1 мин

ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ ОД ЗАЧИНИ, И КОЈА КОЈА Е ПРИДОБИВКИ ОД ОДРЕДЕНИ ЗАЧИНИ

ИМАТЕ НА СПЕЦИФИЧНИ ЗДРАВЈЕ ОБЛАСТИ Куркумата Куркумата содржи соединение куркумин со антиинфламаторни карактеристики кои го подобруваат здравјето на мозокот. Одредена студија за

Прочитај повеќе "
1 мин

Можни причини за следните симптоми во врска со здравјето на рацете

Слаб стисок Слабиот стисок не е добра вест за здравјето на вашето срце. Според прегледот од 2016 година (https://www.internationaljournalofcardiology.com/article/S0167-5273%2816%2930775-6/fulltext), намалена јачина на стисокот

Прочитај повеќе "
1 мин

ДОБИ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ПСИХЕДЕЛИЧНИ ПЕЧУРКИ

Какви здравствени придобивки покажуваат неодамнешните истражувања дека психоделичните печурки можат да предизвикаат прекин на зависноста Една студија (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25586396/) ги анализираше ефектите од

Прочитај повеќе "