Успешни експерти за бизнис тренери и зошто ви се потребни

Успешни експерти за бизнис тренери и зошто ви се потребни

Коучингот станува редовен збор во деловното опкружување. Многу дефиниции го заменуваат терминот со менторство. Експерти како што се Мелиса Баукнајт, го поврзуваат коучингот со автентичната размена на знаења и искуства што го турка човекот во целосен израз. Како термин позајмен од спортот, може да се заклучи дека тренерот води спортист низ секој чекор; учење на тактики, предизвици, пречки, лична нега и победи. Личноста која води бизнис би функционирала добро со надворешна перспектива, личност која дава реално мислење за балансот помеѓу работата и животот. Овој ментор зема личен пристап, советувајќи го сопственикот на бизнисот за начините на кои тие ќе најдат исполнување и важност во нивното претпријатие. Така, бизнис коучингот е колаборативен и стратешки ангажман помеѓу менаџерите или претприемачите и професионалните тренери додека работат на деловен успех. 

Кога некој започнува бизнис, тие дизајнираат визија, но станува покорисно да се има некој што води кон усогласување на визијата со личните вредности. Бизнис тренерот е интервентер и мост кој станува партнер за радикално и лично разбирање на деловните вештини. Тие советуваат за прашања поврзани со бизнисот, како што се поставување цели, одговорност и прогнози. Тие го разгледуваат деловното опкружување и неговите ефекти врз перформансите. Тие треба да ги трансформираат индивидуалните карактеристики на однесувањето и субјективните искуства за да ги усвојат вистинските ставови. Интроспекцијата, креативноста и критичките перспективи се некои од вештините што деловните тренери ги носат за да ги поттикнат клиентите да го максимизираат потенцијалот. Растот на внатрешното јас директно го поттикнува бизнисот бидејќи претприемачот стекнува подобри лидерски вештини и гради доверба и други вештини за компетентност. Така, коучингот е надвор од еднократна прилика и го всадува целосниот пакет алатки на менаџерот. 

Менаџерот или претприемачот ја знае важноста на растот бидејќи тие го одредуваат темпото и страста за исполнување на целта. Ќе им недостига жестока желба да растат ако нивните цели не можат да се поврзат со личните соништа и планови. На тој начин, тренерот чекори за да ги преуреди целите и целите во однос на релевантноста и приоритетот. Тренерот интервенира и редовно следи врз основа на договор со сопственикот за креирање патокази и перспектива на целите. Бизнис коучингот е витален пакет во постојано менување на околината бидејќи вештините што се применливи денес може да станат непотребни следната минута. Така, менаџерите со долгогодишно искуство треба да ги усовршат и полираат своите способности. Нивното работно место е исто така разновидна средина и менаџерите треба да создадат инклузивна средина. Ним им треба насоки за тоа како далечинско работење, флексибилно работно време и постарите и помладите вработени може да се вклопат во корист на компанијата. Поголемата работна група, на пример, ја има милениумците и таквата категорија растеше во средина на постојани повратни информации и комуникација од врсниците, родителите, па дури и од социјалните мрежи. Така, им треба менаџер кој може да води дијалог или да дава постојани повратни информации доколку менаџерот сака да ги привлече или задржи. На оперативно ниво, брзата еволуција на технологијата создава потреба за експертиза за забележување на промените пред да се случат. На менаџерите им треба тренер кој ќе ги истакне показателите за можностите. Прифаќањето на тренингот го формира првиот чекор кон раст начин на размислување, што доведува до позитивни промени. Таквите поединци знаат дека промената е поврзана со подобрување затоа што ги отвораат своите умови за нови идеи, знаење и увид. Тие се флексибилни, ги ценат повратните информации и секогаш ги предизвикуваат претпоставките.

Добивањето бизнис тренер бара темелна евалуација на професионалците во областа. Не станува збор за добивање советник или консултант кој ќе го поправи бизнисот. Многу луѓе се на терен, тврдат дека се бизнис тренери, но немаат доволно акредитација и кредибилитет. Тешко е да се има директен одговор за вистинската личност на која треба да се пристапи, врз основа на квалитетот на обуката, методологијата и деловните пристапи. Сепак, побарајте некој што ќе кликне на ниво на личен ангажман. Тие треба да имаат сведоштва за успешната приказна и докази за нивната уникатност во однос на доверливо партнерство. Како тие поставуваат насока, споделуваат повратни информации, користат алатки и остануваат одговорни? Тренерот треба да биде некој доверлив и оној кој поттикнува самонасочена имплементација на целта. Тие се слушатели, паметни и партнери кои разбираат што му треба на бизнисот. Тренерот бара трпение бидејќи тренерот дава јасност на следниот чекор и ги чека резултатите. Нивната љубопитност треба да одговара на храброста бидејќи помага да се идентификуваат болните точки на бизнисот. Тренерот ги знае контекстуалните прашања што треба да ги постави и е храбар да даде искрени повратни информации. Сопственикот на бизнис има право на вистината, што му помага да размислуваат за следната акција. Коуч кој ги спојува споменатите квалитети овозможува постигнување на стабилност додека бизнисот ја спроведува својата визија. 

MS, Универзитетот во Тарту
Специјалист за спиење

Користејќи го стекнатото академско и професионално искуство, ги советувам пациентите со различни поплаки за менталното здравје - депресивно расположение, нервоза, недостаток на енергија и интерес, нарушувања на спиењето, напади на паника, опсесивни мисли и вознемиреност, тешкотии со концентрирање и стрес. Во слободно време сакам да сликам и да одам на долги прошетки на плажа. Една од моите најнови опсесии е судоку - прекрасна активност за смирување на немирниот ум.

Најново од Business News