Приватност

Welcome to https://shopgiejo.com (the “Site”). We understand that privacy online is important to users of our Site, especially when conducting business. This statement governs our privacy policies with respect to those users of the Site (“Visitors”) who visit without transacting business and Visitors who register to transact business on the Site and make use of the various services offered by
Giejo Magazine (collectively, “Services”) (“Authorized Customers”).

„Информации за лична идентификација“

се однесува на каква било информација што идентификува или може да се користи за идентификување, контакт или лоцирање на лицето на кое се однесуваат таквите информации, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на, име, адреса, телефонски број, број на факс, адреса за е-пошта, финансиски профили, социјално осигурување број и информации за кредитни картички. Лично препознатливите информации не вклучуваат информации што се собираат анонимно (т.е. без идентификација на индивидуалниот корисник) или демографски информации кои не се поврзани со идентификувано лице.

Кои лични информации се собираат?

Може да собираме основни информации за корисничкиот профил од сите наши посетители. Ги собираме следните дополнителни информации од нашите овластени клиенти: име, адреса на е-пошта, телефонски број, адреса, информации за профилот на социјалните медиуми,

Кои организации ги собираат информациите?

Покрај нашата директна наплата на информации, нашите трети лица сервисни служби (како што се компании за кредитни картички, клириншки куќи и банки) кои можат да обезбедат такви услуги како кредитни, осигурителни и escrow услуги може да ги соберат овие информации од нашите посетители и овластени клиенти. Ние не контролираме како овие трети лица користат информации, но не бараме од нив да откријат како тие ги користат личните информации што им се даваат од посетителите и овластените корисници. Некои од овие трети лица можат или не можат да бидат во синџирот на дистрибуција, да ги задржат или да ги користат информациите што им се дадени.

Како ли Мапа Користете лични информации?

Ние користиме лични информации за да ја прилагодуваме страницата, да правиме соодветни услуги и да купуваме и продаваме на Сајтот. Ние можеме да испраќаме е-пошта на посетители и овластени клиенти за предметот на страницата. Ние исто така можеме да користиме лични информации за да контактираме со посетители и овластени клиенти како одговор на конкретни прашања, или да обезбедиме барани информации.

Со кого може да се споделуваат информациите?

Лично препознатливите информации за овластените клиенти може да се споделат со други овластени клиенти кои сакаат да ги проценат потенцијалните трансакции со други овластени клиенти. Можеме да споделуваме збирни информации за нашите посетители, вклучително и демографски податоци за нашите посетители и овластени клиенти, со нашите поврзани агенции и продавачи на трети страни. Ние исто така нудиме можност да се „исклучиме“ од примање информации или да не контактираме ние или која било агенција што дејствува во наше име.

Како се чува личното препознатливата информација?

Информациите за лична идентификација собрани од Giejo Magazine се безбедно складирани и не се достапни за трети лица или вработени во списанието Giejo освен за употреба како што е наведено погоре.

Кои се посетителите во врска со собирањето, користењето и дистрибуцијата на информациите?

Посетителите и овластените потрошувачи можат да се определат за примање несакани информации од нас или / и контактирање од нас и / или од нашите продавачи и придружни агенции или одговарање на е-пошта како што е наведено или да не контактираат на [заштитена по е-пошта]

Колачињата

Колаче е низа информации што веб-страницата ги зачувува на компјутерот на посетителот и што прелистувачот на посетителот ги обезбедува на веб-страницата секој пат кога посетителот ќе се врати.

Ние користиме „колачиња“ за да собереме информации. Можете да му наложите на прелистувачот да ги одбие сите колачиња или да наведе кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата услуга.

Дали колачињата се користат на сајтот?

Колачињата се користат од различни причини. Ние користиме колачиња за да добиеме информации за преференциите на нашите посетители и услугите што тие ги избираат. Ние исто така користиме колачиња за безбедносни цели за да ги заштитиме нашите овластени клиенти. На пример, ако овластен клиент е најавен и страницата не се користи повеќе од 10 минути, ние автоматски ќе го одјавиме овластениот клиент. Посетителите кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да користат https://shopgiejo.com, со недостаток што одредени функции на веб-локацијата може да не функционираат правилно без помош на колачиња.

Колачињата што ги користат нашите даватели на услуги

Нашите даватели на услуги користат колачиња и тие колачиња може да бидат зачувани на вашиот компјутер кога ја посетувате нашата веб-страница. Можете да најдете повеќе детали за тоа кои колачиња се користат на нашата страница за информации за колачиња.

Како WPLegalPages ги користи информациите за најавување?

Giejo Magazine uses login information, including, but not limited to, IP addresses, ISPs, and browser types, browser version, pages visited, date and time of visit, to analyze trends, administer the Site, track a user’s movement and use, and gather broad demographic information.

Кои партнери или даватели на услуги имаат пристап до лични информации од посетители и / или овластени корисници на сајтот?

Giejo Magazine склучи и ќе продолжи да склучува партнерства и други врски со голем број продавачи. Таквите продавачи може да имаат пристап до одредени Лични информации за идентификација поради потребата да ја знаат основата за оценување на овластените клиенти за подобноста на услугата. Нашата политика за приватност не го покрива нивното собирање или користење на овие информации.

Како безбедноста на веб-страницата ги чува личните податоци?

Сите наши вработени се запознати со нашата безбедносна политика и практики. Информациите за лична идентификација на нашите посетители и овластени клиенти се достапни само за ограничен број квалификувани вработени на кои им е дадена лозинка со цел да добијат пристап до информациите. Ние редовно ги ревидираме нашите безбедносни системи и процеси. Чувствителните информации, како што се броевите на кредитните картички или броевите за социјално осигурување, се заштитени со протоколи за криптирање, за да се заштитат информациите испратени преку Интернет. Додека ние преземаме комерцијално разумни мерки за одржување на безбедна страница, електронските комуникации и бази на податоци се предмет на грешки, измама и провали, и не можеме да гарантираме или гарантираме дека вакви настани нема да се случат и нема да бидеме одговорни за посетителите или Овластени клиенти за какви било такви појави.

Како посетителите можат да ги исправи сите неточности во личните информации?

Посетителите и овластените клиенти можат да контактираат со нас за да ги ажурираат личните информации за нив или да ги исправат сите неточности испраќајќи ни е-пошта на [заштитена по е-пошта] .

Дали посетителот може да ги избрише или деактивира информациите за лична идентификација собрани од страна на веб-страницата?

На посетителите и овластените клиенти им обезбедуваме механизам за бришење / деактивирање на лични идентификувани информации од базата на податоци на страницата преку контактирање. Сепак, заради бекап и запис за бришење, може да биде невозможно да се избрише записот на посетителот без да се задржат некои остатоци од информации. На поединец кој ќе побара деактивирање на Лична идентификација на информацијата ќе ја избришат функционално, и ние нема да продаваме, пренесуваме или користиме лични идентификувани информации што се однесуваат на таа личност на кој било начин напредувајќи.

Вашите права

Овие се сумирани права што ги имате според законот за заштита на податоците

 • Право на пристап
 • Право на исправување
 • Право на бришење
 • Право на ограничување на обработката
 • Право да се спротивстави на обработка
 • Право на преносливост на податоци
 • Право на жалба до надзорен орган
 • Право да се повлече согласност

Приватноста на децата

Our Service does not address “Children”, anyone under the age of 18 years , and we do not knowingly collect personally identifiable information from children under 18 years.

Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашето дете ни доставило Лични информации, ве молиме контактирајте со нас веднаш во дадените детали за контакт. Ако дознаеме дека деца под 18 години дале лични податоци, веднаш ќе ги избришеме информациите од нашите сервери.

Согласност со законите

Откривање на информации за лична идентификација за да се усогласи со законот. Ќе откриеме информации за лична идентификација со цел да се усогласиме со судски налог или покана или барање од агенција за спроведување на законот за објавување информации. Ние, исто така, ќе откриеме информации за лична идентификација кога е разумно неопходно за да ја заштитиме безбедноста на нашите посетители и овластени клиенти.

Што се случува ако Политиката за приватност се промени?

Сакаме да направиме промени на страницата. Посетителот или овластеното лице мора да побара тоа. Посетител или овластено купувач да дозволи пребарување или овластен клиент да ги спречи откривање на пребарување.

линкови

https://shopgiejo.com contains links to other websites. Please note that when you click on one of these links, you are moving to another website. We encourage you to read the privacy statements of these linked sites as their privacy policies may differ from ours.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика на приватност, контактирајте не на [заштитена по е-пошта]

Политика за согласност на корисниците за корисници на ЕУ

Овој дел се однесува конкретно за корисници лоцирани во Европската унија (ЕУ). Посветени сме на заштита на вашите права за приватност и усогласување со Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) и другите важечки закони за заштита на податоците. За да обезбедиме транспарентност и да ви обезбедиме контрола врз вашите лични податоци, ги следиме принципите на законска, правична и транспарентна обработка.

Добивање согласност

Со користење на нашата веб-локација и доставување на вашите лични податоци, вие се согласувате за собирање, обработка и складирање на вашите информации како што е опишано во оваа Политика за приватност.

Цел на обработка

Ние ќе ги обработуваме вашите лични податоци само за одредени, експлицитни и легитимни цели. Целите за кои собираме и обработуваме лични податоци може да вклучуваат:

 1. Обезбедување на бараните услуги или информации
 2. Персонализирање на вашето искуство на нашата веб-страница
 3. Комуникација со вас во врска со нашите услуги, ажурирања и промоции
 4. Спроведување на истражување и анализа за подобрување на нашите услуги

Видови на податоци собрани

Можеме да собираме различни видови лични податоци, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на:

 1. Информации за контакт (на пример, име, адреса на е-пошта, телефонски број)
 2. Демографски информации (на пр. возраст, пол)
 3. Кориснички параметри и однесување на нашата веб-страница
 4. Финансиски информации неопходни за трансакции (на пример, детали за кредитна картичка)

Споделување и откривање податоци

Можеме да ги споделиме вашите лични податоци со трети лица даватели на услуги кои ни помагаат во обезбедувањето на нашите услуги или во спроведувањето на нашите деловни операции. Ние гарантираме дека овие трети страни ги обработуваат вашите лични податоци во согласност со важечките закони за заштита на податоците и само за целите наведени во оваа Политика за приватност. Ние нема да ги продаваме, изнајмуваме или издаваме вашите лични податоци на трети страни без ваша согласност, освен ако тоа не го бара законот.

Вашите права

Според GDPR, имате одредени права во однос на вашите лични податоци. Овие права може да вклучуваат:

 1. Право на пристап и добивање копија од вашите лични податоци
 2. Право да се поправат сите неточни или нецелосни лични податоци
 3. Право на бришење на вашите лични податоци под одредени околности
 4. Право да се ограничи обработката на вашите лични податоци
 5. Право на приговор на обработката на вашите лични податоци
 6. Право на преносливост на податоци, што ви овозможува да ги добивате вашите лични податоци во структуриран, најчесто користен и машински читлив формат
 7. Правото да ја повлечете вашата согласност во секое време без да влијае на законитоста на обработката врз основа на согласност пред нејзиното повлекување

Податоци за безбедност

Преземаме соодветни технички и организациски мерки за да обезбедиме безбедност и интегритет на вашите лични податоци. Ние користиме индустриски стандардни безбедносни протоколи и процедури за да ги заштитиме вашите информации од неовластен пристап, употреба или откривање.

Контактирајте нѐ

Ако имате какви било прашања, грижи или сакате да ги остварите вашите права според оваа политика за согласност или важечките закони за заштита на податоците, ве молиме контактирајте не на [заштитена по е-пошта].


Последно ажурирање: 22 мај 2023 година