најдобри резултати за учесниците; оттука, се роди идејата за Illuminate Wellness Retreats. 

Така, заедно, Бони и Аманда извлекоа повлекување за да се грижат за холистичката благосостојба на жените (и на мајката и ќерката), инкорпорирајќи ја врската ум-тело за промовирање на зголемена самосвест преку примена на клиничко знаење и практики засновани на докази во психологијата. соматски, здив-работа, танцово движење и креативни терапии.

Ве молиме погледнете ја целосната листа на практичари во нашето повлекување овде: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/pages/practitioners

Бони Аманда 

Деловни стратегии

Бони водеше бизнис како трговец поединец, клинички психолог повеќе од една деценија и затоа целокупната деловна структура се засноваше на нејзиното сопствено знаење и патека во основањето и водење на сопствен бизнис. Покрај ова, имавме насоки од адвокати, сметководители, банкари, осигурување, специјалист за дигитално производство/маркетинг (Mia Sturrock) и многу повеќе... Почнавме со градење на основите кои се од суштинско значење во секој стратешки процес на градење бизнис.

Нашата деловна стратегија го следи едноставниот пристап од 5 фази и развивме стратегиска карта (ве молиме погледнете ги сликите во прилог). Ние сме бизнис управуван од вредности, кој се фокусира на моделирање на здрава благосостојба/грижа за себе. 

Предизвиците со кои се соочува Illuminate Wellness Retreats

Да се ​​направиме познати: Во моментов, ние сме фокусирани на промовирање на нашиот бизнис и да се направиме познати на заедницата; ова расте, постојано се развива и скапо. Ние го одржуваме нашето прво повлекување во 2023 година и затоа немаме воспоставена основа за претходни повлекувања и извештаи на учесниците за нивното искуство/и во нашите повлекувања. Поради тоа што сме и клинички здравствени работници, имаме и многу строги упатства што треба да ги следиме во врска со тоа како се рекламираме и што можеме да кажеме, нашите услови и осигурувања.

Уникатен модел: Моравме да поминеме низ процес на континуиран преглед/ревизија на сите аспекти во врска со поставувањето на бизнисот/рекламирањето, како ќе се одвиваат повлекувањата, вклучените законитости, потребните осигурувања, како и да се осигураме дека нашите лекари имаат соодветни полиси за осигурување. . Нашиот модел на понуди е сеопфатен, а развојот на интелектуална сопственост одзема многу време и е усогласен со деловните вредности. Управувањето со процесот на ангажирање квалитетни соодветни независни изведувачи исто така одзема многу време. 

Обврска од учесниците: Во моментов, нашиот најголем предизвик е да ги заинтересираме луѓето за учество и да излеземе од општиот живот и да се посветиме на тајм аут. Важно е учесниците да ги разберат понудите на програмата во однос на трошоците, а потоа и да постигнат резервации. Поради нашето повлекување кое го водат клинички здравствени работници и нудат теорија и практики засновани на докази, нашите цени се рефлектираат. Цената што им се нуди на учесниците е многу под онаа што е вклучена во нивната програма. Само самата 10-дневна програма, вклучувајќи храна, сместување и сите услуги за лекари, се проценува на над 8,000 долари, а штом ќе се пресметаат сите наши трошоци и расходи за нашиот профит е само половина од износот што би го заработиле доколку водевме независни групи и поединци. сесии. Се надеваме дека светската финансиска криза нема да влијае на приоритизирањето на благосостојбата на учесниците и фокусирањето на потребната/потребната здрава грижа за себе. 

Пакетите се како што следува: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/collections/frontpage

Можностите со кои се соочува Illuminate Wellness Retreats

Има толку многу можности кога започнуваме нов бизнис, а за нас е многу возбудливо да можеме да создадеме велнес програма која вклучува елементи засновани на докази и да можеме да ја споделиме нашата клиничка експертиза. Да се ​​понуди безбеден простор каде што луѓето можат да бидат ранливи и добро поддржани да патуваат во сите делови од себе и да негуваат сочувство и љубов кон себе е можност за разлика од која било друга, особено кога ни овозможува да поддржуваме многу жени во текот на нивното велнес патување. . Нашиот дофат е поголем ако имаме група учесници кои ги ангажираат сите одеднаш наспроти работа само еден на еден со поединци во клинички амбиент.  

Можностите вклучуваат создавање повеќе повлекувања со различни програми, на пример нашата мајка и ќерка се повлекуваат за да помогнат да се поттикне поврзувањето/повторното поврзување и разбирањето во двете области на промената на односот на мајката ќерка во раната адолесценција. Можностите вклучуваат и отворање на наша продавница во рамките на бизнисот за да се грижиме за производи поврзани со благосостојбата. 

Совети за другите за бизнис

Пристапете до поддршката соодветна за бизнисот: Пристапете до соодветна деловна поддршка преку дополнителни професионалци и ментори. Моравме да поставиме многу прашања и да работиме и да обработиме многу нови информации/детали. Пристапот до поддршка може да биде скап на почетокот, но штом ќе се воспостави вашиот бизнис, трошоците ќе се фокусираат на одржување/општи тековни трошоци. Имавме голема помош за развој на социјални медиуми/веб-страници за нашиот технолошки свет од Mia Sturrock. Потоа имавме за цел да станеме независни, земајќи го образованието, знаењето и учењето од Миа во управувањето со рекламните содржини/промените и ажурирањата на веб-страниците и применувајќи ги на нашите тековни работи. 

Ве молиме погледнете ги услугите на Mia Sturrock, специјалист за дигитален маркетинг овде: www.webdetectives.com.au

Дозволи време: Научивме многу за кратко време. Градењето бизнис одзема многу време. Се фокусиравме на пристапот одоздола нагоре за градење бизнис со фокус на она што ќе им го обезбедиме на учесниците (IP, содржина, програма), што ќе доведе до тоа бизнисот да биде видлив во светот за прифаќање на учесниците. 

Научени лекции од водење на Illuminate Wellness Retreats

Научивме дека постои дефинитивна потреба од простори кои се чувствуваат безбедни за жените да ги отпуштат и да се фокусираат на само-негување. Научивме дека ја пополнуваме празнината на пазарот за повлекување што вклучува холистички и базиран на докази пристап кон понудите за благосостојба на жените. Ќе научиме преку водење на нашите повлекувања за искуствата на учесниците и дополнително рафинирање на понудите, времетраењето на повлекувањето, трошоците и потребите на учесниците. 

Ние сме многу возбудени што ќе го развиваме нашиот бизнис понатаму и имаме за цел да извршиме четири повлекувања во 2024 година, прикажувајќи раст и развој на бизнисот. Во моментов сме во процес на рафинирање на нашите понуди за повлекување мајка/ќерка. Со нетрпение очекуваме да се поврземе со нашите учесници на нивните повлекувања наскоро!

Можеме да бидеме контактирани овде: https://www.illuminatewellnessretreats.com.au/pages/contact

Бони на Бали (фото)

Иева Кубилјуте е психолог и советник за секс и врски и хонорарен писател. Таа е и консултант на неколку брендови за здравје и здравје. Додека Иева е специјализирана за покривање на теми за велнес, кои се движат од фитнес и исхрана, до ментална благосостојба, секс и врски и здравствени состојби, таа пишуваше за разновидни теми за животниот стил, вклучувајќи убавина и патување. Најдобрите моменти во кариерата вклучуваат: луксузен спа-прескокнување во Шпанија и приклучување кон теретана во Лондон од 18 илјади фунти годишно. Некој мора да го направи тоа! Кога не пишува на своето биро - или интервјуира експерти и студии на случај, Иева завршува со јога, добар филм и одлична нега на кожата (се разбира, малку е што таа не знае за буџетската убавина). Работи кои ѝ носат бескрајна радост: дигитални детоксикации, лате од овесно млеко и долги прошетки (а понекогаш и џогирање).

Најново од Business News