УВИД ВО ЕРОГЕНИТЕ ЗОНИ

УВИД ВО ЕРОГЕНИТЕ ЗОНИ

 А-точка

А-точката, исто така наречена ерогена зона на предниот форникс или длабока точка, се наоѓа длабоко во вагината веднаш помеѓу мочниот меур и грлото на матката. Можете да го најдете на околу 2 инчи над Г-точката. Некои луѓе ја нарекуваат А-точката како женска простата бидејќи се наоѓа на истото место како и простатата или П-точката се наоѓа кај мажите.

Не секој има А-точка, таа може да се најде само кај луѓе кои се цисродови жени луѓе кои биле назначени како женски при раѓање.

За да ја пронајдете точката А, прво треба да ја пронајдете точката Г бидејќи тие се многу блиску една до друга. За да го направите ова, вметнете го прстот во вагината околу 1 или 2 инчи. Свиткајте го прстот напред кон папокот. Таму ќе најдете мала грутка ткиво што е Г-точката. Оттаму треба да се качите понатаму во вагината околу уште 2 инчи. Сега движете го прстот од една на друга страна додека вршите мал притисок. Треба да се чувствува навистина добро!

Важно е да запомните дека телото на секого е различно, па ако не ви е убаво, можеби сте на погрешно место или таа област едноставно не го прави тоа наместо вас. Можеби ќе треба да инвестирате во добра секс играчка за навистина да го постигнете местото бидејќи можеби вашиот прст не е доволно долг.

А-точката е составена од чувствително ткиво кое се подмачкува кога се стимулира, затоа триењето на областа А-точка ќе ве навлажни. Стимулацијата на А-точката секогаш бара некоја форма на пенетрација без разлика дали тоа е пенис, прст или секс играчка. Ако некогаш сте доживеале оргазам од длабока пенетрација, веројатно е дека сте доживеале оргазам со А-точка.

Ако никогаш не сте доживеале оргазам од пенетрација, може да биде дека предметот што продира едноставно не удира во А-точката. Можете да го поправите ова со користење на специфична секс играчка на точката Г. Колку подолго толку подобро!

Вреди да се спомене дека исто така можете да ја стимулирате А-точката преку анална пенетрација бидејќи тие се многу блиску една до друга. Сепак, лесно е да се стимулира преку вагинална пенетрација.

Најдобрите позиции за стимулирање на областа А-точка е секоја позиција на длабока пенетрација како што е стилот на кученце.

У-точка

У-точката може да биде особено чувствителна област за многу луѓе со вагина. Се наоѓа

во еректилното ткиво што го опкружува уретрата, целото од каде што излегува урината. Поточно, тоа е над и од двете страни на уретрата. Сфатете го тоа како наопаку U-облик. У-точката бара многу нежна стимулација во споредба со другите области како што е Г-точката. Најдобар начин да се стимулира U-точката е орално бидејќи ја одржува влажна и притисокот е многу нежен. Силно триење на точката У може да доведе до болка.

MS, Универзитетот Дурам
GP

Работата на матичен лекар вклучува широк опсег на клиничка разновидност, што бара големо знаење и ерудиција од специјалист. Сепак, сметам дека најважно за семејниот лекар е да биде човек затоа што соработката и разбирањето помеѓу лекарот и пациентот се клучни во обезбедувањето успешна здравствена заштита. Во моите слободни денови, сакам да бидам во природа. Уште од детството, јас сум страствен за играње шах и тенис. Секогаш кога имам слободно време, уживам да патувам низ светот.

Најново од Секс