ПОСТАВУВАЊЕ НА ПОЛИМОРЗНИ ТВ ЕМИСИИ-мин

ПОСТАВУВАЊЕ НА ПОЛИАМОРЗНИ ТВ ЕМИСИИ

Коментар за издигнувањето во многуморни ТВ емисии

Според мое лично мислење, порастот на популарноста се должи на неколку фактори, вклучувајќи;

Повеќе парови ги факторингираат отворените врски, особено во САД. Етичките немоногамски бракови се вообичаени во денешно време бидејќи луѓето копнеат да ги потхранат своите сексуални желби и се повеќе подготвени и заинтересирани да поддржат отворени врски и теми за тоа. Телевизиските емисии се создадени за да ја подобрат перспективата за тоа за што се работи за многу љубовни врски. Тие ја прикажуваат романтичната врска во отворени партнерства и му помагаат на општеството да ја прифати оваа нова норма.

Позитивните повратни информации од повеќето гледачи, исто така, ги направија полиаморалните ТВ емисии попознати бидејќи продуцентите се обидуваат да забавуваат и да ја подобрат свеста за немоногамните врски. Можеби произлезе од концептот дека ограничените ТВ емисии проектираа полиаморни врски. Со постојаните промени во сексот и врските, повеќе ТВ емисии се фокусирани на она што се очекува да има поголема популарност во блиска иднина, па оттука и порастот на овие емисии.

Како да се отвори врска

Пред да започнете какви било отворени врски, ве советувам да се согласите или да разговарате со вашиот партнер за следните прашања.

  • Имајте строги граници за секс, вклучувајќи го и видот на активности што можете да ги вклучите со другиот партнер, како што се орален или пенетративен секс, безбедносни практики и други сексуални прописи.
  • Поставете јасни емоционални граници за да избегнете случаи на љубомора.
  • Одредете го типот на луѓе со кои треба да се поврзете, без разлика дали се непознати, блиски пријатели, надворешни партнери итн.
  • Комуницирајте за тоа како ќе управувате со какви било прашања во врската, вклучувајќи го и третото лице.
  • Одлучете кога и времетраењето да се сретнете со другите партнери. Погрижете се да поставите реални граници за да избегнете размножување негативни ставови или чувства.

Нутриционист, Универзитетот Корнел, MS

Верувам дека науката за исхрана е прекрасен помошник и за превентивно подобрување на здравјето и за дополнителна терапија во лекувањето. Мојата цел е да им помогнам на луѓето да го подобрат своето здравје и благосостојба без да се измачуваат себеси со непотребни ограничувања во исхраната. Јас сум поддржувач на здрав начин на живот – спортувам, возам велосипед и пливам во езерото цела година. Со мојата работа, бев прикажан во Vice, Country Living, Harrods магазинот, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health и други медиуми.

Најново од Здравје

Селективен мутизам

Селективен мутизам (СМ) е неможност да се зборува во одредени ситуации, места или со некои луѓе.

РЕТИНОИДЕН ДЕРМАТИТ

Што е ретиноиден дерматитис? Како дерматолог, ретиноидниот дерматитис се однесува на последователните ефекти од продолжената употреба