ПРИЧИНИ ДА КАЖЕТЕ ДА НА ВТОР ДАТУМ-мин

ПРИЧИНИ ДА КАЖЕТЕ ДА НА ВТОР ДАТУМ

Од моите смели и искуства во кариерата, еве неколку причини да му дадете втора шанса на вашиот состанок;

Тие имаат помали влогови или притисок.

Првите состаноци доаѓаат со огромен притисок бидејќи и двајцата се фокусираат на давање одличен прв впечаток, што го прави предизвик да се изразувате слободно. Вторите состаноци го намалуваат притисокот, бидејќи имате идеја за тоа каков е вашиот состанок и каков им се допаѓа, ја зголемува вашата самодоверба и го прави искуството поудобно за да ви овозможи да го откриете вашето вистинско јас.

Ќе се запознаете подобро.

Вториот состанок дава најдобра можност да дознаете за личноста на вашиот партнер. Тоа е совршен начин да се нурнете подлабоко еден во друг заднина од воведниот дел на првите состаноци.

За да избегнете каење во иднина.

Одењето на тој втор состанок е најдобриот начин да избегнете какви било прашања што може да ве натераат да жалите за вашата одлука да ги избегнете. Кога се прашувате дали да одите или не, ве советувам да одите на тоа бидејќи може да жнее повеќе позитивни резултати отколку што сте мислеле.

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од Здравје