Подигнете го прегледот на производот Cbd

Подигнете го прегледот на производот Cbd

Elevate е меѓу ретките компании кои го оставија настрана профитот и даде приоритет на помагањето на сите, а секој ја сака слободата да живее активно, среќно и да живее целосно. За да добие квалитет, компанијата тесно соработува на следење на одгледувањето коноп што локално се одгледува во фарми во САД. Elevate CBD обезбеди сите нејзини земјоделци да се усогласат со федералните државни стандарди. Пред да биде официјално лансирана компанијата во 2015 година, таа мораше да обезбеди сите нејзини производствени капацитети не само што ќе ги исполнат очекувањата за излегување со квалитетни производи, туку и тие не ја загадуваат животната средина. Производителите на Elevate CBD ја презедоа одговорноста да обезбедат зачувување на животната средина да биде активно претставена. Сепак, брендот ја прошири својата линија на производи за да добие поширок пазар со задоволување на неколку уникатни барања на своите клиенти. Исто така, конкретно ангажираше медицински советници и советодавни одбори за експерти за домашни миленици кои спроведуваат истражување и објавуваат информации за канабидиол. Освен тоа, според нашето истражување, таа е меѓу најдобрите или водечки публикации за обука на домашни миленици. Во нашата анализа ќе дадеме увид во компанијата и нејзината палета на производи.

За компанијата

Elevate CBD е основана во 2015 година за да им помогне на сите да ја добијат слободата за целосно живеење, да промовираат активни животи и да останат среќни со природните CBD производи добиени од коноп. Според нивната веб-страница, нивната мисија е „да им помогне на сите да живеат исполнет, среќен, активен живот“. Компанијата ја користи оваа мисија за да обезбеди сите клиенти да добијат задоволство и да им обезбеди еднакви услуги без дискриминација. Како резултат на тоа, тие на крајот добија поширок пазар за краток период.

Следствено, компанијата го одгледува својот коноп локално, во границите на САД. Имено, компанијата го набавува својот коноп од фарми на кратко возење подалеку од нивниот производствен капацитет. Компанијата тесно соработува со фармерите и правните тела како што е ФДА за да се осигура дека фармерите се посветени на етичките и легалните земјоделски практики за да обезбедат безбеден, чист и висококвалитетен коноп за производство на нивните производи. Дополнително, медицинските експерти потврдија дека целиот одгледуван коноп е без пестициди, без хемикалии и какви било други загадувачи и тешки метали.

Компанијата, исто така, ангажираше медицински советодавен тим за да им помогне во спроведувањето на нивните операции во согласност со безбедноста на потрошувачите на нивните производи. Прекувремено, компанијата многу се потпира на советите дадени од нивните медицински експерти заедно со лабораториите од трети страни за заштита на нивните потрошувачи. Пред да се произведе кој било производ, нивниот медицински тим треба да спроведе интензивно истражување за да се осигура дека нема да им наштети на корисниците. Исто така, целиот производствен процес е јасно наведен за да се избегне користење на штетни хемикалии кои би можеле да се мешаат во давање поприродно решение за човечкиот живот. Откако ќе се произведе производот, компанијата гарантира дека производот е однесен на тест од трета страна. Дополнително, друга клучна улога на медицинскиот тим е да обезбеди правилно истражување на други релевантни состојки и да се внесе во игра за да се подобри ефективноста.

За точни и сигурни тестови, компанијата ангажираше независна лабораторија за да се осигура дека производот е безбеден за потрошувачка пред да биде пуштен на потрошувачите. Откако беше усвоен законскиот нацрт-закон за фарма во 2018 година, компанијата помогна да се создаде малопродажна CBD индустрија да биде меѓу првите неколку брендови прифатени во водечките национални продавници за намирници, дистрибутери за храна/здравствена заштита и синџири на продавници за лекови кои опслужуваат широк спектар на трговци на мало. Подигнете го CBD беше упорен во чесниот, правен и етички раст на индустријата за коноп.

И на крај, компанијата е посветена на обезбедување квалитетна услуга за клиентите на сите свои клиенти. За да го подобри ова, компанијата има повеќе платформи за социјални медиуми и начини на нивно спроведување. Постојано објавува на  Instagram, Facebook, и Twitter кој неодамна беше лансиран (2020 година). Ако сакате да ги следите нивните блогови, можете да ги проверите и на a блог, кој има написи поврзани со CBD и претстојните трендови на CBD низ целиот свет. Покрај тоа, компанијата, исто така, обезбеди е-пошта и работен телефонски број за да им помогне на своите клиенти лесно да дојдат до нив;[заштитена по е-пошта], 215 660 9123, соодветно. Од нашето сопствено искуство, можеме да потврдиме дека нивниот тим за поддршка е информиран и професионален. Е-поштата за барање што ја испративме беше одговорена на прво и добро артикулирана. Навистина, сите бевме задоволни.

Процесот на производство

Како што споменавме порано, компанијата се гордее со производство на квалитетни производи од коноп одгледуван локално. Иако компанијата не дава многу детали за фармата за коноп, таа на својата веб-страница објави дека го добива својот коноп „застрелан“ подалеку од производниот погон. Сепак, компанијата исто така не го забележала користениот режим на екстракција, што остава многу нерешени прашања до потрошувачите и другите заинтересирани страни како нас. И покрај тоа, компанијата сепак дава детали со кои би се обидела да ја докаже својата посветеност на обезбедување квалитетни производи.

Најценетото нешто за нивниот производствен процес е тоа што тие почнуваат внимателно да ги следат методите на земјоделство што се користат за одгледување на нивниот коноп. Според нив, конопот што се користи во нивниот објект се одгледува со методи на органско земјоделство, а не се користат хемиски ѓубрива или пестициди. Ако треба да се интегрира која било друга состојка, тие ангажирале професионален медицински тим за да ги истражува пред да бидат донесени да играат. Секој производствен чекор се изведува внимателно за да се осигура дека нема да останат хемикалии во крајниот производ што би можеле да ја попречат нивната цел да понудат природно решение.

И на крај, за да се осигура дека производите се безбедни за употреба или потрошувачка, компанијата ангажираше независна лабораторија за спроведување на тестови од трети страни. Сите произведени производи се подложени на тестови за да се осигура дека потребните нивоа на CBD, THC и нема други загадувачи се во нивните крајни производи. Сепак, жално е што компанијата не успеа да ги обезбеди овие информации на својата веб-страница. Исто така, не можевме да најдеме информации во која лабораторија се тестираат трети лица, што беше доста жално.

Опсег на производи

Иако компанијата има воспоставено огромна мрежа на своите производи за домашни миленици, тие исто така произведуваат и други производи како што се CBD орални спрејови и Темати за CBD. Нивната линија на производи вклучува;

КБР нафта

Подигнете КБР нафта доаѓа во 4 моќи кои се движат од 150 mg до 4800 mg на шише од 30 ml. Тие исто така нудат различни вкусови како што се диви бобинки, цимет, свежо нане и лимон; сите тие содржат екстракт од целосен спектар. Додека ги разгледувавме производите, на некои клиенти им беше привлечно, особено кога се справуваат со мигрена, спиење, релаксација и тренинзи; Некои сугерираат дека компанијата треба да го минимизира ефектот на горушица. На крајот, цените на производите започнуваат од 17.49 до 229 долари, што на клиентите им се чини значителен, за разлика од другите компании.

CBD капсули

За оние кои сакаат да земаат CBD производи одеднаш, тогаш компанијата нуди капсули. Капсулите се лесни за администрирање заедно со вода или вашиот омилен пијалок; исто така, можете лесно да ги чувате на вашето биро на работа или во пакетот со торби. Сепак, компанијата нуди две опции за оние кои сакаат да купат капсула; торбичка со две точки и шише со 30 брои, по 3.99 долари и 49.99 долари, соодветно. Капсулите се пофалени за подобрување на спиењето без никакви несакани ефекти наутро.

Јастиви и пијалоци со CBD

За оние кои претпочитаат да земаат CBD производи како дел од нивниот дневен оброк, тогаш Elevate има решение за вас. Сепак, повеќето луѓе кои сакаат да чуваат тајност, особено на работното место, претпочитаат да земаат гуми за џвакање. Компанијата ги нуди во три различни вкусови; Кисело јаболко, овошен перфоратор и сина малина. Секоја гума за џвакање содржи 25 mg CBD и чини 14.99 долари за шише со 12 тонови. Од друга страна, компанијата обезбедува растворливи ленти поставени под јазикот за да се растворат; понудени во пакувања од 10 со цена од 9.00 до 24.99 долари. За мешалките за пијалоци CBD, тие се ставаат или во ладна или топла вода за да се растворат, а потоа се земаат одеднаш за да бидат ефективни.

CBD за домашни миленици

За производи за домашни миленици, компанијата нуди и мачки и кучиња. Производите ја подобруваат смиреноста, благосостојбата и додадената формула за мобилност на кучињата. Друга критична категорија што е обезбедена е CBD за третмани за кучиња што не е далеку од благосостојба, мобилност и смирување. Како и да е, задоволствата со CBD Dog чини 39.99 долари за 60 џвакања кои содржат 5 mg CBD и 24.99 долари по шише од 30 ml, со 5 mg CBD на ml за здравје, смирување и мобилност.

CBD орални спрејови

Elevate ги нуди своите спрејови во две големини: 7.5мл и 30мл. За 30 мл, содржи две опции за моќ од 600 мг и 1200 мг, за разлика од 7.5 мл што доаѓа во неколку опсези од 75 мг до 300 мг. Покрај тоа, тие имаат вкус на нане, цимет, лимон, диви бобинки за да одговараат на различни уникатни тестови на нивните клиенти. Во зависност од големината и моќта, нивните цени се движат од 9.99 до 119.99 долари.

Зошто ни се допаѓа компанијата

Фасцинантната работа за компанијата е нејзината способност да ангажира тим од специјализирани лекари за да вршат тестови на нивните производи и состојки. За да постигне ефективност, компанијата има тим од лекари кои ги надгледуваат нејзините операции. Нивната улога е да обезбедат дека ќе спроведат доследно истражување за какви било корисни традиционални состојки кои би можеле да ја подобрат ефикасноста на канабидиолот. Се вршат тестови и се изучуваат соодветните методи на производство за да се осигура дека ќе ги постигнат најдобрите производи на конкурентниот пазар на CBD. И на крај, компанијата исто така врши тестови од трета страна за потврда на безбедноста. Сите нивни производи се подложени на тестови од трета страна за да се потврди дека ја содржат потребната количина на THC, CBD, без пестициди, без хемикалии и какви било други загадувачи, како што се тешки метали.

Што не ни се допаѓа во компанијата

Компанијата не нуди соодветни информации кои би биле корисни за нивните клиенти и луѓе од интерес. Недостасуваат информации како основачите на компанијата, точното место за добивање коноп и режимот на екстракција. Секоја од споменатите информации е релевантна за секоја CBD компанија која сака да ја зајакне својата доверба и клиенти. Како тим, би и препорачале на компанијата јасно да се изјасни за овие прашања бидејќи транспарентноста стана влијателна меѓу потрошувачите на CBD; тие се наменети за оние кои се покажуваат како доверливи и отворени во своето работење. Поразочарувачки беше кога сфативме дека компанијата не нуди резултати од трета страна за нивните клиенти да ги потврдат.

Заклучок

Иако Elevate CBD се труди максимално да им ги понуди на своите клиенти најдобрите брендови на CBD, ние силно им препорачуваме на своите клиенти да размислат под доза додека компанијата не може јасно да излезе и да ги докаже резултатите од тестот. Сепак, ја цениме посветеноста на компаниите за производство на најдобрите брендови со ангажирање медицински експертски тим за да ги надгледува нивните операции и да ги спроведе потребните истражувања.   

Диететичар
MS, Универзитетот Лунд, Шведска

Исхраната игра важна улога во животот на човекот. Навиките во исхраната се еден од факторите кои влијаат на нашето здравје. Често постои заблуда меѓу луѓето дека нутриционистите принудуваат многу рестриктивна диета, но тоа не е точно. Всушност, јас не забранувам никакви производи, но ги посочувам грешките во исхраната и помагам да се променат со давање совети и нови рецепти кои сам ги пробав. Ги советувам моите пациенти да не се спротивставуваат на промените и да бидат намерни. Само со волја и одлучност може да се постигне добар резултат во која било област од животот, вклучително и промена на навиките во исхраната. Кога не работам, сакам да одам на качување. Во петок навечер, најверојатно ќе ме најдете на мојот кауч, како се гушкам со моето куче и гледам Netflix.

Најново од CBD