Колачиња

Колачиња

Датум на стапување во сила: 27-мар-2023 година
Последно ажурирано: 27-мар-2023

 
Што се колачиња?
 
Како да користиме колачиња?
 
Видови колачиња што ги користиме
 
Управувајте со преференциите за колачиња
Поставки за "Колачиња"

Можете да ги промените преференциите за колачиња во секое време со кликнување на горенаведеното копче. Ова ќе ви овозможи повторно да го посетите банерот за согласност за колачиња и да ги промените преференциите или веднаш да ја повлечете вашата согласност.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате / избришете колачињата. Подолу се наведени врските до документите за поддршка за тоа како да управувате и бришете колачиња од најголемите веб-прелистувачи.

Хром: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Сафари: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer-bca9446f-d873-78de-77ba-d42645fa52fc

Ако користите друг веб-прелистувач, посетете ги официјалните документи за поддршка на вашиот прелистувач.