Помалку секс за зафатени жени вели Џили Купер

Помалку секс за зафатени жени вели Џили Купер

Британската романсиерка Џили Купер е 75-годишна авторка само-направена со низа исклучително успешни романтични романи зад нејзиното име. Таа успеа во 80-тите, благодарение на разбирливите сознанија за женското либидо и страствената промоција на женската сексуалност во нејзините приказни за љубовта, страста и интригите. И, иако би замислиле дека 2012 година ќе биде сексуално поавантуристичка и еротски повозбудлива од 1980-тите, можеби ќе бидете вознемирени кога ќе слушнете дека наградуваниот автор известува дека денешните жени повеќе не сакаат да имаат секс затоа што имаат премногу на нивните чинии.

Во едно неодамнешно интервју за Телеграф, Купер рече: „Лекарските чекални деновиве се апсолутно преполни со жени кои страдаат од ниско либидо. Разговарав со многу млади жени за ова, а тие едноставно не го прават тоа повеќе“.

„Искрено, претпоставувам дека тоа е затоа што сите ние имаме многу други барања од нашето време сега“, додаде таа.

Со дополнителните притисоци од водење семејство, грижа за куќата и грижата за децата, многу професионални бизнисмени се наоѓаат многу слабо за мене, а уште помалку време останува за нивните партнери и нивниот сексуален живот.

Иако, статистички, оние жени кои одвојуваат време од зафатените животи имаат поголема веројатност да уживаат во сексуалните средби, се чини дека барем поголемиот дел од зафатените професионалци не заборавиле дека имаат либидо (некаде) благодарение на авторите како Џили Купер и 50 нијанси на сиво на ЕЛ Џејмс.

„Порното беше ужасно надвор од мода пред да излезе таа книга“, вели Купер. „Иако слушнав дека е доста лошо напишано, воодушевен сум што му дава нов живот на жанрот [романтика]“.

Озлогласениот 50 нијанси сиво не само што му даде нов дух на романтичниот жанр, туку и ја инспирираше Џили Купер да додаде повеќе сексипилност во нејзиниот нов роман. „Имам џокеи кои скокаат над џокеи и коњи кои скокаат врз коњи“.

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Lifestyle

СОФА ЛАЖЕЊЕ СЕКС ПОЗА

Позицијата за секс на троседот е одлична ако се опуштите и дозволите вашиот маж да ја преземе контролата. Тоа

СЕКС ПОЗИ

Пегирањето е релативно поретко во секс сцената за возрасни, но сепак се здоби со влечење. И