Smart Lipo 360
Smart Lipo 360

Тајните на липосукција со медицинскиот спа Skin Works

/

Smart Lipo 360 е техника за контурирање на телото наменета за работа на средишниот дел на телото, кој ги вклучува пределите на стомакот, рабовите и долниот дел на грбот. Завршувањето на оваа техника 360 степени може да помогне да се формира поприроден изглед и поподготвена физичка. Исто така познат како ласерска липосукција, Smart Lipo е минимално наметлива техника која користи ласерска топлина за брзо намалување, како и поттикнување на растот на колагенот, што помага за стегање на кожата според Skin Works Medical Spa.

Како функционира Smart Lipo 360?

„Lipo 360“ е општа фраза што се користи за да се однесува на деловите на кои работат липосукциите. Lipo 360 е Smart Lipo 360 и е често користена техника која помага при длетање на телото. За време на процесот, на местото на лекување му се дава физиолошки раствор кој се состои од локален анестетик за да помогне во отекување на проблематичната област. Потоа се прави мал засек за да се овозможи канила, или цевка, која се состои од влакно да се пробие директно во масните клетки за да се пренесе ласерската енергија и да се направат масните клетки да пукаат; ликвидираната маст потоа се цица. Во зависност од областа што треба да се третира, големината на канилите што ќе се користат во операцијата може да варира. Кога отокот ќе почне да се намалува по третманот, пациентите ќе почнат да гледаат позитивни резултати во рок од една недела и комплетни резултати во рок од 4 до 6 месеци.

Колку чини Smart Lipo 360?

Цена за липосукција зависи од регионот и од специјалистите што некој ги избира да се консултира за операцијата; тоа зависи и од големината на регионот што го прима третманот. Доколку сакате да го оперирате долниот и горниот среден дел, заедно со колковите и половината, цената би се движела од 5,500 до 7,500 долари.

Најдобар начин да ги дознаете трошоците е да го посетите вашиот локален центар и да резервирате консултација, каде што ќе разговарате со лекарот за местата на кои сакате да се лекувате.

Smart Lipo 360 наспроти Липосукција

Липосукцијата во суштина е козметичка операција која ги отстранува масните клетки од одредени делови од телото. Главната разлика помеѓу Smart Lipo 360 и Liposuction е тоа што Lipo 360 може да се концентрира на неколку делови од абдоменот во движење, додека Липосукцијата се концентрира на една област во движење. Smart Lipo 360 ја користи функционалноста на Липосукцијата, но во 360 степени, што кулминира со поефикасна и поефикасна процедура.

Распоред за консултација

Кои се предностите на Smart Lipo 360?

Најочигледната предност на процедурата Smart Lipo 360 е исходот. Акцентот на периферната операција од 360 степени им помага на поединците да постигнат подобра телесна физика за значително помалку време во споредба со конвенционалната липосукција. Конвенционалната липосукција се фокусира само на бројот на масни клетки во еден регион, наместо на севкупниот исход од 360 степени липосукција околу целата област на средишниот дел.

Кој е добар кандидат за Smart Lipo 360?

Соодветното лице за да се подложи на процедурата Smart Lipo 360 е некој што бара да се справи со „проблематичните места“ во нивната форма. Липосукцијата не треба да се користи како остварлива опција за губење на тежината, туку како начин за помагање на самата форма на телото по значително губење на тежината. Дури и ако Smart Lipo 360 може да даде извонредни резултати, неопходно е да се консултирате со вашиот лекар за да може да го процени вашето уникатно сценарио.

Добрата страна е што скоро секој што сака да ги елиминира несаканите маснотии ќе ги искористи придобивките од процедурата за липосукција. Smart Lipo 360 е најдоброто решение за лица кои сакаат да го обликуваат целиот свој среден дел во движење.

Дали Smart Lipo 360 е безбеден?

Имајќи ги предвид медицинските и технолошките достигнувања кои се вградени во процедурите, Smart Lipo 360 значително се подобри во однос на безбедноста; што значи дека операцијата е побезбедна за илјадници луѓе кои сакаат да поминат низ липосукција секоја година.

Слично на која било хируршка операција, Smart Lipo 360 не е целосно доказ за 100. Потенцијалните ризици вклучуваат крварење, алергиски реакции, несакани реакции на анестезија, и други чести проблеми кои ги придружуваат операциите или дури и употребата на козметички производи. Како резултат на потребата од продолжена процедура, Smart Lipo 360 може да изврши дополнителен физиолошки стрес врз луѓето, што го прави составен совет да се консултирате со вашиот лекар и да се уверите дека сите се свесни што да очекуваат и дека се направени вистинските подготовки.

Најново од Lifestyle

Секс нишалки

Сексуалните нишалки можат да додадат сосема нова забавна димензија на вашиот сексуален живот. Еден од