СЕРУМСКИ КОМБО ЗА ПОВИСЕНА КОЖА

СЕРУМСКИ КОМБО ЗА ПОВИСЕНА КОЖА

Ако ја барате најдобрата комбинација на серум за зајакнување на кожата, Хијалуронската киселина и ретинолот можат да го направат тоа. Првиот го подобрува задржувањето на влажноста на кожата. Исто така, измазнува и нуди поудобен тен на кожата. Спротивно на тоа, ретинолот е добар за намалување на знаците на стареење преку зголемување на клеточниот промет и минимизирање на брчките. Но, понекогаш може да предизвика сушење, што се спротивставува со хијалуронска киселина кога се комбинира.

Причини за опуштена кожа

Губење на тежината

Зголемувањето на телесната тежина е придружено со проширена кожа. Истражувањата покажуваат дека поголемата тежина може да им наштети на еластинските влакна и колагенот на кожата. Го отежнува враќањето кога некој ќе ослабне, па на тој начин доаѓа до опуштање.

Изложеност на сонце

Прекумерното изложување на сончевите зраци може да предизвика знаци на предвремено стареење, како што се брчки и опуштена кожа. Зраците ги оштетуваат еластинските влакна и резултираат со разредување на епидермисот што предизвикува опуштање.

Превенција

Следниве упатства може да помогнат да се спречи опаднат;

  • Секојдневна употреба на креми за сончање
  • Редовно вежбање, вклучувајќи вежбање на мускулите на лицето
  • Хидрирајте повеќе со вода за да ја одржите кожата влажна и да го отстраните вишокот отпад.
  • Наполнете ја вашата исхрана со здрави масти и антиоксидантна храна

Користете крема за зацврстување што содржи витамини Ц и Е.

Експерт за ментално здравје
MS, Универзитетот во Латвија

Длабоко сум убеден дека на секој пациент му треба единствен, индивидуален пристап. Затоа, во мојата работа користам различни методи на психотерапија. За време на моите студии, открив длабок интерес за луѓето како целина и верување во неразделноста на умот и телото и важноста на емоционалното здравје во физичкото здравје. Во слободното време, уживам во читањето (голем љубител на трилери) и одење на планинарење.

Најново од Здравје

Селективен мутизам

Селективен мутизам (СМ) е неможност да се зборува во одредени ситуации, места или со некои луѓе.