///
Прочитани 4 мин

ПРИДОБИВКИ И ЕФЕКТИ ОД ГЕНЕТСКИ МОДИФИРАНИ ОРГАНИЗМИ (ГМО)

Генетски модифицираните организми го преполнија пазарот денес, но нивната безбедност во однос на потрошувачката е сè уште контроверзна. Поддржувачите велат дека ГМО се отпорни на

Прочитај повеќе "
///
Прочитани 3 мин

ПРИДОБИВКИ И ЕФЕКТИ ОД ДОДАТОЦИТЕ НА МАГНЕЗИУМ

На телото му се потребни различни минерали. Магнезиумот е меѓу макронутриентите кои му се потребни на телото за нормално функционирање и благосостојба. Магнезиумот може да биде

Прочитај повеќе "